ACTUALITATE

George Popa, nivel enorm de fraudă fiscală: peste 1,8 milioane euro!

Print Friendly, PDF & Email

George Popa, considerat un mare agricultor din Bărăgan, a fost trimis în judecată, pentru comiterea de infracțiuni de evaziune fiscală.

Riscă maxim 11 ani de pușcărie

Este acuzat că a evidențiat, în actele contabile sau în alte documente legale, cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive (Legea 241/2005, art. 9, alin 1, lit. c și al. 3). În art. 9, alin. 3 din această lege se prevede că dacă faptele de evaziune fiscală au produs un prejudiciu mai mare de 500.000 de euro, limita minimă și cea maximă a pedepsei se majorează cu 3 ani. Conform Legii 241/2005, George Popa, agricultor care derulează operațiuni în zona comunelor Independența și Cuza Vodă, riscă un minim de 5 ani de pușcărie, limita maximă fiind de 11 ani. Acesta este acuzat că a creat un prejudiciu bugetului de stat, prin înregistrarea de operațiuni contabile nereale, în cadrul firmei Zoo Sintex SRL Independența, în valoare de 8.201.390 lei, echivalentul sumei de 1,86 milioane euro.

Întâlniri secrete la motelul Poem

Redacția noastră a semnalat în repetate rânduri faptul că au loc infracțiuni de evaziune fiscală, în cadrul firmelor administrate de Popa. Au fost date conform cărora nivelul fraudei fiscale este unul uriaș. În acest timp, aveau loc întâlniri secrete între reprezentanții firmei Zoo Sintex și cei din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, din cadrul Poliției Județului Călărași, la motelul Poem, deținut tot de familia Popa, în fapt de copiii agricultorului George Popa. Din datele noastre, fraudarea bugetului de stat s-a petrecut ani la rând, cu precădere în anii 2010 – 2011. Prin firma Zoo Sintex, George Popa achiziționa cereale, de la persoanele fizice, fără să le înregistreze în actele contabile. Este vorba de cantități uriașe. Ulterior, le tranzacționa prin firma Zoo Sintex.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp