Stiri noi

Avocatul Zane a ajuns la închisoare

image_pdfimage_print

În cursul lunii august din anul 2002, în urma a 18 percheziţii domiciliare efectuate de către ofiţerii Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog, au fost arestaţi

opt traficanţi de maşini de lux, furate din statele vestice ale Europei. La percheziţii, au fost descoperite 13 maşini de lux, printre care Audi, Mercedes, BMW sau Toyota, dar şi un pistol-mitralieră marca EM-GE, muniţie aferentă, două pistoale Walter, cu opt cartuşe aferente, bani falşi, dar şi documente falsificate prin care se atesta provenienţa autoturismelor.

Gruparea infracţională

În această reţea, au fost implicaţi reprezentantul firmei “Cara Impex” SRL, numitul Cuza Nicolae, acuzat de asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, Cuza Gilbert, Cuza Iulian, Bargmann Marius Cătălin, asociat la firma “Michele Auto Service” SRL, Mihăilescu Mihai, Bogdan Doru Adrian şi Pavlovici Orlando Alexandru, asociat la societatea “Cressus Impex” SRL. La aceeaşi dată a fost prezentat în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, şi Zane George Dan, ca făcând parte din aceeaşi grupare infracţională. Zane George Dan e fiul fostului inspector-şef al Inspectoratului judeţean de Poliţie, col. Zane Ion. Acesta fusese arestat pentru asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni şi fals sub semnătură privată. În urma cercetărilor, s-a probat că aceştia făceau parte dintr-o reţea care avea ca obiect traficarea maşinilor furate din Occident, în special din Italia, ulterior acestea fiind vândute, pe baza unor documente de provenienţă false.

Date din dosar

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dosarul a avut numărul 2236/3/2003, având ca obiect comiterea infracţiunii de înşelăciune. Părţi în cadrul dosarului au fost Autoritatea Naţională a Vămilor – parte civilă, Bargman Marius Cătălin – inculpat, Bogatu Doru Adrian – inculpat, Calimininte Horia Marius – parte civilă, Cimpoeş Simion – parte civilă, Cuza Gilbert – inclupat, Cuza Iulian – inculpat, Cuza Nicolae – inculpat, Dinescu Eduard – parte civilă, Georgescu Daniel – parte civilă, Makansi Mohamed Moscbach – parte civilă, Mihăilescu Mihai – inculpat, Pavlovici Orlando Alexandru – inculpat, Pencea Cristian – parte civilă, SC “3 T Birou Arhitectură” SRL – parte civilă, Shahram Sahebi – parte civilă şi Zane George Dan – inculpat.

3 ani de închisoare cu executare

În cursul zilei de 17 iunie 2010, în urma unei sentinţe emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a fost pus în aplicare mandatul de executarea pedepsei cu închisoarea, emis la data de 16 iunie, de către Tribunalul Călăraşi, pe numele avocatului Zane George Dan. Acesta a fost condamnat de instanţa de judecată la 3 ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În prezent, acesta se află depus la Penitenciarul Slobozia.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp