Stiri noi

Vicepreşedintele Organizaţiei PDL Budeşti a fost arestat

Print Friendly, PDF & Email

Dicu Florin, administratorul firmei “Dealul Negru” S.R.L. Budeşti, împreună cu Dijmărescu Elena, contabilă la aceeaşi firmă, au fost arestaţi preventiv, prin dispunere dată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, din data de 21 aprilie 2010, fiind prezentaţi în faţa judecătorilor de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bucureşti.

Prejudiciu de peste 93 de miliarde

În fapt, s-a reţint în sarcina celor doi comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Astfel, în paerioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2008, Dicu Florin, în calitate de administrator al firmei, a evectuat achiziţii intracomunitare de carne şi produse din carne de pasăre, fără să înregistreze, în documentele de evidenţă contabilă şi în deconturi, taxa pe valoarea adăugată aferentă acestor operaţiuni. Sub acest mod, s-a sustras de la plata unor obligaţii fiscale faţă de bugetul general consolidat în valoare de peste 59 de miliarde de lei vechi. Tot în aceeaşi perioadă, Dicu Florin, prin firma “Dealul Negru” S.R.L. Budeşti, a mai cauzat un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 34 de miliarde de lei vechi prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de livrare intracomunitară de mărfuri.

Serviciul de Investigarea Fraudelor nu a avut nici o implicare

În această cauză, după cum ne-a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi, Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul acestei instituţii, nu a avut absolut nici un fel de implicare. Tot dosarul care a implicat activitatea frauduloasă din cadrul firmei “Dealul Negru” S.R.L. Budeşti a fost instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, câtă vreme Serviciul de Investigarea Fraudelor, din cadrul I.P.J. Călăraşi, are altfel de preocupări. Firma “Dealul Negru” S.R.L. îşi are sediul, după cum vă spuneam, în oraşul Budeşti, pe strada Ştefan cel Mare, nr. 46, cu următoarele date de identificare: CUI 22384824, J51/575/2007, iar patronul acesteia este şi vicepreşedinte al Organizaţiei orăşeneşti a Partidului Democrat Liberal. Chestionat în acest sens, liderul judeţean al P.D.L., Marian Dinulescu, ne-a declarat că nu are ce să comenteze: “Cine face d-astea, mai şi trage”, ne-a spus acesta.

Operaţiuni fictive cu firme din Cipru şi Bulgaria

Activitatea infracţională a vicepreşedintelui P.D.L. Budeşti a continuat şi pe parcursul anului 2009, când firma acestuia a efectuat achiziţii interne de carne şi de produse din carne de la societăţi comerciale controlate de acesta, pe care le-a vândut unor firme din Cipru şi Bulgaria. Pentru aceste operaţiuni, care s-au dovedit a fi fictive, s-au făcut cereri de rambursare de T.V.A., în urma cărora firma “Dealul Negru” S.R.L. a compensat prejudiciul generat bugetului de stat prin neevidenţierea taxei pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor intracomunitare. Dicu Florin a fost ajutat, în aceste operaţiuni infracţionale, de către inculpata Dijmărescu Elena, în calitate de contabil al firmei, aceasta întocmind evidenţa contabilă chiar dacă ştia de activitatea ilicită a operaţiunilor comerciale derulate de patron.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp