Arhiva

Suspecți de trafic internațional de droguri de risc, reținuți de DIICOT Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Un grup infracţional organizat, specializat în trafic internaţional de droguri, a fost destructurat de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.

 Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul S.C.C.O. Ialomiţa, au probat activitatea unui grup infracţional format din 5 persoane, specializat în traficul internaţional şi distribuţia de droguri de risc (cannabis şi haşiş) pe raza municipiilor Călăraşi şi Slobozia. Din verificările efectuate a rezultat că drogurile erau procurate din Spania şi distribuite către deal-eri sau direct către consumatorii din cele două municipii. În seara de 17 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi l-au surprins în flagrant, pe raza municipiului Călăraşi, pe Daniel P., de 36 ani, din oraşul Amara, judeţul Ialomiţa, în momentul în care a coborât dintr-un autocar sosit din Spania. În bagajul acestuia au fost descoperite aproximativ 260 de grame de cannabis. Suspectul urma să se întâlnească, în Călăraşi, cu B. Vasile, de 35 ani, din Amara, şi D. Ion, de 40 ani, din Slobozia. De asemenea, cu sprijinul S.C.C.O. Ialomiţa, au mai fost efectuate în aceeaşi zi două percheziţii în oraşul Amara, fiind puse în executare două mandate de aducere, emise pe numele altor doi suspecţi în cauză, respectiv P. Paul, de 28 ani, din oraşul Amara, şi D. Viorel, de 38 ani, din Slobozia. Aceştia au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi pentru audieri.

 

Activităţile informativ – operative au fost efectuate în cooperare cu Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

 

În cauză, a fost dispusă reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, a lui P. Daniel, P. Paul, D. Viorel şi B. Vasile.

 

 

 

Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Tribunalului Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp