Arhiva

Denunțătoarea Doinița Tudorache vine cu alte declarații uluitoare

Print Friendly, PDF & Email

Doinița Tudorache, denunțătoarea fostului consilier local Vasile Dumitrache, judecat pentru luare de mită, consideră că toți aceia care și-au exprimat diferite opinii cu privire la acest incident, “sunt niște proști”. Aceasta consideră că o astfel de calitate o au aceia “care au aruncat cu noroi” în ea.

Alte scandaluri

Denunțătoarea Tudorache a mai fost implicată în alte scandaluri de natură penală. La momentul surprinderii în flagrant a consilierului Dumitrache, a făcut mai multe declarații de presă, toate contradictorii. Inițial, a afirmat că a fost sunată, de către reprezentanții structurii centrale a Direcției Generale Anticorupție, la data de 13 decembrie 2012, această structură având informații că i s-ar pretinde acesteia diferite sume de bani, pentru a obține o locuință socială. Ulterior, afirma aceasta, s-a întâlnit cu reprezentanții acestei structuri, într-o locație pe care n-a vrut să ne-o precizeze, afirmând că aceștia i-au pus în față mai multe transcripturi ale unor convorbiri telefonice purtate de ea și de consilierul Vasile Dumitrache. Apoi, precizează că a depus denunțul împotriva consilierului Dumitrache la data de 20 februarie 2013, iar abia la data de 13 martie consilierul Dumitrache i-ar fi pretins o sumă de bani. Vă reamintim, Doinița Tudorache a fost implicată și în alt scandal financiar, care a dus la condamnarea escroacei Tița Ungureanu, fostă casieră la CAR Expres CFR Călărași. Tița Ungureanu a falsificat mai multe cereri de împrumut, însă, printr-o ciudată coincidență, un astfel de fals era pe numele denunțătoarei Doinița Tudorache.

Mesaje obscene

Tudorache spune că niciodată nu s-a împrumutat la țigări și cafea cu fostul consilier PDL Vasile Dumitrache însă, în același timp, acesta o plimba pe fosta ziaristă agramată de la publicația “Pământul”, cu mașina. “Ți-au vândut numai prostii pe care tu le-ai scris”, afirmă denunțătoarea. Tot ea spune că discuția despre banii pretinși drept mită “a fost mai demult, însă lumea va afla adevărul la momentul potrivit”. Aceasta ne reproșează și faptul că nu i-am cerut un punct de vedere, cum ar fi fost deontologic. “Am stat în banca mea până acum, dar sincer m-am săturat de atâta mizerie. Primesc fel și fel de mesaje obscene”. Tudorache mai afirmă că Vasile Dumitrache, oriunde se duce, afirmă că i-ar fi fost amantă. Acasta, vă reamintim, într-o altă declarație făcută pentru postul de televiziune “România Tv”, a venit cu o altă variantă care a contrazis cele declarate publicației noastre. Inconsecvența acesteia a fost una de-a dreptul halucinantă. La “România Tv”, Doinița Tudorache spune că este “redactor”, fără să poată preciza numele publicației la care lucrează. Aceasta afirmă că nu ea este cea care a apelat la consilierul Vasile Dumitrache, ci el a apelat la ea. “…M-a întrebat dacă vreau să mă mut de aici, să mă mut în partea cealaltă”.

Declarații contradictorii

Denunțătoarea nu avea depusă o cerere pentru a obține o locuință din fondul locativ de stat, ci soțul acesteia, Dan Tudorache, cerere înregistrată la Primăria Călărași la data de 26.09.2009. Doinița Tudorache locuiește cu soțul și cu doi copii, într-un apartament de 2 camere, primit pe un contract de cazare temporară, la intervenția fostului primar Nicolae Dragu, acesta fiind un apropiat al fostului director al Doiniței Tudorache, ziaristul Gh. Frangulea. Doinița Tudorache mai are un copil, provenind dintr-o relație anterioară. Într-o altă declarație dată nouă, denunțătoarea precizează că îi expirase contractul de cazare temporară încă din luna martie 2009. În schimb, în precizările făcute sub semnătură proprie și înmânate, prin e-mail, presei călărășene, la puțin timp de la declanșarea dezvăluirilor mediatice, aceasta spune că data la care i-a expirat contractul este “luna aprilie 2011″. Tot în precizările făcute sub semnătură proprie, Doinița Tudorache scrie că Dumitrache i-ar fi cerut bani, pentru membrii comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat, din cadrul Consiliului Local Călărași, în ziua de 13 decembrie 2012. În schimb, nouă ne-a declarat că banii i-au fost ceruți pe data de 13 martie, la aproape 25 de zile de la data depunerii denunțului.

Cine sunt sursele

“Ce nu te omoară, te întărește”, filosofează denunțătoarea Doinița Tudorache. Tot aceasta spune că abia la proces se va afla adevărul. Pe rolul Tribunalului Călărași se află dosarul nr. 1479/116/2013, în care Vasile Dumitrache figurează ca inculpat, fiind acuzat de luare de mită. Următorul termen de judecată este pentru ziua de 1 august 2013. În schimb, Doinița Tudorache spune, iar, că a l-a denunțat pe Vasile Dumitrache din alte considerente decât cele de ordin moral. “Nu am făcut altceva decât să mă protejez pe mine”. Denunțătoarea nu mai spune și de cine anume a vrut să se protejeze. Cei de la Direcția Generală Anticorupție, care au organizat flagrantul, nu au fost informați de Tudorache Doinița că Vasile Dumitrache pretindea mită, pentru a repartiza preferențial locuințe sociale. “Asta întreabă-i pe ei că nici mie nu mi-au spus. Au sursele lor. Atât știu”. Din toată această experiență nouă, Doinița Tudorache, senină, spune doar că a avut de învățat. “Am văzut cine îmi este prieten și cine îmi este dușman”, este declarația penibilă a acesteia.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp