Arhiva

Traficanții de persoane din Călărași s-au ales cu 90 de ani închisoare

Print Friendly, PDF & Email

Rețeaua lui Tarzan, cum era cunoscut unul din grupurile infracționale din Călărași, specializat în proxenetism, trafic de persoane și de minori, a primit, după 5 ani de procese derulate la Tribunalul București, o pedeapsă totală de mai bine de 90 de ani de închisoare.

Minore duse la produs

Anton Sinel, Buș Remus, Istrati Marian Daniel, Tudor Constantin Aurelian, zis Tarzan, Țigău Pompilică, Scorfie Alexandru, Țigău Florian și matroana Vlad Gherghina au fost judecați, în dosarul nr. 20.535, din data de 2 martie 2006 și înregistrat pe rolul Tribunalului București în data de 17.12.2008, pentru infracțiunea de trafic de persoane. Aceștia au fost judecați pentru infracțiuni săvârșite la Legea 678/2001, privind traficul de persoane prin recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea sau primirea unei perosane, prin amenințare, violență sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înșelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-și exprima voința… în scopul exploatării acestei persoane. Exploatarea, în acest caz, era una de natura sexuală, prin obligarea perosanelor traficate de a întreține raporturi intime, contra unor sume de bani. În acest dosar, multe din persoanele traficate, unele cu identitate protejată, erau minore. Scorfie Alexandru este, astfel, condamnat la 10 ani de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată, cu privire la numitele Gurgu Irina, Ioana – fostă Dincă – Gina, Zao-Rodriguez, fostă Drăgan, Geanina Lorena și Chirilă Mădălina Nicoleta. După contopirea pedepselor, în urma unei sentințe emise de Curtea de Apel București, Scorfie Alexandru urmează să execute 10 ani și 4 luni închisoare, precum și interzicerea unor drepturi.

Poker cu Anton Sinel

Sinel Anton, cunoscut interlop călărășean din zona “2 Cocoși”, celebru prin faptul că este un talentat jucător de poker, a fost condamnat și el, pentru comiterea a 3 infracțiuni de trafic de persoane și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, la 4 ani și 6 luni închisoare. În sarcina acestuia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de minori, faptă care o privește pe Soare, fostă Grigore, Simona. În 13 septembrie 2012, revista “Casino Life & Business Magazine” îi lua un interviu lui Anton Sinel, prezentat drept fratele și mai cunoscutului jucător de poker Ionel Anton. La acel moment, Sinel Anton, în cadrul concursului European Poker Tour, desfășurat la Barcelona, s-a clasat pe locul al șaselea, încasând un premiu de 178.400 euro. Acesta dădea și lecții despre acest joc, împărtășindu-și experiența în domeniu și precizând că România încă nu este pregătită, din punct de vedere mental, să organizeze competiții de gen. Țigău Florian, un alt cunoscut interlop local, acuzat și de proxenetism, în ceea ce le privește pe Bălănescu Mariana și Soare, fostă Grigore, Simona, dar și alte 3 persoane rămase neidentificate, a fost condamnat la 7 ani și 6 luni închisoare. Vărul acestuia, Țigău Pompilică, primește mai multe condamnări, printre care 10 ani pentru asociere în vederea comiterii de infracțiuni, la care se adaugă un spor de pedeapsă de 1 an, urmând să execute 11 ani de închisoare.

Tarzan mai tare decât Cioacă

Lui Istrati Marian Daniel, și el parte a grupului infracțional, i s-a reținut în sarcină traficarea numitelor Păun Georgeta, Cucu Zoica Ricolaeta, Răchită Elena și Florea Mariana daniela. Acesta este condamnat și pentru trafic de minori, prin contopirea pedepselor urmând să execute 9 ani de pușcărie. Buș Remus, un alt interlop, provenind din Roseți, tot pentru trafic de persoane și trafic de minori, este condamnat, în final, de Tribunalul București, la 10 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi. Matroana Vlad Gherghina, zisă Sonia, are în sarcină traficarea numitelor Minea Mariana Elena, Tudor Mariana, Dinu Ionela Cornelia, Cheșu Nicolaeta, Tene Florentina, Livanis Marcelica și alte patru persoane cu identitate protejată. Traficul de persoane a avut o formă continuată. A fost condamnata la 10 ani de închisoare pentru trafic de minori, la care a primit un spor de pedeapsă de 3 ani, urmând să execute 13 ani de închisoare. În schimb, Tudor Constantin Aurelian, zis Tarzan, judecat în mai multe dosare, pe rolul instanțelor din Călărași, Arad, Timișoara și București, pentru traficarea numitelor Dincă Gina, Drăgan Geanina loredana, Gurgu Irina, Cojanu Ecaterina, Străchinariu Nicoleta eugenia, Mahu Roxana Alina, Stoichiță Elena, Dinu Ionela Cornelia, Cheșu Nicoleta, Pătrașcu Florina, Agiu Gabriela Loredana, Marinache Florentina Măndica, Luca Mihaela Elisabeta, Munteanu Lenuța Gina și alte patru persoane cu identitate protejată, a primit 25 de ani de închisoare. Pentru a se ajunge la o sentință, au fost nevoie de 92 de termene. Sentințele nu sunt definitive.

Arată mai mult

Articole similare

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp