Stiri noi

P.S.D.-ul între două rele: opţiunea magazinului de covoare şi cea a sacoşelor cu bani

image_pdfimage_print

Nici până la această dată, Doru Ioan Tărăcilă, considerat, de unii, liderul de necontestat, iar de alţii un individ care a patronat, de-a lungul timpului, un veritabil sistem de tip mafiot, nu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al Organizaţiei judeţene a PSD, post pe care l-a pierdut odată cu acceptarea funcţiei de prefect, în primăvara anului trecut. În schimb, cel puţin aparent, Doru Ioan Tărăcilă îl sprijină, pentru a accede în acest post, pe Valentin Deculescu. De cealaltă parte, însă, într-un stil dinamic, dar nu lipsit de comentarii, şi-a anunţat în mod clar intenţia de a prelua frâiele acestei organizaţii tânăra Oana Niculescu-Mizil.

Opţiunea Deculescu

Valentin Deculescu este membru PSD de circa 12 ani, iar evoluţia sa politică nu este una care să-l recomande pentru un asemenea post. E posibil, datorită vârstei, acesta având 44 de ani, ca explicaţia pentru evoluţia greoaie a acestuia în plan politic să fie tocmai un astfel de element, câtă vreme, la Călăraşi, PSD s-a cantonat în a promova, pe funcţii publice, doar indivizi cu o vârstă înaintată sau tineri potenţi financiar, de tipul lui Iosif Armaş, dar care nu erau călărăşeni. Valentin Deculescu este membru PSD din anul 1998, iar din 2001 devine membru al Consiliului organizaţiei judeţene Călăraşi, dar şi în cel al organizaţiei municipale. A acces în Consiliul local municipal Călăraşi în anul 2001, dar şi în urma alegerilor locale desfăşurate în anul 2008. Este inginer la bază, cu specializarea electrotehnică, iar, în prezent, coordonează activitatea unităţii călărăşene a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea S.A.

Îmbogăţire pe căi oculte

Este de aşteptat ca liderul de necontestat al PSD-iştilor călărăşeni, Doru Ioan Tărăcilă, fie să-şi anunţe intenţia de a participa, în cadrul Conferinţei judeţene de alegeri, de la sfârşitul lunii mai, la cursa pentru desemnarea noului lider al acestei organizaţii, fie să anunţe că îl va sprijini pe Valentin Deculescu pentru desemnarea acestuia ca lider. Până una-alta, lui Doru Ioan Tărăcilă i se reproşează faptul că, de-a lungul timpului, în cei aproape 20 de ani în care a condus această organizaţie, n-a făcut altceva decât să promoveze oameni linguşitori şi lipsiţi de coloană vertebrală sau care să contribuie, într-un fel sau altul, la îmbogăţirea acestuia sub diferite forme, de cele mai multe ori pe căi oculte. De altfel, acestuia i se reproşează şi faptul că, mai multă vreme, cât PSD-ul a fost lipsit de un sediu adecvat, a încasat o chirie substanţială de pe urma acestei formaţiuni politice, după ce a găzduit-o într-un spaţiu al unui fost magazin de covoare, al unei societăţi unde deţine majoritatea capitalului social. Astfel, la Călăraşi, PSD a plătit 10 milioane de lei vechi sub formă de chirie, bani intraţi în conturile firmei Indcom S.A., controlată de D.I. Tărăcilă, doar pentru că această organizaţie avea nevoie de un sediu. Din informaţiile noastre, PSD a plătit o asemenea sumă, drept chirie, şi după ce s-a mutat din fostul magazin de covoare în actuala locaţie, cunoscută drept “Casa Albă”, sau “Sediul de la Găzărie”.

Nae Petrică şi magazinul de covoare

Actualul sediu de la Călăraşi al acestei formaţiuni politice a fost achiziţionat de Nae Petrică, primarul comunei Dorobanţu, contra sumei de 200.000 de euro. De altfel, în cadrul acestei structuri a circulat şi varianta ca membrii acesteia, cu ajutorul unei chete colective, să strângă această sumă de bani pentru a deveni proprietari pe actuala locaţie. Această intenţie de a achiziţiona vechiul sediu şi-a exprimat-o şi Oana Niculescu-Mizil, câtă vreme au fost mai multe voci care au afirmat, sub diferite forme, că este degradant pentru această organizaţie să-şi desfăşoare activitatea într-un fost magazin de covoare. La ora actuală, pentru spaţiul denumit “Casa Albă”, spaţiu recunoscut drept sediul călărăşean al PSD, se plăteşte o chirie în sistem barter, câtă vreme înţelegerea cuprinde faptul că se recunoaşte drept plată a chiriei orice investiţie sau îmbunătăţire adusă locaţiei.

Orgolii locale exploatate în mod personal

Valentin Deculescu se bazează în demersul său de a deveni preşedinte al acestei organizaţii pe faptul că funcţia de lider trebuie să fie ocupată de un localnic. Are şi avantajul că nu este compromis politic şi că se simte legat de comunitate câtă vreme activează, trăieşte şi caută să se realizeze profesional şi moral în sânul acesteia. Deculescu opinează, poate pe bună dreptate, că pesediştii localnici nu pot fi reprezentaţi cu acurateţe şi viziune decât de un călărăşean, acesta, cu alte cuvinte, exploatând în interesul său orgoliile locale.

Diaconu şi vechea gardă

De cealaltă parte, Oana Niculescu Mizil are 36 de ani şi deja se recomandă, pe diferite site-uri de socializare, drept “preşedinte al Organizaţiei PSD Călăraşi”, ceea ce este un neadevăr flagrant câtă vreme această funcţie este deţinută de Dumitru Boabeş, un individ catalogat ca posesor al unei inteligenţe limitate. La Călăraşi, unul din principalii săi susţinători este Virgil Diaconu, singurul membru PSD care a avut curajul să se opună pe faţă, în mod deschis, uneori şi într-o formă virulentă, la o nouă accedere a vechii gărzi reprezentate de D.I. Tărăcilă în fruntea organizaţiei. Virgil Diaconu face parte din echipa pe care vrea s-o promoveze Oana Mizil, având intenţia de a candida pentru postul de secretar executiv al Organizaţiei judeţene. Acesta a fost primul care a dat tonul criticilor la adresa vechii gărzi pesediste, acuzând maniera de conducere dictatorială şi nestatutară din sânul organizaţiei, dezinteresul de a promova tinerii, iar faptul că, pe diferite canale, se contrează, uneori extrem de dur, cu fostul lider D.I. Tărăcilă, crede că este o onoare câtă vreme alţii nici nu sunt băgaţi în seamă de acesta. Se consideră un om realizat prin mijloace proprii şi crede că acest fapt este un avantaj pentru el câtă vreme n-a profitat de eventualele funcţii publice deţinute pentru a se realiza material.

Politica se face pe bani

La Călăraşi, Oana Niculescu-Mizil s-a prezentat ca reprezentantă a centrului, cu intenţia de a coordona activitatea politică astfel încât această formaţiune politică să iasă din conul de umbră care a dus-o pe locul trei în intenţiile electorale locale. Într-un stil nonconformist, aceasta a revitalizat activitatea acestei organizaţii politice, câtă vreme a înţeles că politica se face pe bani, dar şi faptul că votul, de ceva timp, a devenit o marfă care poate fi cumpărată. Din acest motiv, i s-a reproşat faptul că face o politică de tip “sacoşă cu bani”, fondurile nelimitate de care dispune aceasta fiind de provenienţă absconsă. Oana Niculescu-Mizil se află şi în centrul unui scandal local de presă, câtă vreme i s-a reproşat faptul că a plătit sondaje de opinie fanteziste realizate cu forţă de muncă necalificată, prin abuz şi înşelăciune, cu ajutorul unor elevi ai unui grup şcolar local. La această dată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi desfăşoară cercetări în acest sens pe linia verificării comiterii unor posibile infracţiuni de fals în formă continuată, uz de fals, abuz în funcţie, înşelăciune şi posibilitatea constituirii de grup infracţional organizat.

Oana Mizil şi fabrica de proşti

Oanei Niculescu-Mizil i se poate reproşa faptul că, necunoscând realităţile judeţului, a comis mai multe gafe de imagine, câtă vreme a înţeles să se prezinte, tot în mod mincinos, reprezentantă a judeţului Călăraşi în Parlamentul României, deşi aceasta a acces ca deputat de pe listele PSD Bucureşti. Ca studii, Oana Niculescu-Mizil este absolventă a unei facultăţi controversate, “Spiru Haret”, cunoscută drept şi “fabrica de proşti”. Provenind dintr-o familie cu rădăcini în mişcarea comunistă ilegalistă, la această oră, Oana Niculescu-Mizil are puterea să afirme că satele judeţului Călăraşi, cărora nici măcar nu le ştie denumirea corectă, par uitate de timp şi că acestea nu beneficiază de condiţii optime sau moderne de trai, comparativ cu cluburile selecte de pe Dorobanţi. În cadrul organizaţiei, se opinează că aduce un plus de imagine şi curăţenie morală şi sufletească. Are marele avantaj că, în cadrul recentelor alegeri pentru desemnarea preşedintelui ţării, a adus PSD-ul local pe primul loc în preferinţele electoratului, deşi i se reproşează metoda folosită pentru atingerea acestui scop.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat