Arhiva

Actualizat: România Tv: Soția consilierului arestat sugerează că acesta și denunțătoarea erau amanți

Print Friendly, PDF & Email


Postul de televiziune România tv a prezentat cazul consilierului Vasile Dumitrace, arestat preventiv pentru trafic de influență și luare de mită. Televiziunea în cauză precizează că acesta a fost denunțat de o colegă de partid.

“Dacă vreți, vă trimit poze cu ei doi”

Vasile Dumitrache a fost reţinut de poliţişti în urma unui flagrant. El a primit 1.400 de lei pentru a-i facilita unei femei obţinerea unei locuinţe sociale. Soţia consilierului arestat spune însă că acesta este victima unei înscenări puse la cale de o colegă de partid şi nu a exclus posibilitatea ca aceasta să-i fi fost chiar amantă soţului ei. Soţia consilierului a discutat cu o echipă România TV, iar mărturia ei a fost filmată cu o cameră ascunsă. Ștefania Dumitrache, soția consilierului arestat, a sugerat că între cei doi ar fi fost o relație nepotrivită, fiind posibil ca aceștia să fi fost chiar amanți. “Ea a mai fost la noi în casă, a mers cu mașina noastră, a purtat-o peste tot. O lua din fața blocului, o ducea până la partid, iar o-ntorcea… Dacă vreți, vă trimit poze cu ei doi. Chestii de flirtrări… Nu mă mai vrei, nu mă mai placi…” Ștefania Dumitrache crede că soţul ei “a picat ca musca-n lapte” şi că totul a fost “o mare înscenare”.

Viceprimarul Marius Dulce nu vede care e rostul șpăgii

Viceprimarul Marius George Dulce, care supervizează Comisia de Repartizare a Locuinţelor, nu vede rostul şpăgii şi spune că femeia urma să primească locuinţa perfect legal: “Nu ştiu în ce condiţii i-a dat acei bani. În condiţiile în care are 43 de puncte, e pe loc eligibil. I s-a făcut verificarea acasă din punct de vedere social, ancheta socială, mai mult, la anchetele sociale am invitat presa… Dezaprob ceea ce s-a întâmplat”. Cea care l-a denunţat pe consilier la Poliţie este fostă jurnalistă la un săptămânal local şi susţine că nu a cerut o locuinţă socială, ci i-a fost oferită. Doinița Tudorache, însă, spune că este “redactor”, fără să poată preciza numele publicației la care lucrează. Aceasta afirmă că nu ea este cea care a apelat la consilierul Vasile Dumitrache, ci el. “…M-a întrebat dacă vreau să mă mut de aici, să mă mut în partea cealaltă”. Doinița Tudorache locuiește cu soțul și cu trei copii, într-un apartament de 2 camere, primit pe un contract de cazare temporară, la intervenția fostului primar Nicolae Dragu, acesta fiind un apropiat al fostului director al Doiniței Tudorache, ziaristul Gh. Frangulea.

De ce minte Doinița Tudorache?

Doinița Tudorache căuta de ani buni să obțină o locuință socială permanentă, pe perioada cât a fost angajată a publicației Pământul făcând numeroase articole laudative la adresa fostului edil, tocmai din acest motiv. Din acest unghi, afirmația conform căreia Vasile Dumitrache a fost cel care a îndemnat-o să depună cerere pentru obținerea unei locuințe sociale, este neadevărată. Solicitanții de locuințe sociale, în vederea întocmirii listei de priorități pentru anul 2013, trebuiau să-și completeze dosarele cu documente justificative până la data de 31 august 2012. Printre altele, spre exemplu, solicitanții trebuiau să anexeze la dosar acte doveditoare privind veniturile nete obținute pe ultimele 12 luni. Dacă data limită de completare a dosarelor era sfârșitul lunii august 2012, cum se face că arestatul Puiu Dumitrache nu i-a cerut mită exact de la momentul în care i-a sugerat Doiniței Tudorache să se mute dintr-o locuință unde avea un contract de cazare temporară și din momentul în care au fost finalizate actualizările dosarelor pentru obținerea de locuințe din fondul locativ de stat? În plus, conform datelor obținute de la Primăria Călărași, e adevărat că Doinița Tudorache nu avea depusă o cerere pentru obținerea unei locuințe sociale, ci soțul acesteia, Dan Tudorache. Cererea e din data de 26.09.2009! La J9, unde locuiște pe ordin de cazare temporară, ne spun reprezebtanții SPCTAFL, i s-a pus la dispoziție inclusdiv obiecte de mobilier.

Denunțătoarea își schimbă declarațiile de la o zi la alta

Într-o declarație data în cursul zilei de ieri, denunțătoarea face alte declarații decât cele date nouă anterior: Doinița Tudorache nu mai spune că a fost contactată de către structura centrală a Direcției Generale Anticorupție, ci de reprezentanții călărășeni ai acestui serviciu. Aceasta afirmă răspicat: “Ei m-au contactat pe mine”. Și denunțătoarea crede că e ceva la mijloc, dar că ea nu știe ce anume, ci numai lucrătorii Serviciului județean al DGA, cu care ar trebui ca reprezentanții presei să discute. Tudorache Doinița mai spune că mai aproape îi este “maieul decât cămașa”, lăsând să se înțeleagă că a avut în mod direct un interes în a-l denunța pe Vasile Dumitrache.

Tudorache recunoaște că a fost instigată să facă autodenunț

În această dimineața, Doinița Tudorache ne-a făcut alte precizări. Ne spune că, pentru apartamenul pe care îl ocupă, îi expirase contractul de cazare încă din martie 2010. În mod legal, afirmă aceasta, reprezentanta Primăriei, Elena Ștefănescu, ar fi trebuit să întocmească un proiect de hotărâre prin care apartamentele ocupate prin contracte temporare să fie repartizate sub formă de locuințe sociale, fapt care nu s-a întâmplat. Recunoaște că era luată de-acasă, cu autoturismul, de către Puiu Dumitrache, dar acesta făcea același lucru și cu Felicia Pătru sau Nicoleta Fotă, alte colege din PDL. Spune că nu a avut alte relații cu Puiu Dumitrache, decât absolut colegiale și că o altă colegă de partid ar fi avut relații sexuale cu acesta. “La Dumitrache acasă nu am fost decât de două ori. Prima dată să-mi arate cum a compartimentat apartamentul, iar a doua oară fiindcă i se stricase frigiderul și m-am oferit eu să-i iau carnea și s-o țin în congelatorul meu”. Tudorache Doinița spune, acum, că a fost contactată de doi reprezentanți ai DGA, unul de la București și un altul de la Călărași. “Mi-au spus că au informații că ăsta cere șpagă, că face acest lucru cu mai multe persoane. Și că ei știu că mi-a cerut și mie și că cel mai bine e să fac un autodenunț”. Doinița Tudorache nu a știut să ne spună de unde cunoșteau cei doi faptul că Vasile Dumitrache i-ar fi cerut șpagă.

Cum se împărțea șpaga

Șpaga cerută ar fi urmat să fie împărțită astfel: “Puiu mi-a spus că-i trebuie 5 milioane pentru Ciocârlan și câte 3 milioane pentru alți 3 consilieri”. Șpaga ar fi urmat să fie luată pentru ca soțul Doiniței Tudorache să nu fie scos de pe liste, câtă vreme, la sfârșitul acestei luni, în ședință de consiliu local, ar urma să se facă repartițiile pentru locuințele sociale. Contactat de noi, șeful Serviciului Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ, Gh. Ciocârlan, spune că această afirmație făcută de denunțătoare e o aiureală. “Garantat e o aiureală.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp