Arhiva

Ca la nebuni! Primăria Călărași a concesionat serviciul de iluminat public unei firme care declară un sediu social unde nu e nimeni

Print Friendly, PDF & Email


La data de 13 decembrie 2012, Primăria Călărași a semnat un contract de concesiune a serviciului de iluminat public, din municipiu, valabil pe o perioadă de 10 ani. Într-o informare remisă redacției noastre, firma Flash Lighting Services SA, prin directorul general Dan Vătăjelu, ne informează că licitația pentru concesionarea serviciului de iluminat public din municipiul Călărași a avut loc în data de 10.04. 2012, licitație la care au participat patru ofertanți. “Flash Lighting SA având cea mai mică ofertă, în valoare de 18.659.364,04 lei, valoare fără TVA”. Ni se precizează că oferta firmei bucureștene a fost cu 1.688.680 lei mai mică față de următoarea ofertă. Mai pe românește, timp de 10 ani, firma bucureșteană va beneficia de suma totală de 231,37 miliarde de lei vechi, echivalentul sumei de 5,103 milioane euro, la cursul din data de 20 iunie 2013.

Patronul de la Romanor duce personal facturile către nicăieri

Firma care a câștigat acest contract se numește Flash Lighting Services SA București, cu sediul social declarat, în contractul încheiat cu Primăria municipiului Călărași, pe strada Constantin Noica, nr. 173, ap. 2, Sectorul 6. Flash Lighting SA a cedat o parte din executarea lucrărilor unor firme locale, recunosc reprezentanții firmei bucureștene. Astfel, sunt două firme care execută astfel de lucrări, însemnând spargere și refacere căi de circulație, săpătură, executare șanțuri pentru cabluri, pozat cablu în șanțuri, fundații stâlpi, ridicat stâlpi, executat linii subterane. Este vorba de SC Beta Impex Construct SRL, firmă care se află în procedură de insolvență, dar și de firma Romanor SRL. Valoarea cumulată a contractelor de lucrări care urmează să fie executate de cei doi subantreprenori este de 1.453.150 lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată. Reprezentantul legal al firmei Romanor SRL Călărași, Theodor Gheorghe, ne-a declarat că lucrările pe care le execută în beneficiul firmei Flash Lighting SA București le facturează și acest document contabil este dus la sediul social al firmei bucureștene. T. Gheorghe ne-a precizat în mod expres că domnia sa este cel care face acest demers, deplasându-se personal la sediul social al firmei Flash, sediu declarat în strada Constantin Noica, nr. 173, apartament 2, Sector 6, București.

Liniște și pace la “group”


Redacția noastră a încercat în mai multe rânduri să-i contacteze pe reprezentanții firmei bucureștene. Astfel, în discuții purtate cu directorul acesteia, Dan Vătăjelu, ne-am exprimat disponibilitatea de a vizita sediul acesteia. Și pe site-ul firmei, ca date de contact nu figurează decât următoarele elemente: Flash Lighting Services Centrul Național de Informare; Adresa: Flash Lighting Services București; Web site: www.flashgroup.ro; Telefon: 0751 LUMINA (0751 586.462); Fax: 021.203.99.26; E-mail: dispecerat@flashgroup.ro. Dan Vătăjelu, directorul firmei, ne-a “plimbat” în mod politicos, vreme de mai bine de 3 săptămâni. Într-un final, în cursul zilei de 20 iunie, am ajuns la sediul social declarat de către reprezentanții firmei Flash Lighting Group SA București. La adresa indicată din contract, însă, figurează o casă despre care vecinii afirmă că nu este locuită de ani de zile. Casa pare părăsită.. Doar un câine, de talie mare, simțindu-ne prezența, latră în fundul curții. Este ora 10:00, din data de 20 iunie 2013, iar la sediul social al firmei Flash Lighting Services SA București, firmă care a încheiat un contract de aproape 250 de miliarde de lei vechi, cu Primăria Călărași, nu este nimeni. Ni se confirmă, dimprejurul casei, că imobilul nu este locuit și că nu figurează nici un fel de firmă la această adresă. Încercăm să-l contactăm telefonic pe directorul general al firmei, dar telefonul sună în gol. În schimb, celălalt număr, de contact, 0745LUMINA (586462), timp de mai multe ore, figurează ca fiind ocupat.

Suveica din jurul familiei Sandu

Într-un final, Dan Vătăjelu, telefonic, a afirmat că sediul firmei Flash, declarat pe strada Constantin Noica, nr 173, este o locație de la care se ridică actele de corespondență și că sediul social al firmei nu este totuna cu punctele de lucru. În schimb, nu a știut să ne spună care este modalitatea prin care reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control ale statului, în speță garda financiară, direcția de finanțe, inspectorii de muncă, pot verifica actele unei firme al cărei sediu e declarat într-o locație, iar în acea locație nu e nimeni. “Vă închipuiți dumneavoastră că ăla nu e sediul firmei”, a spus Dan Vătăjelu. Tot acesta ne-a comunicat că reprezentanții instituțiilor statului știu unde să găsească firma pe care o reprezintă. Conform Legii nr. 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 8 ani sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate. În fapt, la sediul social declarat de firma Flash Lighting Service SA București mai figurează numeroase alte firme, toate constituite în jurul numitei Sandu Simona Crina, cetățean român, născută la București, la data de 11.09.1965, domiciliată pe Aleea Portocalelor, nr. 6, apartament 4, Sector 6, posesoare a CI seria RD nr. 280423, eliberată de Secția 20 Poliție București, la 15.11.2002. Celălalt “creier” din aceasta încrengătură de firme, după cum veți vedea, este Sandu Bogdan Gabriel, cu aceeași adresă ca și Sandu Simona Crina.

Constantin Noica, nr. 173, că e pe bani publici!

În fapt, este vorba de firmele: 1. Flash Trading House SRL, persoană juridică română, cu sediul social în București, strada constantin Noica, nr. 173, ap. 2, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/11778/1994, VUI 5831604, reprezentată de Sandu Bogdan Gabriel; 2. Flash Internațional Grup Impex, cu sediul social în București, strada Constantin Noica, nr. 173, ap. 2, J40/24421/1994, CUI 6614034, reprezentată de Sandu Bogdan Gabriel; 3. Flash Enterprises, strada Constantin Noica, nr. 173, ap. 2, J40/4807/1993, CUI 3398580, reprezentată de Sandu Cristina Simona. Tot la aceeași “adresă”, respectiv București, strada Constantin Noica, nr. 173, ap. 2, figurează și firma Holland Development Group SA, cu asociați Sandu Crina Simona, Sandu Bogdan Gabriel, printre alții. Firma carea a câștigat contractul de peste 5 milioane de euro, cu Primăria Călărași, și care declară un sediu social unde nu e absolut nimeni, în fapt Flash Lighting Services SA, are ca asociați pe: 1. Sandu Crina Simona; 2. Flash Internațional Grup Impex, reprezentată de Sandu Crina Simona; 3. Flash Enterprises SRL, reprezentată, desigur, de Sandu Crina Simona. Ca să aveți idee de câți bani beneficiază acest grup de firme, să vă spunem că de câteva ori, cei doi Sandu au fost nevoiți să facă împrumuturi bancare, în nume personal, prin gajarea dividendelor, valoarea împrumuturilor respective, luate, spre exemplu, de la BRD Groupe Societe Generale, nedepășind 10.000 euro. Totodată e ciudat faptul că, deși nu e nimeni la sediul social, firma Flash își permite să cumpere echipamente de lucru pe care să le inscripționeze cu numele său, de teamă ca locuitorii din Călărași să nu creadă, în continuare, că sunt salariații de pe firmele unde viceprimarul Virgil dumbravă figurează ca asociat.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp