Stiri noi

Toată conducerea firmei "Astalrom" a fost demisă

Print Friendly, PDF & Email

De câteva zile, Nicuşor Cionoiu nu mai este director al firmei Astalrom SA, firmă care are ca obiect de avtivitate, printre altele, închirierea de utilaje de mare mecanizare pentru

construcţii, transporturile rutiere de mărfuri şi persoane, exploatarea agregatelor naturale grele de balastieră, lucrări de confecţii metalice şi de prelucrare prin aşchiere, dar şi executarea de reparaţii curente generale şi capitale pentru utilajele de construcţii.

Zero angajaţi, profit de 3 miliarde

Nicuşor Cionoiu, în asociere cu directoarea economică şi directorul tehnic din cadrul firmei Astalrom SA, au înfiinţat, în 16 octombrie 2003, firma SC “ZMC Trading” SRL, cu sediul social în Călăraşi, strada Independenţei, nr. 68, firmă având acelaşi obiect de activitate precum cea la care erau angajaţi, în speţă transporturi rutiere de mărfuri. “ZMC Trading” SRL a avut o evoluţie ascendentă de-a lungul timpului câtă vreme în anul înfiinţării, a avut o cifră de afaceri de 577.268 lei, cu un profit de 95.610 lei, în vreme ce, conform ultimelor date disponibile, la 31 decembrie 2008 a înregistrat o cifră de afaceri de 3.861.953 lei, cu un profit declarat de 312.108 lei, fără să aibă, în schimb, nici măcar un angajat. Ca asociaţi, la “ZMC Trading” SRL figurează Nicuşor Cionoiu, Tăsel Mieleanu şi Florina Zamfir.

“Astalrom” poate intra în incidenţe de plăţi

Fostul director-general al firmei “Astalrom” SA ne declară că a fost opţiunea lui de a renunţa la această funcţie, câtă vreme, din datele contabile, a înţeles că firma pe care o gestiona putea intra în incidenţe de plăţi, ceea ce i-ar fi adus prejudicii de imagine, atât în plan personal, cât şi profesional. “Eu am cerut revocarea din funcţia de director-general, este opţiunea mea, iar la acest moment se efectuează o descărcare de gestiune”. Nicuşor Cionoiu ne spune că a ales această procedură de lucru astfel încât, mai devreme sau mai târziu, patronii italieni ai firmei “Astalrom” să nu-i poată reproşa nimica. În schimb, nu a ştiut ce să ne declare referitor la faptul că întreaga conducere a firmei “Astalrom” a fost demisă, atât el, ca director-general, cât şi directoarea economică Zamfir Florina şi directorul tehnic Mieleanu Tăsel.

Italienii au venit cu avocaţii

Conform datelor noastre, firma “ZMC Trading” SRL nu numai că dubla activitatea societăţii “Astalrom”, dar avea şi relaţii comerciale directe cu aceasta, în sensul că exploata, prepara şi comercializa agregate minerale, transportul fiind asigurat prin firma “Astalrom”, fără ca între cele două firme să existe relaţii comerciale. Nicuşor Cionoiu recunoaşte că firma “ZMC Trading” SRL nu dispune de angajaţi, însă, declară că firma la care e asociat derulează doar operaţiuni de intermediere. “Noi nu facem altceva decât să montăm tahografe, la atât se reduce activitatea firmei ZMC”. În schimb, patronii italieni ai firmei “Astalrom” s-au prezentat, deja, cu avocaţii, pentru a stabili dacă cei trei asociaţi de pe firma “ZMC Trading”, Cionoiu, Zamfir şi Mieleanu, le-au adus prejudicii de ordin material.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp