Arhiva

Copil mușcat de căpușă, abandonat de medici pe holurile spitalului din Călărași – VIDEO

Print Friendly, PDF & Email

Sub titlul “Mușcat de căpușă, ignorat la urgență”, postul de televiziune “Realitatea Tv” a prezentat cazul unui copil în vârstă de 6 ani, din comuna Vlad Țepeș, care a ajuns la Spitalul Călărași în cursul după-amiezii de ieri, 18 iunie.

3 ore pe holurile spitalului

Copilul a fost dus la Spitalul de Urgență Călărași de mama sa, Cornelia Nicolae, o femeie cu o stare materială precară. Cei doi au așteptat până când un vecin din comună a avut drum la Călărași, cu autoturismul propriu. Anterior, copilul a fost văzut de medicul de la dispensarul din Vlad Țepeș, recomandarea acestuia fiind aceea ca micuțul să fie văzut de medicii de la Călărași. Cei doi au așteptat, pe holurile Spitalului Județean de Urgență Călărași, mai bine de 3 ore. Recomandarea medicului călărășean care l-a văzut pe băiat a fost aceea de a fi adus a doua zi la spital. Copilul a fost mușcat de o căpușă în cursul zilei de vineri, 14 iunie a.c., direct de scalp. La momentul aducerii lui la Călărași, acesta prezenta, în locul unde a fost mușcat de căpușă, o rană evidentă, infectată.

Boala celor 1.000 de fețe

Căpușa este cea care transmite omului boala Lyme. E drept, nu toate căpușele sunt purtătoare ale bacteriei care provoacă o astfel de boală. Boala Lyme este supranumită și “boala cu 1.000 de fețe”, datorită faptului că simptomele ei mimează pe cele ale altor boli. Cu cât boala este tratată mai repede, imediat după mușcătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. În România, este cunoscut cazul actorului Șerban Ionescu, decedat, după luni crunte de suferință și de luptă cu boala, în urma unei infecții cu bacteria Borrelia, transmisă prin mușcătura căpușelor.

Internat și operat de urgență

La Călărași, copilul din Vlad Țepeș, prezentat la spital în urma unei mușcături de căpușă, a intrat în vizorul medicilor abia când aceștia au constatat că echipa de la postul de televiziune “Realitatea Tv” se interesa de acest caz. Cei doi, mamă și fiu, au fost invitați în biroul managerului Mihai Nistor. La intervenția acestuia, copilul a fost internat imediat. În aceeași seară, copilul a suferit o intervenție chirurgicală. Acest caz a fost prezentat și de postul de televiziune regional “Neptun Tv”.

Download video: MP4 format

……………………

Download video: MP4 format

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp