Stiri noi

Scandal la PSD: Staff-ul de campanie al Oanei Mizil se laudă că a cumpărat presa locală

Print Friendly, PDF & Email

În cadrul şedinţei pentru desemnarea delegaţilor  la Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, am reuşit s-o abordăm pe Oana Mizil, dar şi pe o parte a echipei sale de campanie pentru alegerile interne, în vederea clarificării afirmaţiei conform căreia presa locală a fost cumpărată, în totalitate, de aceasta. Această afirmaţie a fost făcută de Virgil Diaconu, în seara zilei de 21 mai a.c., în timp ce discuta, cu un terţ neidentificat, dar care e posibil să fie Haralambie Popescu, la o cârciumă din Călăraşi, după cum aveam să aflăm ulterior. Virgil Diaconu, care face parte din staff-ul de campanie al Oanei Mizil, s-a exprimat că “i-a cumpărat Oana pe toţi”, cu referire la reprezentanţii presei locale care emit articole laudative la adresa acesteia, contra-cost.

Diaconu: Şi eu aş vrea s-o f.t

În momentul în care am încercat s-o abordăm pe nepoata nomenclaturistului Paul Niculescu-Mizil, aceasta se afla într-o discuţie cu Virgil Diaconu şi Haralambie Popescu exact pe tema posibilei influenţe pe care o pot exercita aceştia asupra membrilor PSD locali cu ajutorul presei. Astfel, Virgil Diaconu aprecia că noi emitem păreri critice în situaţia în care nu suntem recompensaţi material, deşi, în cursul zilei de 21 mai, în urma unei discuţii avute cu acesta, Diaconu a recunoscut că noi nu ne-am exprimat niciodată intenţia de a emite articole laudative în favoarea Oanei Mizil, în schimbul unor sume de bani. “Şi eu aş vrea s-o f.t, nu numai tu, he, he”, ne-a comunicat acesta, telefonic, în seara amintită.

Oana Mizil are comportament de Ferentari

Abordată de noi, Oana Mizil, vizibil influenţată de staff-ul acesteia de campanie, în speţă Virgil Diaconu şi Popescu Haralambie, un pesedist care are probleme în administrarea firmelor de construcţie pe care le deţine, acesta fiind implicat şi într-o afacere la limita legalului,  cu verosul afacerist Ionel Gagu, pe raza municipiului Călăraşi, bucureşteanca s-a ferit să aibă o discuţie cu noi: “N-am ce discuta”, ne-a comunicat aceasta. La insistenţele noastre de a ne răspunde dacă e adevărat că a cumpărat toată presa locală, Oana Mizil ne-a întors spatele, motiv pentru care i-am reproşat că are un comportament de Ferentari. În fond, am fi vrut ca Oana Mizil să ne răspundă, punctual, la o astfel de întrebare legată de posibila influenţă a presei locale, în schimbul favorurilor materiale, în campania de alegeri interne din cadrul acestei organizaţii.

Sondaje grosolan falsificate

Desigur, tot cu această ocazie, am fi vrut să aflăm părerea Oanei Mizil legată de faptul că, în presă, s-au derulat mai multe sondaje de opinie pe marginea acestor alegeri interne, cu privire la potenţialul câştigător al acestora, câtă vreme puteam proba că sondajele respective, unde aceasta era creditată cu prima şansă, erau grosolan falsificate. Totodată, am fi vrut să-i aflăm opinia şi pe marginea sondajului de opinie organizat de o altă publicaţie locală, sondaj unde a fost creditată tot cu prima şansă pentru desemnarea sa ca lider al Organizaţiei judeţene a PSD, fapt întâmplat ca urmare a apelurilor de toate tipurile făcute de aceasta, lansate inclusiv în mediul virtual, pentru a fi votată ca principal favorit. Desigur, am fi vrut să aflăm opinia acesteia dacă o astfel de modalitate de lucru o avantajează, câtă vreme acest fapt denotă un comportament tipic piţipoancelor de pe HI5.

Bădică: N-ai nici tu, nici împăratul

Gabriela Bădică, despre care Virgil Diaconu aprecia, în convorbirea privată făcută în seara zilei de 21 mai, că e o putoare, ne-a spus că nu poate emite aprecieri pe marginea acestei afirmaţii, câtă vreme a fost făcută la cârciumă. “Nu pot să răspund la astfel de mizerii. Dacă Diaconu are curajul opiniei, să facă astfel de aprecieri în mod public”. Bădică precizează că nu toată presa locală poate fi cumpărată de staff-ul de campanie al Oanei Mizil astfel încât aceasta să emită opinii favorabile pe marginea candidaturii acesteia pentru funcţia de preşedinte. “Cel puţin în ceea ce te priveşte, ştiu că nu se poate pune o astfel de problemă”. Legat de bani şi de posibilitatea ca şi publicaţia noastră să emită opinii favorabile Oanei Mizil, Gabriela Bădică s-a exprimat plastic, citând din George Coşbuc: “N-ai nici tu, nici împăratul…”.

Vârtejanu: Se ocupă cu astfel de lucruri

În schimb, Liviu Vârtejanu, membru marcat al Organizaţiei judeţene a PSD, care este şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, chestionat de noi în legătură cu posibila cumpărare, contra favorurilor materiale, de opinii laudative exprimate de presă, în favoarea Oanei Mizil, a fost mult mai tramşant. “Se pare că da, se ocupă cu astfel de lucruri”. Liviu Vârtejanu opinează că Oana Mizil chiar se laudă cu un astfel de mod de lucru. “E treaba ei dacă face astfel de afirmaţii şi dacă presa locală nu se simte deranjată”. Legat de publicaţia noastră, interlocutorul a ţinut să precizeze că Oana Mizil s-a lăudat şi cu faptul că, în schimbul unor favoruri materiale, a reuşit să ne determine să emitem şi noi articole laudative la adresa ei.

Muşat: Nu aşa trebuie abordată problema

Liviu Muşat, care a făcut parte din echipa de campanie care a condus alegerile prezidenţiale din toamna anului trecut, s-a arătat contrariat de un astfel de stil de lucru: “Nu aşa trebuie abordată problema”. Acesta ne-a comunicat că şi el deţine astfel de informaţii legate de cumpărarea de către Oana Mizil sau a staff-ului ei de campanie de articole laudative. Acelaşi Liviu Muşat a fost extrem de exact, afirmând că Oana Mizil este greşit direcţionată câtă vreme a putut crede că şi publicaţia noastră s-ar preta la astfel de metode de lucru, prin cumpărarea de articole laudative la adresa ei: “Nu cred că are bani să vă cumpere, pune problema greşit. Dacă ceilalţi gazetari acceptă o astfel de modalitate de lucru, e treaba lor. Cei care fac parte din staff-ul OaneiMizil ar trebui să înţeleagă că tocmai d-aia aţi avut atâtea procese, pentru că nu vă lăsaţi antrenat în astfel de metode de lucru”.

Ţifrea: O parte a presei este de vânzare

Ninel Ţifrea s-a arătat şi el îngrijorat de asemenea metode: “Eu nu cred că presa locală se poate cumpăra, deşi o parte a presei este de vânzare, după cum se poate constata”. Nici Ţifrea nu a auzit că publicaţia noastră s-ar preta la astfel de metode de lucru, în aşa fel încât să manipuleze opinia publică în favoarea unor câştiguri materiale. Lui Marian Drăgan, un alt lider incontestabil al Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, i s-a părut ilară o astfel de afirmaţie făcută de Virgil Diaconu, afirmaţie conform căreia presa locală a fost cumpărată de Oana Mizil: “La Călăraşi, presa e scumpă”. Un alt lider marcant al PSD, Tase Toza, ne-a comunicat că presa, de regulă, poate fi cumpărată de la chioşchiurile de difuzare a presei. “Dacă sunt astfel de afirmaţii, ele sunt greşite”. Referitor la afirmaţia că Oana Mizil ne poate plăti şi pe noi pentru a emite articole favorabile acesteia, Tase Toza a declarat că tratează o astfel de afirmaţie ca pe-o glumă, punând-o pe seama necunoaşterii realităţilor locale.

Tărăcilă: Se emit articole la comandă

Doru Ioan Tărăcilă, cel mai marcant om politic călărăşean, ne-a făcut următoarea declaraţie: “Ştiam că se emit astfel de opinii conform cărora presa locală ar scrie articole laudative, contra unor sume de bani. Atunci când se folosesc astfel de metode, ele nu sunt democratice”. DI Tărăcilă a ajuns să constate că presa locală emite articole la comandă, dar e curios dacă acest fapt se va mai întâmpla şi după ce va avea loc Conferinţa judeţeană de alegeri. “Cred că aceşti colegi de partid care folosesc astfel de metode nu vor mai face acest lucru şi de duminica viitoare”. Acea parte a presei care se lasă antrenată în  astfel de metode de lucru, opinează DI Tărăcilă, va ajunge să constate că finanţatorii de azi ai opiniilor favorabile Oanei Mizil îşi vor băga portofelele în buzunar. Legat de afirmaţia făcută de Virgil Diaconu, cum că ar fi “un mort”, DI Tărăcilă ne-a declarat că tocmai de aceea participă la şedinţa de desemnare a delegaţilor pentru Conferinţa judeţeană. “N-am ce să comentez astfel de afirmaţii făcute la cârciumă. Oricum, o să demonstrez că aceşti indivizi greşesc când fac astfel de afirmaţii”.

Boabeş: Afirmaţii fără corespondent în realitate

Dumitru Boabeş, liderul interimar al Organizaţiei judeţene Călăraşi a Partidului Social Democrat, abordat de noi, ne-a comunicat că nu crede că afirmaţiile făcute de staff-ul Oanei Mizil au şi corespondent în realitate. “Nu se pune problema aşa. Fiecare este răspunzător de ceea ce afirmă”, ne-a declarat acesta. În schimb, Florea Iscru, un alt membru de vază al acestei organizaţii municipale de partid, a râs, afirmând că astfel de declaraţii le pune pe seama necunoaşterii fenomenului local de presă. “O să-i spun Oanei Mizil că eu sunt unul dintre zecile de mii de deportaţi din Bărăgan, eu sunt o victimă a călăului Paul Niculescu Mizil, bunicul ei cu care se laudă atâta”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp