Stiri noi

Pic-ul, şpaga şi găinile zăpăcite

Print Friendly, PDF & Email

În ciuda unor informaţii care circulă pe surse, Nicolae Dragu, edilul municipiului Călăraşi, nu se simte deloc vizat de unele afirmaţii conform cărora, pentru amplasarea supermarketului “Pic”, acesta ar fi avut vreo influenţă sau s-ar fi pretat la aranjament ilegale. Vă reamintim, patronul acestui lanţ comercial, Cornel Penescu, este inculpat în mai multe dosare, multe dintre acestea având ca acuze constituirea de grup infracţional şi dare de mită.

Să se uite în ograda Consiliului Judeţean

Nicolae Dragu spune că s-a văzut o singură dată cu patronul de la “Pic”, în speţă Cornel Penescu, la inaugurarea magazinului. “Eu nici nu am stat la masa de după inaugurare, alţii au fost acolo. E adevărat, am dat mâna cu acesta şi am discutat mai mult cu mama lui, care a fost şi ea prezentă”. Edilul călărăşean crede că e posibil să fie unele probleme legate de unele sume de bani care s-au rulat la Călăraşi, odată cu construcţia acestui supermarket. “Cei care caută şpăgi sau altceva, ar trebui să se uite în ograda de la Consiliul Judeţean”. Senatorul Vasile Nedelcu confirmă şi el această variantă: “Cât am fost director la DSV, am fost contactat o singură dată de către un reprezentant al acesti firme”. Nedelcu spună că respectivul s-a interesat de documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare veterinare. “Din câte ştiu, pentru respectiva autorizaţie a mai venit abia cu câteva zile înainte de inaugurare”.

De şpăgi trebuie întrebat Răducu Filipescu

La acea dată, Vasile Nedelcu lucra la cancelaria prim-ministrului Tăriceanu. “Tot ce pot să vă spun  e faptul că au fost date telefoane de la Consiliul Judeţean către DSV, dar nu vă pot spune, la acest moment, cine a sunat”. Nicolae Dragu e şi mai tranşant: “Dacă e vorba de şpăgi, să fie întrebat Răducu Filipescu”. Tot acesta ne-a comunicat faptul că, la supermarketul “Pic”, firma constructoare a fost una agreată de liderul Consiliului Judeţean, în speţă firma “Digital Trust”. “Ce, Aurel Dobre e omul meu de casă sau e omul de casă al lui Filipescu?”  Legat de construcţia supermarketului “Pic”, conform unor informaţii, e posibil să fie implicat şi Ionuţ Groapă, fostul director al Agenţiei Judeţene de Mediu, câtă vreme, în presa argeşeană, se afirmă că acesta “a căzut pe înregistrări”.

Găini scoase la casare

Interlocutorii noştri mai afirmă că liderul liberal Răducu Filipescu e unul care nu are voie să vorbească atâta timp cât e vorba de şpăgi. “Pentru fiecare candidat la alegerile parlamentare, a luat câte 4 miliarde de lei”. Edilul călărăşean îi aminteşte liderului liberal faptul că el este cel care a împărţit găini, prin teritoriu. “A luat 25 de mii de găini, de la “Avicola”, care au fost trecute în acte drept găini tarate, găini scoase la casare, a dat 5 lei pe găină”. Găinile respective ar fi fost împărţite pe colegiile lui Dan Motreanu şi Norica Nicolai, cu ocazia alegerilor parlamentare. “Să spună câte găini i-a dat lui Maier, că aruncau ăştia cu găini zăpăcite peste gardurile oamenilor”.

Nivelul şpăgii

Despre posibilele spăgi date de Cornel Penescu pe la factorii de decizie din Călăraşi, varianta primarului Nicolae Dragu e că el n-a avut nici un amestec, mai ales că Primăria Călăraşi a emis şi un proces-verbal de contravenţie, amendându-l pe beneficiar. Chestionat în legătură cu nivelul şpăgii în cazul supermarketului “Pic” de la Călăraşi, acesta ne-a spus că în nici un caz nu poate fi vorba de foarte mulţi bani. “Dacă Solomon, de la Craiova, a pus botul pentru 40 de mii de euro, cât bani putea da Penescu celor de la Consiliul Judeţean? Blatul nu a fost al meu, ci al lui Filipescu şi al oamenilor de la PSD”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp