Arhiva

Grădiștea: Beti cea bețivă și torționarul care e, evident, purtătorul de torță

Print Friendly, PDF & Email

La Grădiștea, lupta politică a ajuns la paroxism. Fostul primar al comunei, Boboc Alecsandru, se judecă cu Direcția Națională Anticorupție, la Tribunalul București, acesta fiind acuzat că a deturnat o sumă de 30.000 de euro, bani proveniiți din fondurile europene. Banii erau destinați islazului comunal. Alături de Boboc, mai este judecat și un fost consilier local, Mitică Anton. Alecsandru Boboc, în schimb, a pierdut alegerile locale din vara anului trecut, locul de edil revenindu-i lui Constantin Corbu, membru PDL. Neîmpăcat cu această situație, Boboc umblă prin comună, cu o listă, pentru a strânge semnături în vederea declanșării de alegeri anticipate. Ca replică, echipa actualului primar împrăștie ziare care acceptă, nu știm sub ce formă, pretinse scrisori emise de către localnici. Publicația care se pretează la astfel de mârșăvii este “Jurnalul de Călărași”.

Milițian și disperat

“Jurnalul de Călărași” publică, astfel, un text denumit “Bravo, Corbule -> Rușine, Boboc (Bălălău!)”, în ediția din data de 22 august 2013. Nu știm ce însemnă semnele grafice “->”. În textul respectiv, actualul primar Constantin Corbu este lăudat, poate pe bună dreptate, pentru activitatea derulată ca edil, de la câștigarea alegerilor și până în prezent. Se specifică, totodată, că acesta este inginer de profesie și că, normal, are foarte multe realizări. În schimb, fostul edil, Alecsandru Boboc, e descris ca un individ dușmănos, că a fost milițian și că, din această calitate, a făcut numeroase abuzuri. Printre multe altele, acesta, spre exemplu, avea obiceiul să accepte taxă de la foștii șoferi de autobuze care transportau călători în mod fraudulos. Desigur, Boboc, se mai scrie în respectivul text publicat de “Jurnalul de Călărași”, e “un disperat”, “fără serviciu”, că “are bani la scorbură”, dar și că “la șantajat”, fără cratimă, desigur, pe fostul primar Iancu. Iar ceea ce a făcut Boboc este o acțiune tipică “torționarilor”. Și se dau și exemple de astfel de indivizi: Alexandru Drăghici, iar autorul scrierilor, deștept, nevoie mare, ne și spune că ăsta “a decedat între timp”, dar și un alt Alexandru, dar nu Boboc, ci Vișinescu, și el tot un torționar.

Căzută din copac

Astfel de aberații publică “Jurnalul de Călărași”, ziar care se pretinde membru fondator al Patronatului Presei din România și care are drept deviză următorul text: “Avem un singur prieten – adevărul!” Editorialistul acestuia se pretinde profesor de jurnalism, dar și doctor, desigur, tot în jurnalism. Epistola denigratoare și la limita penalului, tipărită de “Jurnalul de Călărași”, poartă semnătura unei persoane din comuna Grădiștea, Elena Dulea. Inițial, am căutat-o pe aceasta în cartierul denumit “Somalia”, aflat chiar la ieșirea din Grădiștea spre Cunești. Am întrebat pe-acolo dacă în comuna Grădiștea sunt torționari, dar singura Elena peste care am dat nu se numește Dulea, ci Dima, Aceasta, evident, s-a uitat la noi de parcă era căzută din copac. Habar n-avea ce însemană cuvântul torționar, așa că i l-am explicat noi: “Torționar e un nene care umblă, seara, cu torța, prin sat, ca să fie lumină pe uliți!” Abia la Postul de Poliție Grădiștea reușim s-o identificăm pe semnatara epistolei din “Jurnalul de Călărași”. Ni se explică faptul că aceasta stă pe prima stradă, la dreapta, imediat după siloz.

Drăghici care nu e din sat

În sat, Elena Dulea este cunoscută drept “Beti”, dar nu “cea urâtă”, ci “cea bețivă”. Vecinul acesteia ne spune că i se mai spune și “Sculi”, pe motiv că s-ar ocupa cu sculele, desigur. Și ea, dar și fata ei. Tot acesta ne-o descrie: “E o parașută!” Acesta nu crede că ea a semnat în ziarul respectiv, ci vreun amețit de la Primăria Grădiștea s-a folosit de numele ei: “Habar n-are să scrie, e prea proastă.” Beti își face cruci mari când aude că ea ar fi semnat un astfel de articol denigrator la adresa fostului primar Boboc, în ziarele de la Călărași. Nici nu are habar pe unde sunt sediile ziarelor, la Călărași. Ne spune că stă în jurul casei, dar mai fără treabă. “Cum e, doamna Beti, sunteți supărată?” Iar femeia spune că nu e, deși noi aveam vaga idee că e cătrănită rău. Din cauza torționarilor, bine-nțeles! “Eu n-am avut probleme, cu nimeni.” Beti ne spune că n-a avut probleme nici cu torționarii. “Nu v-au alergat p-aicea?” Iar Beti face ochii mari: “Pe mine?! Nu, mânca-ți-aș gura, dă ce să mă alerge?” Îi arătăm textul pe care aceasta l-a semnat în publicația amintită, iar femeia rămâne interzisă: “Bă, mă lași, Doamne-Dumnezeule!” Dar noi insistăm: “Cum, bre, nu te-a alergat Alexandru Drăghici?” Răsunsul e evident: “Absolut nimeni! Dar cine-i ăsta?! E de la noi din sat?” Elena Dulea n-a mai fost la sediul pirmăriei din localitate de nu mai ține minte. Nici la oraș nu se duce așa des, iar de publicația “Jurnalul de Călărași” nici nu a auzit. Nici la ședințele de consiliu local nu se duce doamna Beti. “Nici nu știu de așa ceva!”

…Ar mă-sa a dracu de poezie!

Elena Dulea rămâne stană de piatră când îi spunem că are obiceiul să-i parvină, pe adresa de-acasă, folclorul local, așa cum pretinde “Jurnalul de Călărași”. Îi citim câteva rânduri din poeziile emise către ziarul amintit, ăsta al cărui prieten e “adevărul”: “Cine e acest Boboc, / De se ține mândru foc, / Un om fără meserie, / La activ cu pușcărie?” Replica femeii e elocventă: “Doamne, Maica Domnului!” Își face cruci mari. “Ăștia sunt nebuni! Măi omule, io am 10 clase, dar n-am compus io poezie, fir-ar mă-sa dracu de poezie!” Nu știe cine s-a folosit de numele ei, pentru a scrie asemenea aberații, în ziarele de la Călărași. În plus, ediția în care a apărut textul cu semnătura Elenei Dulea a fost împrăștiat prin toată comuna. “Știi mata d-astea, cu ședințe de consiliu local?” Iar femeia mai are puțin și-și scuipă-n sân. Mai degrabă, ultima oară n-a citit vreo hotărâre a Consiliului Local Grădiștea, ci vreo etichetă la bere sau vodcă ieftină. “Nu știu, mânca-ți-aș gura. Eu nu am făcut politică. Nu știu!” Habar nu are nici care este profesia actualului primar. O întrebăm dacă e profesor. Nici asta nu știe. “Nu e veterinar?” Iar Beti o știe pe-a ei: “Nu știu, frate, n-am idee. Băi, omu lu Dumnezeu, ce-am eu cu astea?!” Vine și fata acesteia. Nu știe nici ea cine e folcloristul satului care emite epistole, la ziarele din Călărași. Vecinul, însă, clarifică situația: Cineva a trecut numele ei. Și știe și cine: “Primarul Constantin Corbu.”

Fără o minimă verificare

Primarul Constantin Corbu, însă, spune că nu știe nimic și că nu e treaba lui ce se scrie prin ziarele din Călărași. Nici nu are habar că s-au împrăștiat exemplare din ediția unde, sub semnătura Elenei Dulea, fostul primar era numit torționar. Contactat de publicația noastră, reprezentantul publicației “Jurnalul de Călărași”, S. Danciu ne-a spus că nimeni din redacția acestei publicații n-a făcut o minimă verificare, pentru a se confirma autenticitatea scrisorii emise de pretinsa Elena Dulea. “Știu că a venit o scrisoare și știu că a fost publicată. Oricum, asta face parte din războiul lor, acolo”, a spus acesta, referindu-se la faptul că scrisoare publicată reprezintă o consecință a luptelor politice dintre actualul primar Corbu și fostul primar Boboc. Iar acest război, după cum vedeți, este unul extrem de necinstit. În principiu, gașca actualului primar Constantin Corbu este cea care expediază astfel de texte denigratoare la adresa opozanților. Însă nu are curajul să și le asume în mod public, folosindu-se, iată, în mod josnic, de numele unor săteni.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp