Arhiva

Grădiștea: Lică Cuțitaru e nemulțumit că polițistul Nicolae Panait i-ar fi violat domiciliul

Print Friendly, PDF & Email

Inspectoratul Județean de Poliție a întocmit un dosar de cercetare penală, ne informeaza insp. Ramona Tudor, prin Biroul de presă al acestei instituții, ca urmare a faptului că un cetățean, domiciliat pe raza satului Rasa, comuna Grădiștea, a acuzat că un polițist, din cadrul Secției rurale nr. 6, i-a pătruns, fără drept, în curte. “Urmează să se stabilească ce polițiști au pătruns în incinta respectivă și în ce împrejurări”. În fapt, este vorba de polițistul Nicolae Panait, fost șef de post pe raza comunei Grădiștea, acesta fiind acuzat de violare de domiciliu.

În căutarea violatorului de la Ciocănești

Fapta s-a petrecut pe 10 ianuarie 2013. Din date neoficiale, polițistul Nicolae Panait a pătruns în curtea unui localnic, în speță Vasile Nicolae, cunoscut în sat drept Lică Cuțitaru. Polițistul verifica dacă pe raza satului Rasa se află un infractor care, cu numai o seară înainte, încercase să violeze o bătrână, în vârstă de 76 de ani, din Ciocănești. La Postul de poliție din Grădiștea, Nicolae Panait, nu vrea să ne ofere nici un fel de lămuriri. “O să vedem cursul dosarului”. În 10 ianuarie, polițiștii din Grădiștea au întrebat mai mulți localnici dacă au indicii referitoare la individul din comuna vecină, care a încercat să violeze o bătrână. La familia care-l acuză pe polițist că le-ar fi violat domiciliul, polițistul a ajuns în jurul orei 18:00. A strigat la gard și, neprimind nici un fel de răspuns, s-a deplasat în curte, până la ferestre, strigându-i pe proprietari.

Plase monofilament pentru o familie fără venituri

Nicolae Vasile, cunoscut drept Lică Cuțitaru, nu vrea să ne ofere lămuriri. Spune că acest caz este unul încheiat. Băiatul acestuia, însă, ne spune aceeași variantă aflată de noi. Conform afirmațiilor acestuia, polițistul Nicolae Panait a ajuns la domiciliul părinților săi în jurul orei 18:00, a strigat la gard și, văzând că nu-i răspunde nimeni, a pătruns în curte, ciocănind în ferestrele casei. “Eu nu eram acasă”. Marian Vasile afirmă că polițistul Panait era însoțit de un alt coleg. În viziunea acestuia, cei doi polițiști au ajuns la domiciliul familiei sale ca urmare a unei sesizări depuse de Petre Barbu, șeful de la firma Piscicola Rasa, cea care exploatează lacul Gălățui. Polițiștii ar fi urmat să verifice dacă familia Nicolae ar deține plase monofilament pe care le-ar folosi la capturarea de pește din lacul exploatat de Piscicola Rasa. Cei doi părinți ai tânărului Marian Vasile, ne spune acesta, sunt fără ocupație. Tot acesta recunoaște că e prima dată când polițistul Panait comite imprudența de a pătrunde în găspodăria părinților săi.

Dacă ești liberal, nu înseamnă că ești și ultimul om din sat

Polițiștii au întrebat dacă părinții tânărului, cel care a reclamat fapta de violare de domiciliu, sunt singuri în casă. Totodată, afirmă acesta, polițistul N. Panait le-a dat un bilet, cu un număr de telefon, cerând să fie apelat, la orice oră, dacă văd ceva suspect. “Adică cum, ce suntem noi, suntem securiști?”, a fost reacția tânărului, la data documentării noastre. Întrebat ce anume i s-a părut dubios legat de faptul că polițistul a pătruns până la imobil, văzând că nu primește răspuns, după ce a tot strigat la gard, tânărul o știe pe-a lui: “Nu ai voie să pătrunzi în curte. Nu ai voie, clar”! Tânărul Marian Vasile, însă, se consideră că nu ar fi ultimul om din sat, câtă vreme este și membru al unui important partid politic aflat, în prezent, la guvernare. Acesta tot nu-și revine din uimire și se tot întreabă cum și-a permis polițistul Panait să pătrundă în curtea părinților săi și să le bată la fereastra casei, dacă aceștia tot nu s-au deranjat să-i răspundă cât timp acesta a tot strigat la gard. “Păi ce înseamnă asta?” Tânărul, însă, e liberal, fiind membru în Biroul permanent local și vicepreședintele Organizației de tineret Grădiștea.

Analiză pe baza comparării situațiilor infracționale

Contactat de noi, administratorul firmei Piscicola Rasa, Petre Barbu, ne spune că nu a depus niciodată vreo plângere împotriva familiei Vasile. “Nu i-am reclamat pentru că nu i-am prins!”, a fost explicația dată de acesta. Barbu, însă, știe că la famila Vasile, care locuiește în apropierea lacului Gălățui, se mai ascund braconierii, o astfel de întâmplare petrecându-se cu puțin timp în urmă. “Dar la el, la Lică Cuțitaru, am găsit niște hoți din Potcoava. Însă asta nu a fost o dovadă. Eu fac reclamație doar când am probe”. Petre Barbu, însă, e extrem de mulțumit de munca depusă de polițistul Nicolae Panait. La fel și alți săteni, pe care i-am găsit, încă de dimineață, în fața magazinului sătesc. “Nu avem ce să-i reproșăm șefului de post. Își face treaba. Nemulțumiți de activitatea lui sunt doar hoții”. Și primarul din Grădiștea, Constantin Corbu, ne spune că polițistul Panait e un profesionist adevărat și că activitatea acestuia poate fi analizată în urma comparării situațiilor infracționale, pe diferite perioade.

Șeful liberalilor din Grădiștea crede că se face tam-tam din nimic

Nicolae Rogoz, în schimb, care este liderul PNL Grădiștea, dar și președintele Autorității Teritorilae de Ordine Publică, afirmă că neînțelegerile dintre șeful de post din sat și famila Vasile vor fi rezolvate între ei. Acesta crede că IPJ Călărași este instituția care trebuie să ia măsuri în acest caz. “Noi, ca și cetățeni, apreciem dacă e corect sau nu. Acelui tânăr i s-a părut deplasată intervenția polițistului. Părerea mea este că se face prea mare caz dintr-un lucru absolut minor”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp