Arhiva

O femeie acuză Spitalul din Călărași de malpraxis: „Mi-a murit copilul în pântece, din cauza nepăsării medicilor!“

Print Friendly, PDF & Email

 

„M-a băgat în cezariană de urgență. Nu știu ce s-a discutat peste noapte. Moașa dormea, doctorii nu mai erau, nu i-a mai ascultat nimeni bătăile inimii“, a spus pacienta Cristina Popescu.

Sus pe masă, jos de pe masă

De pe patul de spital, tânăra își plânge copilul care nu a apucat să se nască. A ajuns la Spitalul de Urgență sâmbătă seară când, spune ea, a simțit durerile facerii. Primul medic ar fi urcat-o pe masa de travaliu, zicând că i-a venit sorocul, povestește femeia. La scurt timp ar fi apărut un alt medic, care i-ar fi spus că în niciun caz nu va naște și ar fi trimis-o în salon. Al treilea medic care a vizitat-o l-ar fi contrazis pe cel dinainte și i-ar fi spus că bebelușul va veni în scurt timp pe lume. Așa că femeia ar fi fost din nou trimisă în sala de nașteri. La scurt timp după aceea, primul medic s-ar fi întors, ar fi spus scurt că nu va naște și ar fi dat-o din nou jos de pe masa de travaliu, povestește femeia. Dimineață, când un alt medic a venit să o consulte, copilul era mort. „A fost săptămânal la control, nu a avut probleme. Sâmbătă noaptea am chemat salvarea și a urcat-o, a dat-o jos, a urcat-o, a dat-o jos“, a spus mama pacientei. „Au văzut-o toți doctorii și nu s-a luat nicio măsură. Pe 24 dimineața a băgat-o în operație de urgență, nu se mai auzeau bătăile inimii“, a afirmat Alin Popescu, soțul pacientei.

Plângere la Colegiul Medicilor și la Parchet

Medicii au emis un certificat constatator în care se precizează că nu se cunoaște cauza morții și așteaptă acum necropsia. Exclud însă ipoteza unei culpe medicale. „Nu știm cauza care a determinat moartea fătului înainte de a se declanșa nașterea. Sarcina a evoluat bine. Dacă eram de gardă eu, aș fi știut să vă spun mai bine. Copilul era bine“, a declarat un medic filmat cu camera ascunsă. Cei doi soți spun că au făcut plângere la Colegiul Medicilor și la Parchet. Nu este prima dată când se fac acuzații împotriva medicilor din Spitalul Județean Călărași. În luna februarie, o tânără de 25 de ani, însărcinată în luna a noua, i-a acuzat pe doctori că nu au intervenit la timp că să-i salveze copilul, iar timp de patru zile ar fi refuzat să-i scoată fătul mort. Medicii au spus însă că acesta era deja decedat când femeia a ajuns la spital, iar ei așteptau expulzia naturală a copilului. Cazul a fost prezentat și de postul de televiziune România Tv.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp