Arhiva

Întoarcerea lui Valentin Gâdea, reciclat în liberal, dar ca șef la Garda de Mediu

Print Friendly, PDF & Email

România Tv a prezentat cazul noului comisar șef al Gărzii de Mediu Călărași, actualul liberal Valentin Gâdea. Acesta a fost prezentat ca o metodă de “reciclare politică”.

Scandal mediatic, via Vanesta

Valentin Gâdea a fost membru al Partidului Democrat Liberal, unde a ocupat funcția de secretar-general al Organizației județene Călărași. Din această postură, a acces la postul de inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași. În același timp, acesta era și inițiatorul unei firme care presta servicii de protecția muncii. Este vorba de SC Vanesta Consulting SRL Călărași, firmă înființată în anul 2009, când Gâdea se afla la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași. În primăvara anului 2011, Valentin Gâdea a fost nevoit să-și dea demisia din această funcție, în urma unui scandal mediatic. Astfel, s-a descoperit că lucrătorii care executau construcția noului sediu al ITM Călărași erau angajați la negru, fapt de care Valentin Gâdea nu era străin, acesta confirmând că, în fapt, muncitorii erau chiar ai lui.

Amintirile mă chinuiesc…

Despre acest episod, Valentin Gâdea, reciclat, între timp, în liberal, spune că nu vrea să-și mai aducă aminte. Acesta nu a vrut să divulge ce calități deosebite are astfel încât să-l facă să fie indispensabil atunci când vine vorba de numirea de directori la instituțiile deconcentrate ale statului. La Garda de Mediu, acesta afirmă că a ajuns pe postul de comisar șef în urma derulării unui concurs. “De la ITM, mă rog, nu mai vreau să-mi amintesc ce s-a întâmplat… Nu vreau să-mi mai amintesc de clipele-acelea”. Gâdea spune că a ajuns liberal nu datorită faptului că, între timp, și-a descoperit o doctrină nouă, ci pentru că nu a ieșit chiar foarte mult în evidență, atunci când a activat în Partidul Democrat Liberal.

Raport de muncă suspendat

George Iacob, vizibil jenat de numirea noului comisar șef al gărzii de Mediu, a fost zgârcit în declarații. “Eu doar îi citesc ordinul”. G. Iacob nu știe cum s-a făcut astfel încât la Garda de Mediu să fie numit exact Valentin Gâdea. Prefectul a explicat că V. Gâdea s-a prezentat la un concurs, pe care l-a câștigat. Nu știe dacă la acesta au mai participat și alții. De la ITM Călărași, ni se explică faptul că, timp de aproape un an și jumătate, Valentin Gâdea a avut raportul de muncă suspendat. Aici, însă, s-a prezentat în urmă cu o lună. V. Iancu, reprezentanta Inspectoratului de Muncă al județului Călărași, spune că Gâdea i-a confirmat că se va prezenta la un examen, urmând să plece din funcția pe care o ocupa la această instituție. Aceasta nu a știut să ne spună de unde știa Gâdea că va câștiga concursul. Reprezentanta ITM-ului i-a urat să stea ca șef oriunde în altă parte, numai la ITM nu. “Sper să-i fie bine acolo, numai să nu mai vină la noi!”

Pepinieră valoroasă

Vasile Iliuță, actualul lider al Organizației județene a PDL, a ironizat numirea lui Gâdea în fruntea Gărzii de Mediu: “Dacă noi avem membri PDL valoroși, care astăzi am înțeles că vor ajunge directori, înseamnă că avem o pepinieră valoroasă”. Pe marginea acestei numiri, redacția noastră a cerut un punct de vedere Gărzii Naționale de Mediu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp