Arhiva

Emil Muşat, prefectul judeţului: Aţi făcut foarte bine ce-aţi făcut şi nu aţi încălcat nici o lege

Print Friendly, PDF & Email

Prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, s-a ferit, în cursul zilei de azi, să-i sune pe reprezentanţii I.P.J. Călăraşi, de faţă cu presa centrală. “Ar fi incorect faţă de ei şi mi-aş pierde credibilitatea”, a spus acesta.

Emil Muşat a aflat de la mass-media locală faptul că o echipă de control, din cadrul Inspectoratului General al Poliţei Române, formată din doi ofiţeri, se află la Călăraşi. Prefectul a mai adăugat că încearcă să păstreze anumite limite de colaborare cu reprezentanţii poliţiei călărăşene.

Şpriţuri cu comisarii Perişoară şi Murariu

O echipă a IGPR a sosit, în cursul zilei de luni, 5 decembrie 2011, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi. Informaţia ne-a fost confirmată şi de insp. Ramona Tudor, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi. Echipa este formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Investigarea Fraudelor, din cadrul IGPR, în speţă comisar-şef Dumitru Perişoară şi comisar-şef Răzvan Murariu. Ce doi au fost surpinşi de redacţia noastră în localul “Columna”, aparţinând omului de afaceri Hristache Geabazu, zis Itu, în cursul zilei de luni, 5 decembrie, în jurul orei 20:30, în compania comandantului Poliţiei judeţene, comisar-şef Vasile Mărgineanu şi a şefului Serviciului de Investigarea Fraudelor, comisar-şef Marian Bordeaş. Dumitru Perioşoară este cel care s-a arătat dispus să-i facem o fotografie, în timp ce-l ţine de gât pe Marian Bordeaş. Echipa de control, conform datelor noastre, efectuează cercetări în cazul celor 12 capete de acuzare aduse comisarului-şef Marian Bordeaş de către Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţie care a realizat un control la IPJ Călăraşi în cursul lunii septembrie 2011.

O întâlnire lipsită de moralitate

Prefectul judeţului, Emil Muşat, spune că ştie, neoficial, că mai mulţi ofiţeri din cadrul IPJ Călăraşi sunt cercetaţi, ca urmare a activităţilor specifice desfăşurate de Corpul de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor. “Sunt câţiva funcţionari cu funcţii de conducere”. Legat de faptul că reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au întâlnit cu cei care făceau obiectul controlului, în afara orelor de program, la o unitate de alimentaţie publică, unde au petrecut mai multe ore, prefectul judeţului spune că era normală întâlnirea acestora dacă se petrecea într-un cadru instituţional. “Dacă întâlnirea nu are loc într-un cadru instituţional, nu aş putea să spun că se încalcă o anumită lege, dar din punct de vedere deontologic este greşit”. Totodată, prefectul judeţului a ţinut să ne precizeze că acţiunea noastră jurnalistică, din seara zilei de 5 decembrie, de la restaurantul “Columna”, când am reuşit să-i surprindem pe cei controlaţi la şpriţ cu cei care fac parte din echipa de control, merită salutată. “Aţi făcut foarte bine ce-aţi făcut şi nu aţi încălcat nici o lege. Dumneavoastră aţi reuşit să atrageţi atenţia că se întâmplă astfel de fenomene”.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp