Arhiva

Bulae e trimis la pârnaie

image_pdfimage_print


La 6 ani închisoare și interzicerea unor drepturi a fost condamnat Nicolae Nacu, cunoscut drept Bulae din Oltenița, zis și Regele Balastierelor.

3 ani pentru evaziunea din Prahova

Pe numele lui Nacu, Tribunalul Prahova a emis mandat de arestare încă din luna iunie a anului 2010. Polițiștii prahoveni au derulat cercetări cu privire la activitatea a 3 firme coordonate de Nacu: Metal Construct Trading, Mega Metal Inox şi Agregate Sorturi Balast, iar punctele de lucru, balastierele, erau situate în localitatea Strejnic, comuna Târgşorul Nou, județul Prahova. La acel moment, lui Nacu i s-a reținut în sarcină exploatarea ilegală de agregate minerale. La acel moment, numai pentru activitățile comerciale din județul Prahova, lui Nacu i s-a reținut următoarele prejudici: 1.800.000 lei, pentru neplata impozitelor și taxelor, pentru perioada martie 2009 – iunie 2010; 240.000 lei reprezentând neplata contribuțiilor și impozitelor angajaților; 85.000 lei rambursări ilegale de TVA. Nu s-a putut stabili prejudiciul real câtă vreme actele contabile ale firmelor lui Bulae au ars într-un incendiu, existând suspiciunea unei incendieri intenționate.

6 ani de la tribunalul Călărași

Tribunalul Prahova l-a condamnat pe Nicolae Nacu la 3 ani de închisoare cu executare, fiind judecat pentru infracțiuni de evaziune fiscală, dar și pentru exploatarea de resurse minerale fără licență. Instanța a dispus că Nacu trebuie să plătească statului român suma de 3.395.643 lei, acesta achitând, pe timpul urmăririi penale, doar 225.700 lei. În acest dosar, inculpatul, fost vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, pe raza orașului Budești, a atacat hotărârea instanței cu apel, acesta judecându-se tot pe raza județului Prahova. La Călărași, pentru fapte similare, Tribunalul a dispus ca Nacu să execute 6 ani de închisoare, iar pentru o perioadă de 3 ani i-a interzis unele drepturi civile, printre care și acelea de a fi administrator sau asociat al unei societăți comerciale. Nacu a fost condamnat alături de alte două femei: soția acestuia, Nacu Maria, 3 ani cu executare; numita Neagu Constantina – 1 an de închisoare cu suspendare.

Fără număr, fără număr

Rudă cu Regele Cantinei sociale din Budești, președintele PDL Jean Păun, zis Beleaua, în procesul de la Călărași, instanța a dispus că Nacu trebuie să plătească statului român 194.362 lei, reprezentând contribuție la fondul de mediu și penalitățile aferente, dar și 969.632 lei, reprezentând impozit pe profit suplimentar. Decizia nu este definitivă. Un alt vicepreședinte al Organizației orașului Budești a Partidului Democrat Liberal, Dicu Florin, a fost și el condamnat, într-o primă instanță, la 5 ani de închisoare cu executare, tot pentru infracțiuni de evaziune fiscală, Judecătoria Sectorului 3 București reținând că acesta trebuie să plătească bugetului de stat suma de 9.377.668 lei și obligații fiscale accesorii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat