Arhiva

Părinții pesedistului Sorin Vrăjitoru asigurau spațiile de depozitare pentru grupul infracțional organizat specializat în traficul cu motorină

Print Friendly, PDF & Email

România Tv a anunțat, în cursul zilei de duminică, 14 iulie, faptul că vameșii corupți de la Călărași au pus la dispoziția unui grup infracțional organizat, specializat în traficul cu motorină, spații de depozitare. Același fapt reiese și din comunicatul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, emis presei în data de 11 septembrie 2012.

Scandal la Vama Călărași

Un astfel de spațiu a existat pe strada Varianta Nord, pe un teren aflat în proprietatea părinților lui Sorin Vrăjitoru, și el angajat al Vămii Călărași. Acum, acesta este suspendat din funcție și, în momentele pe care nu și le petrece prin cafenelele din municipiul Călărași, se visează prefectul județului. Aproape 10 recipiente uriașe pentru carburanți stau pe terenul familiei Vrăjitoru. Acesta recunoaște că ANAF a emis sechestre asiguratorii asupra bunurilor respective. Fostul șef al lui Sorin Vrăjitoru, Ion Voicu, a fost arestat preventiv, în cursul anului trecut, când mascații și procurorii i-au năvălit la ușă. Aceștia au derulat operațiuni de percheziție și la sediul Vămii Călărași. Grupul infracţional organizat specializat în activităţi de evaziune fiscală cu combustibili era constituit din opt persoane, care sunt acuzate de prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă. Potrivit DIICOT, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi.

Motive consistente

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Călăraşi, care făceau controale formale la societăţile comerciale implicate şi le asigurau spaţii necesare funcţionării. Un astfel de depozit, iată, se afla chiar sub nasul lucătorului vamal Sorin Vrăjitoru. Acesta, într-o filmare cu camera ascunsă, recunoaște că motorina era depozitată pe terenul propriilor părinți. Mai mult, din datele noastre, acesta a fost cel care l-a recomandat pe Ion Voicu să rămână, în continuare, ca șef al Vămii Călărași. Prin negocierea din cadrul Uniunii Social Democrate, acest post revenise Partidului Social Democrat. E ciudat cum organizația condusă, la acea vreme, de Ion Ștefan, a acceptat la conducerea Vămii Călărași un fost membru al Partidului Democrat Liberal. Se pare că motivele au fost… consistente! Sorin Vrăjitoru a fost abordat pentru a închiria unei echipe România Tv spațiile de depozitare folosite, până anul trecut, de grupul infracțional organizat destructurat de DIICOT. Acesta s-a arătat surpins de faptul că niște oameni de afaceri obișnuiți sunt atât de bine informați cu privire la acțiunile ilegale derulate prin Vama Călărași.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp