Arhiva

Săptămâna Altfel: Ai se eu te pego, ai, ai!

Print Friendly, PDF & Email


Plouă mărunt și miroase a foamete, venită cu aeronava. Aeronava asta, dacă nu știți, e o corabie. Ba un avion, sare, cu gura, un altul. Hannah Montana, prințesa cu fustă cu volănașe, își intră bine în rol. Altcineva?, tot scurmă, din priviri albastre, clasa plină ochi cu mucoși, care în papuci de gumă, care în sosete. Ude. Căpitanul aeronavei e suplu, se mișcă militărește și e îmbrăcat în pirat. Are și o comoară ascunsă pe undeva, într-o insulă secretă. Ba e un avion!

Vrrrm și fâââs

La Ileana, la Școala cu clasele I – VIII, de pe strada înv. Cristescu Paulina, azi se va dansa. Se vor depăna povești. Ajutoarele Căpitanului sunt Spiderman, Zâna Primăverii, Prințesa Cosmina și Bugs Bunny. Seamănă mai mult cu Rilă-Rilă-Iepurilă ăsta, are o coadă mică și toți ar vrea să-l tragă de ea. Băi Bocănilă, ești cam urecheat! Spiderman are și el o forță deosebită: se poate cățăra pe clădiri și, în general, face numai fapte bune. Acum, însă, dansează. Se învârte în jurul Zânei Primăverii, asta fiind îmbrăcată în verde turcoaz, y lake to muve-muve! Așa că, normal, Aeronava zboară către planeta Primăverii, însă există un spion, iar asta este o problemă, căci și o roată a făcut pană, na, drăcie! Așa că trebuie să se cânte, în cor, refrenul: Mașina șefului are pană la roată, mașina șefului are pană la roată și noi o vom lipi, firește, cu gumăăăă de mestecaaat. Veselia e generală. Aeronava are ba vrrrm, ba are fââââs, bine că există regley spearmint!

Mahalale din Rovine

Dar vin și caii pe planeta asta, foarte mulți cai, tropăie toți și se zguduie ferestrele, așa că avem o iapă și doi armăsari, pe Dobrin, sare un țânc, pe Sabrina, dar și pe Amadeus, vin și alții cu gura, ăștia fiind trei cai nărăvași care fug atât de tare că mănâncă jar. De după colț, mai așteaptă un cal, și el tropăie și fornăie, îl cheamă Mahalale. Sala de clasă se transformă într-un câmp de bătălie, vin turcii, la Rovine, în câmpii, iar zgomotul e infernal, bucuria e una copleșitoare, a-ram-tam-tam, a-ram-tam-tam! Să vedem care sare mai sus, să vedem cine poate tropăi mai tare, în clasa vopsită, până în dreptul ferestrelor, într-un verde incert. Căpitanul aeronavei e în altă lume, ai se eu te pego, ai, ai!, școala toată e o aeronavă, va zbura către o planetă unde jocul e ceva firesc și plin de lumină, un alt prichindel, înalt cât spătarul la scaun, îmi face cu ochiul, cred că vom merge împreună să-l bumbăcim pe Bugs Bunny.

Stăpânul forței

Tot ce mai e de făcut e ca fiecare să se suie care pe scaune, care pe bănci, se va porni într-un marș triumfal, afară continuă să plouă câinește, tam-tam-rap, tam-tam-rap, trecea un prinț călare, trecea un prinț călare, foamea se ghicește dosită în colțuri, apare și un elefant, legănându-se, evideeent, pe o pânză de paianjen, dar a venit apa și l-a luat, e Săptămâna Altfel la școală, la Ileana, mucoșii poartă care papuci, care sosete ude, căci altfel ar însemna să aducă cu ei, pe holuri, în clase, peste tot, tot noroiul ulițelor din câmpia nebună și care nu reușește să sature pe nimeni. Iar copiii se transfigurează. Care devine o zână, care devine un personaj de desen animat. Au și săbii cu laser, din baloane lungi-lungi, ca Yoda, stăpânul forței, unul dintre ei, ieri, a mâncat ciorbă și ciorbă, un altul a mâncat sos. Sos de nimic, așa spune. E frig și primăvara asta abia așteaptă să explodeze!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp