NEWS ALERTStiri noi

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul eliberării celor doi polițiști violatori

Print Friendly, PDF & Email

Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, s-a sesizat din oficiu ca urmare a relatărilor mass-media în cazul polițiștilor din Călărași acuzați de săvârșirea infracțiunii de viol.

Puși în libertate

Este vorba de foștii angajați ai Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Călărași, Șerban Adrian Nicușor și Dumitriu Daniel Florin. Aceștia au violat, în ziua de 5 august 2015, o minoră fugită din Centrul de Plasament Perișoru. Minora era drogată și este cunoscută cu afecțiuni psihice. Cei doi polițiști se aflau în timpul programului, erau îmbrăcați în uniformă și aveau în dotare mașină de serviciu. Cei doi violatori au fost puși în libertate ieri, 1 octombrie 2015, după nici două luni de arest preventiv, prin decizie definitivă emisă de magistrații Tribunalului Călărași.

Posibile abateri disciplinare

Într-un Comunicat de presă, emis în cursul acestei zile, Inspecția Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, arată următoarele: Având în vedere relatările recente din mass media cu privire la cazul poliţiştilor din Călăraşi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. (1) şi (3) lit. c) şi f) din Codul Penal, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu la data de 2 octombrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul de instrumentare şi soluţionare a cauzei sub aspectul măsurilor preventive. Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători şi Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker