Arhiva

Linia fierbinte – 286

Print Friendly, PDF & Email

** Direcția Generală Anticorupție, la Călărași, există numai de sărbătorile legale, adică de Sfântu Gogu și de Sfântu Așteaptă. În cursul acestui an, această suprastructură a avut două cazuri, și alea fâsâite, adică acela al lui Vasile Dumitrache și cel al lui Dragoș Alecu, ambele vomitate de niște lături, prin intermediul unui boschetar politic. Acuma, gata, nu a mai sifonat nimeni, nu mai au nici broscoii aștia cazuri “de rezolvat”. Nu mai reluăm speța lui Vasile Dumitrache, una absolut halucinantă, că și troglodiții de la DGA trebuiau să raporteze și ei “succesuri” pe linie profesională, iar cea de la stația de ambulanță, cu Dragoș Alecu pe post de blătuitor de concursuri, nici nu merită atenția noastră. Cu ce ritm, în ce viteză se blătuiesc concursurile, pe la noi prin zonă, ăștia de la DGA ar fi trebuit să lucreze și-n week-end. Dar, după cum vedeți, “băieții”… s-au stins. Bă, ageamiilor, vreți să vă dăm noi exemple de blaturi? Spuneți, bă, vreți? Nu v-ați plictisit? Nu cumva luați de la stat, adică de la ăia care plătesc taxe și impozite, câte o căciulă de bani doar ca să frecați duda?
** Ionuț Costache, într-un top al salariilor primite de șefii inspectoratelor județene de poliție, se află pe locul 3, dar din coadă. Acesta încasează suma de 3.873 lei net. Informația a apărut în publicația on-line Ecotext.
** Constantin Tudor vrea să se întoarcă la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Înainte de asta, a avut grijă ca, sub pseudonimul de C. Chioveanu, să înalțe, în vechiul stil, pe care n-am crezut că-l vom mai citi vreodată, câteva osanale “conducătorului iubit”, în speță lui Dan Șova. Știți ce este acesta, în viziunea lui C. Chioveanu, alias C. Tudor? “…Este singura soluție care poate relansa partidul, politic și organizatoric”. Să nu credeți că omul vorbește de PDL, pe unde a hălăduit-o în ultimul timp, ci de PSD. Partidul ăsta, s-o știți de la noi, acordă grade și funcții. În plus, Șova este un om politic “de primă mărime”, cu o viziune “politică modernă”, “europeană”, bla, bla, bla. În plus, este carismatic, dar și “activ”, comparativ cu Nicolăescu, care e doar pasiv, dar și comparativ cu Năstase, care e și bulangiu sadea, dar și un pușcăriaș. Nu o să reluăm aici afirmațiile acelora din colegiul unde Dan Șova este senator, sunt și ăia sătui de minciunile puradelului ca de mere pădurețe. Oricum, vedem că Șova ăsta are darul să-i gâdile pe lingăii locali, să le dea erecții, să-i facă să se simtă virili. Să nu uităm! Lui Bebe Cristodor îi dă “încredere și curaj”. Virgin Diaconu, rușinea PSD-ului local, simte, însă, “un alt aer” în PSD, de când a venit Șova, dar asta doar pentru că organizația de seniori a PSD a rămas fără pamperși. E normal ca Diaconu să simtă “alt aer”, nu mai e d-ăla de macrou și pangasius, ci poate chiar de pușcărie. Loazele astea n-au pic de caracter. Desigur, declarațiile lui C. Chioveanu, alias C. Tudor, și ale lui V. Diaconu, alias Cap de Pește, au apărut în publicația unde USL se umple de spasmofilie, “Arena”, o foaie plină de zoaie de partid.
** Dar stați, că asta nu e totul. Declarațiile lui C. Chioveanu se încheie astfel: “Am convingerea cã PSD-ul local va fi iarăși ce-a fost, și mai mult decât atât!” Ale lui Diaconu cum credeți că se terimnă, ă? Vă spunem tot noi: “PSD e aici și vă asigur că vom fi din nou ce-am fost și chiar mai mult decât atât!” Ăștia zici că au băut vin unul după altul, la “Poem”! Cu logica asta, de crâșmă, e clar că PSD-ul nu va ajunge niciodată ceea ce a fost și ceea ce noi nici nu-i dorim. Adică să ajungă iar Ioan Damian să care “minerii” din “2 Moldoveni” la București? Jean Pescaru să-i mai dea un cap în gură regretatului Bârcă? Adică să mai călărească Ciulinaru vreo 30 de IAS-uri, când el a amețit deja două asociații agricole, dar a avut grijă să și le treacă “pe persoană fizică”? Nu-i așa, Denisa Jilăveanu?
** Subiectul ăsta referitor la situația de la asociațiile conduse de Ciulinaru și aduse în colaps, în vreme ce SRL-urile aceluiași Ciulinaru prosperă la greu, îl vom aduce, cât de curând, în dezbaterea publică. Asta ca să vedem și ce părere au procurorii! La fel se întâmplă și la alte asociații agricole, unde șefii și-au înființat SRL-uri pe lângă ele și prosperă în draci. Se știu ei cine sunt și cum îi jupoaie pe țărani. Ca să nu uităm: subvenția, pe hectar, la grâu, este de 170 de euro, adică echivalentul cantității de 1.100 kilograme de grâu, la prețul actual. Iar unele asociații agricole, nici măcar în acest an deosebit din punct de vedere al producțiilor, n-au dat o astfel de cantitate pentru membrii asociați. În vremea asta, SRL-urile care au cotropit fostele IAS-uri, plătesc redevență echivalentă a 600 de kilograme grâu la hectar, adică jumătate din subvenția plătită de Uniunea Europeană. Cum are veni, cei care au luat în stăpânire fostele IAS-uri primesc jumătate din subvenție, cu obligația de a da statului român cealaltă jumătate. Așa se întâmplă și pe terenurile date “cu dedicație”, pe raza comunei Grădiștea, către Academia Română, altfel de unde naiba atâția bani de vilă și de Tuareg? Hai, cine ridică mâna?!
** Desigur, dacă IAS-urile ar fi rămas ca pe vremea lui Năstase, adică să numească un alde Ciulinaru directorii, era bine pentru PSD, că altfel de ce ar fi înființat această organizație fundația “Dialog Sexual” și cine naiba ar mai fi spălat banii pentru partid? Și-acuma, na, alde Armaș câte IAS-uri putea să ia și el, săracul?
** Ca fapt divers, ar trebui să remarcați că USAMV-ul ăla de la Călărași, are numai scule de profesori, unul și unul, toți foști sau actuali politicieni. Unii rămași repetenți, alții conferențiari, dar care au citit atâtea și atâtea cârți, unii chiar pe cant, mai ales damele, treflele și valeții, cât n-au dormit cu nopțile, cu lunile, cu anii.
** Dar să nu trecem atât de ușor peste caricaturile alea de PSD-iști intrați în politică fie cu foamea-n gât, fie cu falimentul la ușă, fie cu vată-n nas. Peste toți acești troglodiți, vă reamintim, devenise șefă, în locul unuia ca D.I. Tărăcilă, o țigăncușă mitomană și curvuliță, în speță Oana Mizil. Acum, șef e un băiețel care visează și el poduri peste Dunăre, vreo șapte la Corabia, și-ncă măcar două, de sămânță, la Călărași. Dan Șova ăsta, după ce a terminat de construit Autostrada Sudului, adică vrăjeala aia cu care i-a aburit pe alegătorii lui din Olt, a apărut, acum, și-n raportul Departamentului de Stat al SUA privind libertatea religioasă. Uitați ce zice raportul: “Cei mai mulți politicieni importanți au continuat să denunțe public antisemitismul și încercările de negare publică a Holocaustului. Cu toate acestea, au fost și cazuri de declarații antisemite sau de negare a Holocaustului”. În acest sens, este menționată declarația televizată a lui Dan Șova, din 5 martie 2012, pe atunci purtător de cuvânt al PSD, care a afirmat că nici un evreu nu a avut de suferit pe teritoriul României datorită mareșalului Antonescu. Raportul evidențiază că declarația lui Șova a fost condamnată de comunitățile evreiești din România și din alte țări, precum și de alte organizații internaționale, iar împotriva acestuia a fost depusă și o plângere legală privind încălcarea legii care interzice negarea Holocaustului. Documentul Departamentului de Stat al SUA arată că Șova a fost retras din funcția de purtător de cuvânt al PSD și a mers la Washington, la Memorialul Holocaustului, iar la întoarcere a recunoscut că declarația sa a fost ignorantă, și-a cerut scuze și a retras-o, aratând că după studiul a sute de pagini de documente a înțeles “soarta dramatică” pe care au avut-o evreii din România. Raportul relatează și “valul de critici interne si internaționale” stârnit de numirea lui Șova ca ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul pe 6 august 2012, precum și noile scuze publice exprimate de acesta. La momentul ăsta, Șova e un fel de Tutankamon, adică e ministrul Marilor Proiecte, adică mestecă aceleași vorbe goale despre poduri peste Dunăre (Corabia, Călărași), despre autostrăzi, dar băiețelul tot nu a reușit să se dumirească unde e contractul original încheiat de Guvernul României cu firma Bechtel, când ăsta e la mă-sa în poșeta Louis Vuitton.
** Apropo! L-a văzut cineva pe Șova ăsta, din calitatea lui de șef peste Organizația județeană a PSD, prin Călărași? Prin “Saigon”, pe la “5 Călărași”, prin “Obor”, prin “Jurassik Park”? N-are băiețelul timp, el e ocupat cu marile proiecte. E drept, iată, a venit și șeful direct al acestuia, Victor Ponta, dar și ăsta s-a dus exact în niște locații care au și ele probleme destul de evidente, dar pe care nu le dezvoltăm acum. Ponta ăsta a venit la Călărași, a mestecat ceva vorbe despre câinii comunitari, și-a făcut poze și, indubitabil, a plecat. Înainte de asta, însă, i-a pus pe polițiști, prin ordin dat direct de șeful Poliției Române, Petre Tobă, să numere pâinile din magazinele sătești, din alea de cartier și cam de pe unde s-a putut, asta ca să se convingă el că se aplică, începând cu 1 septembrie, micșorarea cotei de TVA la acest produs, de la 24 la sută, la 9 la sută. Și adevărul e că prețul la pâine a scăzut semnificativ: 10 bani pentru fiecare pâine de 300 de grame. Cum ar veni, în loc de 1 leu, acum o pâine costă 0,9 lei, de parcă stă cineva să ia restul de 0,1, când era mult mai simplu să se mărească gramajul pâinii până să acopere diferența de preț, până la suma rotundă de 1 leu. Capsomani! Iar polițiștii, în loc să se ocupe cu activitățile curente, au prestat astfel de activități, căci ăia de la investigarea fraudelor, ăia de la garda financiară, ăia de la inspecția fiscală aveau treburi mai importante de făcut, mai precis să numere banii de șpagă. Bine, totuși, că s-a redus TVA-ul la pâine. Nu vrem să ne închipuim ce-ar fi făcut polițiștii dacă se reducea TVA-ul la ouă… Ar fi venit ăstia să ni le numere!
** Trebuie să punctăm și noi, măcar aici, că altfel se supără că nu l-am băgat în seamă, așa că le spunem cititorilor noștri că Victor Ponta a fost la Călărași. S-a dus pe la Saint-Gobain, firmă cu sediul prin Cipru, asta fiindcă ăștia de-aici au realizat o investiție… imensă, de vreo 6 milioane de euro, deci cam cât costă hotelul de la Călărai și cam cât ar putea să investească Itu, dacă se strofoacă și-l mai lăsăm noi în curul gol. Mare brânză 6 milioane de euro! Dacă prim-ministrul unei țări ar bate câmpii și-ar tăia ațe la fiecare investiție de 6 milioane de euro din țara asta, atunci ar fi tot timpul ocupat. Dragă Ponta, ești nasol!
** În comuna Dor Mărunt, un pensionar de 90 de ani a ajuns distribuitor de corespondență, fără voie. În curtea acestuia, de când Poșta Română nu mai distribuie facturile de la Enel, au ajuns sute de scrisori cu un asemenea conținut. Plicurile au fost aruncate de firma Total Post, concurența de la Poșta Română. O să vedeți că Total Post asta o să pună laba nu numai pe corespondența populației cu distribuitorul de electricitate. Faceți pariu?
** Primăriile din teritoriu au primit o adresă de la DSVSA prin care edilii sunt obligați să raporteze, până pe data de 20 a lunii în curs, numărul câinilor comunitari, dar și măsurile dispuse împotriva acestora, “conform legii”. Nimeni nu a înțeles absolut nimic! Unii primari au crezut că trebuie să-i ducă la bâlci, alții la teatru sau la cârciumă, căci nimeni nu-și asumă o decizie clară împotriva acestora. Nu știm ce înțelege DSVSA, în speță directorul Vasile Nedelcu, “conform legii”, dar unii șmecheri au înțeles că trebuie să-i împuște, așa cum s-a întâmplat cu câinii comunitari din cimitirul mare de la Călărași.
** Pe 24 septembrie, la București, într-un cadru festiv, ar fi urmat să fim primiți ca membri în Societatea Scriitorilor Români. Am declinat oferta, nu vrem să ne confunde lumea cu fel de fel de ageamii de tipul unuia ca Marin Toma, de la Dor Mărunt, un bețivan înfiorător de sfertodoct și care are impresia că face literatură, editând o maculatură, denumită “Dor de Dor” și unde se screm niște troglodiți fără pic de talent. Ne vedem în U.S., dacă vă țin curelele!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp