Arhiva

Municipiul Călărași, sub zodia focului: Reglări de conturi prin incendierea autovehiculelor

Print Friendly, PDF & Email


Conform Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, în perioada noiembrie 2012 – iunie 2013, au fost înregistrate 7 cazuri de distrugere, prin incendiere, a unor autovehicule. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași, conform declarațiilor făcute de col. Daniel Popa, în aceeași perioadă de referință s-au înregistrat 11 cazuri de incendiere la autovechicule.

De la scurt-circuit, la substanțe inflamabile

Primul astfel de caz, înregistrat în cursul zilei de 23 noiembrie 2012, s-a derulat pe raza municipiului Oltenița când, în urma unui scurt-circuit la nivelul instalației electrice, un autoturism de teren marca Jeep, aparținând unei societăți de leasing din București, a ars în proporție de 30 la sută. Tot în urma unui scurt-circuit produs la nivelul instalației electrice, s-a înregistrat un alt incendiu la un autovehicul, în fapt un auto-utilaj de întreținere a curățeniei. Incidentul s-a petrecut la data de 27 noiembrie 2012, pe strada Oborului, din Călărași, autovehicolul arzând în proporție de 10 la sută. Primul incendiu provocat în mod voluntar asupra unui autoturism, marca Dacia Logan, s-a derulat în dimineața zilei de de 4 decembrie, la ora 3:27, când pompierii militari au fost solicitați să intervină la un astfel de caz, pe strada Mușețelului, din Călărași. Din primele cercetări, mașina a fost incendiată de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea autovehiculului. Mașina a ars în proporție de 85 la sută. În acest caz, lucrătorii Inspectoratului Județean de Poliție a întocmit dosar de urmărire penală.

Incendieri voluntare și prime de asigurare

Anterior datei de 4 decembrie, mai precis cu numai o zi în urmă, un autoturism marca Peugeot, aparținând lui Valentin Ursu, a fost găsit incendiat, pe raza municipiului Călărași, acesta fiind avariat în proporție de 5 la sută. Cu o lună în urmă, în data de 10 noiembrie, o altă mașină era incendiată în mod voluntar, pe raza municipiului. Este vorba de o mașină marca Audi, incendiată în noaptea de 10 spre 11 noiembie 2012. Un alt autoturism, de data aceasta un BMW, înmatriculat în Bulgaria, ardea pe străzile din Călărași, la jumătatea lunii decembrie 2012, fiind distrus aproape în totalitate. În aceeași dimineață de 11 decembrie 2012, ardea și un Opel, cu număr de București, parcat pe strada Panduri, tot în urma unei incendieri voluntare, acesta fiind distrus în proporție de 80 la sută. La mijloc, din datele noastre, a fost vorba de o reglare de conturi a clanurilor interlope de pe raza municipiului Călărași. Pe 21 decembrie, tot anul trecut, un alt autoturism, marca Fiat, a fost distrus prin incendiere cu substanțe inflamabile, pe raza municipiului Călărași. După numai o zi, mașina numitului Cristian Ganea, un cunoscut interlop local, ardea în totalitate, tot în urma unei incendieri voluntare. Firma de asigurări, în acest caz, a plătit suma de 20.000 de lei, deși există suspiciunea că tocmai proprietarul a fost cel care și-a incendiat mașina, marca Fiat, pentru a încasa prima de asigurare.

Stelică Bombă a fost avertizat de cămătari

În data de 3 iunie 2013, pe strada Stejarului, din zona Orizont, din Călărași, era incendiată în mod voluntar mașina numitului Stelică Alexandru, cunoscut drept Stelică Bombă. Pompierii militari au fost solicitați să intervină, pentru stingerea incendiului, în jurul orei 23:20, prin intermediul apelului unic de urgență 112. Mașina incendiată, înmatriculată în Călărași, e marca Chevrolet Cruz. În urma incendiului, au ars motorul autoturismului, elemente din plastic aflate în zona compartimentului motor, farul din stânga față, fiind deteriorate capota, o bară de protecție și parbrizul, valoarea estimată a pagubelor fiind de 10.000 lei. Și-n acest se afirmă că incendierea voluntară a mașinii s-a datorat nerespectării unor angajamente luate de proprietar față de unii reprezentanți ai lumii interlope, în fapt niște cămătari. La nivelul Inspectoratului Județean de Poliție, în toate cele 7 cazuri de incendiere voluntară de autovehicule, înregistrate din noiembrie 2012 până în iunie 2013, au fost întocmite dosare de cercetare penală, șase dintre acestea fiind în faza de urmărire penală im rem, iar unul în faza actelor premergătoare.

Alte cauze, dar de ordin obiectiv

S-au mai semnalat și alte cazuri de distrugere de autovehicule, prin incendiere, dar cauzele fiind unele de ordin obiectiv. Astfel, spre exemplu, pe strada Năvodari, din Călărași, la data de 25 februarie 2013, un autoturism marca Fiat Multipla ardea în proporție de 40 la sută, cauza incendiului fiind un scurt-circuit produs la nivelul instalației electrice. Un alt autoturism, marca Logan, a ars, la data de 9.02.2013, pe raza municipiului Oltenița, din aceeași cauză. La 25.05.2013, pe raza localității Mitreni, ardea remorca unui autotren înmatriculat în București. Incendiul a izbucnit, însă, din cauza frecării, care a aprins cauciucurile remorcii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp