LINIA FIERBINTENEWS ALERT

Linia Fierbinte – 325

Print Friendly, PDF & Email

** Prin adresa nr. 10.538/G/11.03.2015, Agenția Națională de Integritate ne informează că Instituția Prefectului Județului Călărași este obligată “să întreprindă măsurile necesare în vederea aplicării dispozițiilor art. 25, din Legea 176/2010, Anghel Olteanu aflându-se sub incidența termenului de 3 ani în care operează interdicția de a mai ocupa o funcție/deminitate publică”. Acesta este punctul de vedere al acestei insituții, legat de starea de incompatibliltate la care s-a afalt, la un moment dat, primarul comunei Unirea, județul Călărași, Anghel Olteanu. Agenția Națională de Integritate amenință că, în cazul în care nu se vor aplica dispozițiile Legii 176/2010, “va proceda în conformitate cu prevederile legale care reglementează răspunderea în materie civilă și/sau penală”. Aceasta adresă am înaintat-o și Instituției Prefectului Județului Călărași, pentru luare la cunoștință.
** Pe rolul Curții de Apel București, se află cauza penală nr. 3578/2/2014, cu Stelian Fuia figurând ca inculpat. Acesta este acuzat de infracțiuni de corupție, pe Legea 78/2000. Din 6 termene trecute, la 4 dintre ele s-au invocat motive dintre cele mai diverse: imposibilitate prezentare inculpat, lipsă martori, de două ori, lipsă apărare. Următorul termen al cauzei este pe 19 martie.
** Cei de la PSD Călărași nu se lasă de tras pe nas. Au organizat o conferință de presă la care a invitat doar fursecari care nu-și pun și nu pun întrebări. Dan Cristodor, deși l-am sunat, în ideea că ne va răspunde la telefon și ne va da o explicație pertinentă în legătură cu omisiunea de a invita și publicația noastră, a preferat să scrie, în schimb, pe un grup de socializare, unde s-a certat cu alt lider politic. Uitați ce expresie social-democrată folosește acesta: “Păstrează-ti comentariile pentru postările tale, boule”. Social-democratul Dan Cristodor se simte vexat de faptul că lumea, în general, vede în această adunătură botezată Partidul Social Democrat, la Călărași, drept o gașcă de bețivani, de escroci și de drogați. Bețivani sunt, escroci nu mai vorbim, iar drogați nici nu se pune problema să nu fie așa câtă vreme fostul lor lider, Dan Șova, e cu un picior la pușcărie fiindcă a distrus dovezi prin care se demonstra faptul că a băgat adânc mâna în buzunarele de pensii și de alocații ale statului. Dacă nu trăgea pe nas, nu făcea un asemenea gest. Nu mai vorbim de Oana Mizil, tot fostă lideră a PSD Călărași, și ea aflată cu un picior în pușcărie. În plus, îl atenționăm pe actualul lider al PSD Călărași că vom face demersuri prin care vom demonstra cum se spală banii publici, prin firme de casă… Știe acesta ce spunem!
** Dacă tot am ajuns la PSD, să vă spunem că, tot de la droguri, cei de-aici spun că au deja 5 posibili candidați pentru Primăria Călărași. Adică Marius Dulce, Nicolae Țifrea, Marcel Nuțu, Ion Samoilă și Tase Toza. Toți, dar absolut toți au grave probleme, pe care nu le dezvoltăm acum. Oricum, remarcăm faptul că e, totuși, un pas înainte câtă vreme nu se mai vine cu propunerea ca Virgil Diaconu să reprezinte această organizație infracțională pentru a candida la Primăria Călărași. În plus, nici un om normal la cap și care are curajul să se uite, dimineața, în oglindă, nu ar candida pe listele acestei structuri politico-mafiote. Un om cinstit, pentru Primăria Călărași, din partea PSD, e numita Petruța, cu loc de muncă pe soseaua Sloboziei, la stația meteo. Măcar fata își declară în mod corect jobul și bașca reprezintă și un om care realizează venituri din activități independente, deci nu de la bugetul de stat.
** Vasile Iliuță, cunoscut sub apelativele de Repetentu’ și Bețivanu’, a ajuns atât de rău încât își face reclamă prin Jurnalul de Călărași. Acolo, se laudă acesta, cică va oferi niște premii, de Paște. Din datele noastre, este vorba de niște vedre cu vin de Ostrov, mai precis din surcele, iar Nelu Bălașa și alți aurolaci care au impresia că fac presă, la Călărași, sunt trecuți pe foaia de concurs și trebuie luați în custodie. Evenimentul nu va fi difuzat, așa cum ați crede, de postul de televiziune România Tv, nici măcar de postul de televiziune 69 tv, pe unde a ajuns să bântuie Sorin Danciu, ci de prostul de televiziune prin internet, d-ăsta având orice copchil, denumit Televiziunea Călărasi 1 – wwwcalarasi1.ro. Până să se apuce de dat premii, de Paște, să vă spunem că Iliuță, mai întâi, nu s-a dus să-și ia autoturismele alea de furat, care sunt sub sechestru, la poliție, ci s-a apucat să dea flori, câte o zambilucă, pe la el prin comuna aia pe care a luat-o în arendă. În fapt, credem noi că sunt șanse extrem de mari ca la Vâlcelele să se facă un control, prin Parchetul General, asta ca să se vadă dacă retrocedările s-au efectuat în cadrul legal sau și aici avem de-a face cu un grup infracțional organizat, ca la Nana.
** Alecsandru Boboc, fostul primar al comunei Grădiștea, nu mai scapă de necazuri. De data aceasta, pe fond, la Judecătoria Călărași, este judecat pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Dacă se menține condamnarea pentru infracțiuni de corupție, dată de fond, la Judecătoria Sector 2 București, care este de 3 ani de închisoare cu suspendare, orice altă condamnare face ca Boboc să ajungă direct la pușcărie. În fapt, Boboc a făcut presiuni asupra unui angajat al Primăriei Grădiștea să elibereze, în fals, un document, în favoarea unui amic de-al lui.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp