DOSARE

Grup infracțional organizat: Pesediștii călărășeni și-au făcut campanie cu bani de furat

Print Friendly, PDF & Email

Situație alarmata pentru cei cei din cadrul Partidului Social Democrat de la Călărași. Aici, s-a acționat ca un veritabil grup infracțional organizat. Prin membrii acestei structuri, Oana Mizil a spălat bani proveniți din infracțiuni. Mai mult, tot prin reprezentanții PSD de la Călărași, s-au identificat boschetari care să administreze firme-fantomă prin care sume uriașe de la primăria condusă de Marian Vanghelie, iubitul Oanei Mizil, se scurgeau în buzunarele camarilei din PSD sau în folosul politic al acestei structuri, de la Călărași.

Pensii-sociale la negru

Apoape 100.000 de euro a împărțit Oana Mizil, în județul Călărași, sub formă de pensii sociale, în cursul anului 2011. Contactată de România Tv, Virginia Gaiță, lidera pensionarilor, recunoaște că ea a întocmit tabelele cu bătrânii din Călărași care au primit bani negri, de furat, de la PSD. Se constată, acum, că banii proveneau din infracțiuni. Gaiță spune că banii erau dați către pensionarii care făceau dovada că nu au venituri mai mari de 400 lei. Numai la Oltenița, s-au dat bani pentru 500 de astfel de persoane, în două rânduri, în total fiind vorba de suma de 200.000 lei. Virginia Gaiță recunoaște că banii nu erau contabilizați. “Știu că prelua tabelul”. Banii nu erau trecuți prin conturile PSD. Acum, Gaiță spune că ea nu avea nici o treabă cu această afacere de spălare de bani și de cumpărare de influență, în rândul electoratului sărăcit. “Lua tabelul și o interesa când îi chema, cum le dădea. Avea și numărul de telefon acolo, trecut. Lua tabelul și misiunea mea era încheiată”. Lidera pensionarilor spune, la această dată, că se miră de unde avea Oana Mizil fonduri uriașe la dispoziție, pe care le împărțea cu atâta mărinimie. La acest moment, explicația au dat-o procurorii: se spălau banii publici, prin firme-fantomă, administrate de boschetari de pe raza județului Călărași.

Program de spălare de bani cunoscut de Victor Ponta

În iarna anului 2012, în cursul lunii februarie, într-un gest spectaculos, Oana Mizil și Marian Vanghelie ajung în județul Călărași. Afirmă că au adus 60 de tone de ajutoare, constând în alimente, pentru mai multe sate izolate de stratul gros de zăpadă. Se estimează valoarea acestora la suma de 75.000 euro. Aceștia survolează județul Călărași la bordul unui elicopter. Primarii din PSD, din județul Călărași, îi așteaptă pe cei doi la sediul Primăriei comunei Dorobanțu, cu Nae Petre, primarul de la acea dată, pe post de gazdă. Este exact localitatea unde prin două firme, date pe numele unui boschetar homosexual, sunt spălate sume uriașe din bugetul public al Primăriei Sectorului 5. “Am vrut să fim alături de oameni, am vrut să fim alături de călărășeni”, declara Oana Mizil. Tot ea declară că produsele sunt date “de sponsori”. Marian Vanghelie afirmă, în schimb, că tot programul de oferire de ajutoare, venite “de la sponsori”, este avizat de Victor Ponta. Se dau și sume uriașe de bani pentru așa-zisa presă de la Călărași, în fapt pentru publicațiile care cred că a face ziaristică înseamnă a te alinia politic, contra-cost.

Explozia din contabilitatea lui Nae Petre

În cursul anului 2011, primarul din Dorobanțu, Nae Petre, prin firma Delp Prod Com, devine proprietar peste clădirea de patrimoniu în care își desfășoară activitatea Partidul Social Democrat, la Călărași. Până la acea dată, PSD-ul activase în așa-numitul “Magazin de covoare”, de pe strada Flacăra colț cu Gheorghe Lazăr, spațiu oferit de fostul lider D.I. Tărăcilă, prin firma Incom S.A., unde acesta este acționar majoritar. Abia după îndepărtarea fostului lider PSD de Călărași, D.I. Tărăcilă, această organizație revine în sediul de pe strada București, nr. 141. Clădirea este achiziționată de Nae Petre, pentru suma de 100.000 de euro. În schimb, în Dorobanțu, unde Nae Petre era primar, se cunoaște faptul că banii prin care s-a făcut achiziția sediului PSD, la Călărași, provin de la Marian Vanghelie. Acestea sunt profiturile raportate de firma Delp Prod Com SRL Dorobanțu: 2008: – 10.840 lei, la o cifră de afaceri de 2.018.713 lei; 2009: 92.320 lei, la o cifră de afaceri de 2.139.494 lei; 2010: 340.660 lei, pentru 1.832.720 lei cifră de afaceri; 2012: 479.712 lei, pentru 2.635.231 lei cifră de afaceri etc. În schimb, pentru anul 2011, firma lui Nae Petre, Delp Prod Com, raportează o cifră de afaceri de 3.527.413 lei, cu un număr de 0 salariați, conform Casei de avocatură Urban și Asociații, iar profitul net este unul absolut uluitor: 2.400.038 lei. Nici înainte și nici după anul 2011, firma fostului primar din Dorobanțu nu a mai înregistrat o asemenea sumă declarată drept profit net. Iar acest aspect nu a fost văzut de către cei din cadrul Administrației Finanțelor Publice Călărași. În plus, la ora actuală, între Organizația Județeană Călărași a Partidului Social Democrat și firma Delp Prod Com nu există nici un document care să ateste că această structură politică ocupă, în mod legal, acest spațiu. Clădirea se află într-o vizibilă stare de degradare. Spațiul de pe strada București, nr. 141, figurează ca punct de lucru al firmei Delp Prod Com, conform Hotărârii nr. 2, din 14.02.2011, redactată de Oficiul Registrului Comerțului Călărași, potrivit cererii de servicii nr. 1.067, din 14.02.2011.

Pensii sociale dijmuite de făcătorii de tabele

Banii dați drept pensii sociale erau evidențiați pe niște tabele, fără ca acestea să fie înregistrate în actele Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat. În plus, se afirmă că banii, dați drept pensii sociale, de Oana Mizil, prin PSD Călărași, erau împărțiți între pensionarii care semnau pentru ei și cei care întocmeau tabelele respective. “Am ajutat-o pentru că era președinta noastră, nu pentru că aș fi avut un alt interes”, spune Gaiță, lidera pensionarilor din PSD, deși mai mulți membri PSD afirmă contrariul. Ion Ștefan, fost prim-vicepreședinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat spune că, numai în municipiul Călărași, s-au dat 300 de pensii, înainte de campania electorală din 2012. Acesta recunoaște că sediul unde funcționează PSD, la Călărași, ar fi urmat să fie preluat, de la Nae Petrică, de către Marian Vanghelie, printr-o fundație. Faptul că s-au dat bani, drept pensii sociale, prin PSD, a însemnat un gest umanitar. “Nu ne-a interesat sursa banilor”. Se recunoaște că nu există nici un document la sediul PSD privind distribuirea acelor bani proveniți din fondurile publice și furați sau spălați de cuplul Oana Mizil – Marian Vanghelie.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp