Stiri noi

Ţepe marca Mizil

Print Friendly, PDF & Email

Tohme Jamil Zeaiter şi Niculescu Mizil Ştefănescu Oana sunt cei doi acţionari ai firmei Monden Media Group MMG SRL Bucureşti, cu sediul în şoseaua Panduri, nr. 9, bloc P21, scara 1, etaj 3, apartament 15, firma având ca obiect principal de activitate editarea revistelor şi a periodicelor. Prin această firmă, cei doi au editat, pentru un timp relativ puţin, revista “Monden”, cu ultima dată de apariţie septembrie 2006, revistă cu un conţinut eminamente frivol.

Colaborare extrem de proastă

Editorii specifică faptul că “revista Monden este revista care îţi arată ce înseamnă apartenenţa la First Class”. Tot aceştia spun că aceasta aduce “în prim-plan stilul rafinat al elitei societăţii româneşti şi internaţionale”, iar ultimul număr disponibil anunţa un interviu în exclusivitate “cu unul dintre cei mai căutaţi designeri” din… Liban! În schimb, firma editoare nu a mai depus bilanţ contabil din 2008, dată la care număra 13 angajaţi, cu un profit declarat de 43 de milioane de lei vechi, deşi a avut un rulaj de aproape 6 miliarde.  Cristina Dornean, care a figurat ca “Marketing Manager” la această revistă, contactată de noi, ne-a declarat că nu a fost angajată a firmei celor doi asociaţi, ci doar a colaborat sporadic, cu articole specifice. Aceasta nu a ştiut să ne spună de ce apare cu titulatura de “Marketing Manager” în firma unde asociată e Oana Mizil şi soţul său libanez. “Colaborarea mea cu cei doi a fost extrem de proastă. Şi acum, după atâţia ani, mai au să-mi dea nişte bani”.

E deştept cel care înşeală

Cristina Dornean nu a vrut să ne dezvăluie despre ce sumă ar fi vorba, dar a ţinut să ne precizeze că nu e vorba de foarte mulţi bani. “Suma e insignifiantă, dar e cu atât mai ruşinos pentru cei doi”. Dornean ne-a spus că a stat să calculeze şi penalităţile de întârziere, iar în acest caz suma ar fi una care nu poate fi neglijată pentru un lucrător în presă, fie şi la o revistă de acest gen. “Să înţeleg că şi dumneavoastră aţi fost înşelat?”, ne-a întrebat aceasta, lăsând să se înţeleagă că mai sunt şi alţii în aceeaşi situaţie cu a ei. Dornean ne-a specificat că are cunoştinţă de faptul că Tohme Jamil Zeaiter şi Niculescu Mizil Ştefănescu Oana au restanţe de ani de zile pe la tipografii. “Nu e treaba mea, dar consider că e deştept cel care înşeală, nu cel care se lasă înşelat”.

Incidenţe de plăţi majore

Fosta “Marketing Manager” ne-a mai dezvăluit faptul că ştie că foştii angajaţi ai revistei “Monden” au restanţe salariale, dar şi că administratorul firmei “Monden Media Group MMG” SRL, libanezul Tohme Jamil Zeaiter, este extrem de greu de contactat. “Ştiu că pe Oana Mizil o puteţi găsi pe la Călăraşi, dar e mai greu s-o trageţi la răspundere, dacă v-a înşelat cu ceva, căci este deputată şi are imunitate”.  Interlocutoarea noastră a fost extrem de mirată când i-am comunicat faptul că am reuşit s-o contactăm pe Oana Mizil, la Călăraşi. “N-o să mai vedeţi nici un ban. Dacă v-aţi găsit cu ea, a stat de vorbă cu dumneavoastră?” Cristina Dornean nu ştie dacă cei doi soţi şi asociaţi au obiceiul să emită file de CEC fără acoperire, dar ne-a spus că e posibil să fie adevărat acest fapt dacă firma amintită apare în baza de date “Antiţepari”, pe Bucureşti.În respectiva bază de date, se arată că ţeparii sunt cei care emit cecuri sau bilete la ordin fără acoperire, intrând, astfel, în incidente de plăţi majore. Firma celor doi a intrat într-o astfel de bază de date la 28 noiembrie 2008, iar procedura de notificare a insolvenţei a fost demarată la 18 februarie 2010.

Până şi Ţiriac plânge după bani

Soţul Oanei Mizil, libanezul Tohme Jamil Zeaiter, este citat, în aceste zile, şi la Tribunalul Bucureşti, pentru un debit în valoare de peste 1 miliard de lei vechi, datorat uneia dintre companiile cunoscutului om de afaceri Ion Ţiriac. Iniţial,  Tohme Jamil Zeaiter  datora suma de 493 de milioane de lei vechi, diferenţa reprezentând-o penalităţile de întârziere. În fapt, libanezul a închiriat un avion pentru două curse charter, pe ruta Bucureşti – Beirut, dar a “uitat” să plătească. În acest mod, Oana Mizil s-a deplasat în două rânduri la Beirut, însoţită de Jamil Tohme, de Gaby Samir Tohme, de Lidia Niculescu Mizil şi de Alexandra Niculescu Mizil Gheorghe.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp