Arhiva

Fost comandant de poliţie implicat în traficul cu alcool: Dan Burducea a fost prins în flagrant

Print Friendly, PDF & Email


După o monitorizare constând în înregistrări audio-video, efectuată prin Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă, la sfârşitul acestei săptămâni, cadre al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare, au surpins în flagrant un crup infraţional organizat care se ocupa cu traficarea şi distribuirea de alcool fără marcaj fiscal. La Călăraşi, s-a constat că grupul era condus de către fostul comandant al Poliţiei municipiului Călăraşi, Dan Burducea. Acesta era ajutat de alţi doi foşti lucrători din Ministerul de Interne, Mihai Viţă şi Ştefan Paul. Mihai Viţă e şi el tot poliţist pensionar, iar Ştefan Paul este fostul şef al Biroului Poliţiei Feroviare Dragalina.

Percheziţii încrucişate

În noaprea de 25 spre 26 septembrie, a fost surprins în trafic Dan Burducea, care conducea o autoutilitară marca Chevrolet. Acesta transporta o cantitate de circa 3.000 de litri de alcool prelucrat, pe care-l luase, fără documente fiscale legale, de la firma “Opal” SRL Bucureşti. Dan Burducea era urmat îndeaproape de fostul poliţist Mihai Viţă care, cu o altă utilitară, marca Volkswagen, transporta alţi 3.200 de litri de alcool prelucrat. Începând cu ora 6:00 dimineaţa, au fost efectuate mai multe percheziţii, atât de raza municipiului Bucureşti, cât şi în Călăraşi. La sediul unui punct de lucru al firmei Opal SRL Bucureşti, situat în Drumul Taberei, a fost găsită cantitatea de 4.300 litri de alcool prelucrat, fără documente de provenienţă. S-a dispus, totdată, sigilarea unui recipient cu cantitatea de 17.000 litri alcool pur care, de asemenea, nu avea acte de provenienţă. Acasă la Dragalina, la fostul poliţist Ştefan Paul, s-au găsit 500 de sticle la 3 litri, îmbuteliate cu diferite sortimente de alcool, fără ca acesta să aibă acte de provenienţă şi fără ca sticlele să aibă marcaj fiscal. Alcoolul provine de la SC Opal SRL Bucureşti, firmă care este administrată de Teodor Lucian Rogojinaru şi Petrică Tudor. La Dan Burducea acasă a fost găst un caiet cu o evidenţă a firmelor călărăşene care acceptau spre comercializare alcool provenind din traficul ilicit. Conform unor date, printre acestea sunt şi firmele lui Bebe Arabagiu şi Hristache Geambazu, zis Itu.

Grupul infracţional va fi prezentat miercuri, cu propunere de arestare preventivă

La firma din Bucureşti, a fost găsită cantitatea de 4.500 de timbre fiscale expirate. cantităţi apreciabile de alcool prelucrat au fost găsite şi acasă la Mihai Viţă, în comuna Grădiştea. A fost percheziţionat un depozit, din incinta fostei ILF Călăraşi, prin care se derula traficul ilicit cu produse alcoolice. Depozitul aparţine firmei Albatros SRL, condusă de Bebe Arabagiu. Aici, organele de anchetă au mai descoperit şi cantitatea de 500 de litri de alcool preliucrat, fără evidenţe fiscale. De depozitul respectiv se ocupa Dan Burducea. Distribuţia se făcea săptămânal, iar poliţiştii şi lucrătorii Gărzii Financiare au accesat mai multe documente de evidenţă primară cuprinzând firmele sau persoanele fizice unde era distribuit alcoolul. Au fost efectuate şi percheziţii informatice, fiind ridicate, în vederea expertizării, mai multe calculatoare. Dan Burducea nu figura cu nici o firmă privind distribuţia de alcool. Nu s-a luat măsura reţinerii grupului, câtă vreme încă nu s-a stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin această activitate infracţională. Cel mai probabil în cursul zilei de miercuri, 29 septembrie, grupul format din Burducea, Viţă şi Paul vor fi prezentaţi Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă. Dacă activitatea infracţională va fi dovedită, foştii poliţişti implicaţi în traficul cu alcool riscă pâna la 12 ani de puşcărie.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp