Arhiva

Linia fierbinte – 285

Print Friendly, PDF & Email

** Șalupa Poliției Transporturi Feroviare Călărași s-a scufundat chiar cu o zi înainte de Ziua Marinei. Nu e vorbă, doar ieșise de la reparat, în urmă cu 3 săptămâni, așa că gaborii au vrut să vadă dacă încă plutește. Și s-au convins: nu! În cele din urmă, asudați, bronzați, epilați, au reușit să readucă șalupa pe mal. Problema este că nu au mai putut defila cu ea pe Borcea și nici nu prea mai au cu ce să-i ajute pe ăia care rămân fără curent, când pescuiesc pe Dunăre. După mintea noastră, mai bine lăsau șalupa pe fundul apei. Dacă se băga un milițian cu capul sub apă și dădea din picioare în urma ei, călărășenii ar fi putut să se minuneze de noul submarin al Poliției TF.
** Apropo de polițiști. Sorin Talianu, vechiul nostru amic prins cu 3 porci mistreți în portbagajul mașinii, la barieră la Dragalina, chiar în perioada de prohibiție, s-a transferat la Poliția de Frontieră. Omul devenise, într-un timp, șef de post la Borcea dar, după scandalul cu vânătorul care nu avea mâna dreaptă și care reușise să încarce 3 bieți mistreți în portbagajul mașinii polițistului Sorin Talianu, a ajuns, iată, tot unde-i place lui mai mult. Aici, însă, să vedeți că nu face numai fapte bune, ajungând, din nou, să fie luat la ochi de șefi. Ultima oară, Sorin Talianu a oprit, pe drumurile Dobrogei, un nene care-și plimba familiile de albine. I-a luat permisul de conducere, i-a luat și bolentinul, a dat și cu DTT, că a rămas nenea ală cu 7 familii de făcătoare de ceară și miere sucombate. Chestorul șef de poliție Ioan Buda, de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, după ce a fost sesizat cu privire la faptele vașnicului polițist, spune că a ordonat, imediat, un control, înregistrându-se, astfel, mai multe deficiențe “în ceea ce privește activitatea polițiștilor de frontieră aflați în serviciu la data respectivă”, ulterior fiind dispuse măsuri cu caracter disciplinar. Păgubitul, Pricop Valentin, a fost îndrumat la Serviciul Poliției Rutiere Constanța pentru a-și ridica permisul, și la Serviciul Public Comunitar Local Evidență Informatizată a Persoanei Băneasa, pentru a-și ridica buletinul. Cât privește prejudiciul cauzat, n-are decât să se adreseze judecătoriei.
** Anelia Pletea a ajuns șefă în cadrul ANAF Călărași, la direcția de control a marilor contribuabili. În urmă cu câțiva ani, soțul acesteia de care, între timp, a divorțat, și el fost salariat al ANAF, a făcut obiectul unui comunicat de presă emis de Guvernul României. În fapt, Adrian Pletea a efectuat, în mod ilegal, rambursări de taxă pe valoarea adăugată către 3 societăți comerciale: 1. SC Global Management SRL – TVA restituită: 1,3 miliarde lei vechi; 2. SC Almrom Connex SRL Călărași – 480 milioane lei vechi; 3. SC Tipo 96 SRL – 426 milioane lei vechi. Valoarea prejudiciului a fost stabilită la 2,21 miliarde de lei vechi. Plățile fictive au fost efectuate cu scopul de a-și însuși respectivele sume de bani. Pletea a fost ajutat, în aceste operațiuni penale, de numita Monica Tărăbășanu. Cea din urmă a stat vreo 5 ani pe la pârnaie.
** Dacă tot a venit vorba de firme, să vă spunem și numele câtorva care au emis cecuri și / sau bilete la ordin fără acoperire: 1. Imac 07 Prest SRL Oltenița, din strada Nicolae Bălcescu, nr. 34; 2. Instal 2006 SRL Călărași, strada Păcii, nr. 1, cu Marian Pantilie director general; 3. Aldis SRL Călărași, strada General Costică Ștefănescu, nr. 1; 4. SC Vlad Magic SRL Călărași, strada Locomotivei, nr. 5. La Vlad Magic, director era nimeni altul decât președintele ATOP Călărași, Nicolae Rogoz.
** Publicația de casă a USL-ului, de Arena lui Octavian Câ-Câju e vorba, scrie că fabrica de biodisel a fostului ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a fost vândută firmei Oscar Downstream, în urma acestei tranzacții, Procera Agroghemicals România “rămânând și cu un profit”, afirmație total falsă. Procera a vândut în pierdere fabrica de biodisel, pierdere estimată de Stelian Fuia la aproximativ 2 milioane de euro.
** Dacă unii se dau atât de bine informați, să ne spună și nouă cu câți bani a plecat fostul senator Constantin Dumitru de pe urma tranzacționarii votului, atunci când a căzut guvernul PDL. Politica e pe bani și nici 500.000 de euro nu-s de colea!
** Emil Mușat, fostul prefect PDL al județului Călărași, a trecut “dincolo”. Rămas fără loc de muncă, acesta prestează, de puțină vreme, la Ecoaqua, firmă unde-și găsesc un serviciu cam toți ăia care nu prea au avut. Mușat spune că angajarea lui la firma controlată de Răducu Filipescu, președintele Consiliului județean Călărași, nu are nici o clauză de ordin politic. În plus, E. Mușat spune că e, în continuare, membru PDL.
** Să nu uităm! Jan Păun, zis Beleaua, marele șef PDL-ist din Budești, spune că, din acest an, e licențiat, fiindcă a terminat el cursurile Universității Româno-Americane. Îl felicităm și noi, deși nu știm când sau dacă și-a luat bacalaureatul. Ca să încheiem cu PDL, să vă spunem previziunile noastre: dacă nu de la începutul anului 2014, atunci după consumarea alegerilor europarlamentare, acesta nu va mai avea structură la Călărași. E drept, nu are nici acum, dacă închide doamna Betty lumina, asta e!
** Să vedeți ce probleme existențiale au cei doi Lolek și Bolek din presa călărășeană, în fapt mâncătorii de rahat USL-ist. Uitați ce-l frământă, spre exemplu, pe Marius Lotrea (e prima oară când citim ceva scris de ăsta ! – n.n.): “Turneul de minifotbal Ziua Marinei, viciat chiar de organizator”. Vă dați seama, s-a construit podul ăla peste Dunăre, au făcut hidrocentrală la Călărași, acum se sapă și la canalul Dunăre – București, Itu ba a construit ilegal și urma să fie demolat, ba nu a construit ilegal, căsuțele din Dumbrava ba au fost ridicate fără autorizație, ba sunt în regulă, ne-au năpădit investitorii, circulă pe-aici precum păduchii lați pe boarfele de pe centură, tot ce mai era de rezolvat și de adus în fața opiniei publice era faptul că niște ciumeți nu s-au înțeles ei cum să împartă lăzile de bere în cadrul unor meciuri de 5+1, pe un teren sintetic., de Ziua Beției. Uitați câtă mânie, câtă frustrare a adunat Lotrea, zici că scrie de nași-su, Dan Drăgulin: “Primăria stabileşte regulile şi tot ea le încalcă cu nesimţire. Turneul de minifotbal din cadrul Zilei Marinei organizat de Primăria Municipiului Călăraşi s-a dovedit anul acesta un mare fiasco, un circ organizat de miştocari fără nici cel mai mic respect pentru câteva reguli de bază.” Vă dați seama, copchilul ăsta abia acum s-a prins că nimeni nu are respect față de nimic și că ăia de la primărie sunt niște miștocari. E drept, nu mai erau așa miștocari când Lotrea tăia factură după factură, exact la Primăria Călărași. Vă dați seama ce-l macină pe ăsta? Că nu s-au respectat regulile la un turneu de minifotbal, adică echipa adversă avea voie să joace și cu mâna, iar echipa lui nu. D-aia a ajuns presa cum a ajuns, pentru că au pătruns în ea toate trompetele de partid, care trăiesc de pe urma banului public. Le repetăm la gușteri, poate le intră în cap: presa nu e o afacere, nu e o meserie, e o vocație! Dar să vedeți cât de apoteotic încheie Lotrea:”…Dacă turneul este dotat cu premii în bani, iar echipa Primăriei câştigă, să zicem, unul din premii deşi a încălcat regulamentul, cum se numeşte? Hoţie, cumva???”. Hai să-i facem un pustiu de bine agariciului și să-i răspundem noi: Nu, mă, nu se numește hoție, ci selecție de ofertă. Capisci?
** Celălalt “Lolek și Bolek”, altă trompetă ba uselistă, ba urechistă, în funcție de cine e la putere, de Octavian Câ-Câju e vorba, are și el probleme tot legate de fotbal. Cică Asociația Județeană de Fotbal a primit, na, belea, tot de la Primăria Călărași, suma de 60.000 de lei, ca să amenajeze un teren de minifotbal cu gazon sintetic. Păi Câjule, la banii ăștia ce-ai fi vrut să se amenajeze, vreo piscină olimpică? Vroiai tu patinoar? Sau vroiai tu niște sigilii, ca să ai ce rupe, ca la Alcorom? Sau vroiai să te asociezi și cu Bratu Cațaroș, șeful de la AJF, că numai cu ăsta și cu vrăjitoarea Vanessa nu ți-ai deschis firmă!
** După operațiunea “Să aducem Basarabia acasă”, declanșată de niște fomiști, era gata-gata să se organizeze o altă listă de subscripție publică pentru Nelu Bălașa, singurul și cel mai mare lobbyst din județul Călărași care are o datorie către stat și către terți de 1 milion de dolari. Individul ăsta, care măzgălește și el hârtia și care a avut tupeu să ne arate cât este el de negru-n cerul gurii, a falimentat, repede-repede, nu mai puțin de două firme: SC Meșterul Casei SRL și SC Argument SRL. Nu știm dacă ăsta a plătit vreodată taxe la stat, cert este că a fost prins cu forță de muncă angajată la negru și, totodată, sunt destui aceia care pot depune mărturie că au hămălit pe la societățile ăstuia, dar fără să fie plătiți. Falimentul firmei Argument SRL a fost înregistrat ca acțiune în constatare, la Tribunalul Călărași, la data de 7 august 2013. Adevărul e că noi stăm și ne minunăm cum au pătruns astfel de indivizi în presă! Ăștia n-au produs nimic, în viața lor. Nu știm ce mare reportaj a scris Bălașa ăsta, nu știm ce știre de senzație a emis un ageamiu politic ca Câ-Câju (scuzați ! – n.n.) și habar n-avem dacă unul ca Lotrea chiar scrie, dacă scrie și unde anume, pe masă, sub masă, la coafor sau pe centură. Presa călărășeană a ajuns o rușine vândută politicienilor de ocazie, mai puțin Bălașa, care și el e dator-vândut, dar nu la politicieni, ci la cămătari. Băi lichelelor, voi nu aveți mustrări de conștiință?
** La Primăria Călărași, penibilul e la el acasă. Sub pretextul că fac o acțiune de conștientizarea populației de a avea grijă de mediu, edilii au plătit, printr-o organizație masonică a unor fomiști, vreo 30.000 de lei unor ageamii din presă. Astfel, Antena 1 Călărași, adică postul ăla de televiziune care nu reușește, de ani de zile, să distribuie o informație de nivel național, face o emisiune, denumita “Gândește Verde”. La ultima chestie de acest gen, a fost invitat viceprimarul Marius Dulce. Știți ce-l preocupa pe acesta?! Că lumea sparge semințe, în parcuri! Ce profund! Ce spirit de gospodar are băiatul ăsta, parca ar fi angajatul lui Zaher Iskandarani! Dar știți ce mai face lumea prin parcuri? Măi, uitați la ei, aicea: aruncă PET-uri, aruncă hârtii, bla-bla-bla, când adevărul e cu totul altul! Și vi-l spunem noi: lumea, în parcuri, se uită la becurile aduse de Virgil. Împușcați-vă, bai!
** În timpul ăsta, spre exemplu, parcul care înconjoară biserica Sfânta Anastasia e plin de bălărău, numai dinozauri, șerpi și urangutani găsești în el. Iar grija edililor este aceea de a face piste: de alergat, de bicicliști, de dat cu curu pe gheață. O astfel de lucrare a căzut în mâna firmei Construct BMV SRL, cu Petrică Bălan și Nelu Vărășteanu ca asociați. Și nici nu costă mult, vreo 2 miliarde de lei vechi. Însă, auziți la ei, astfel de lucrări se execută la cererea publicului larg telespectator. După o astfel de măreață realizare, cu adevărat că locuitorii din Călărași vor putea cânta cu toată inima: Coana Mița-Biciclista / A căzut și și-a rupt… pista! Ăsta e cel mai slab executiv avut vreodată de municipalitate!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp