Arhiva

Dezvăluiri: Interlopul Beleaua, identificat de România Tv, este membru PSD cu acte-n regulă

Print Friendly, PDF & Email

Dezvăluiri greu de digerat în cadrul emisiunii “România la raport”, derulată în seara zilei de miercuri, 7 mai 2014, la postul de televiziune “România Tv”. Emisiunea este moderată de Andreea Crețulescu și a avut ca temă, printre altele, construirea unui parc în deja celebra localitate Nana, din județul Nostru.

Firmele lui Jan Păun

Abia acum jurnaliștii bucureșteni descoperă că acest parc a fost construit, spun ei, de interlopii regimului Băsescu. Parcul în cauză a costat 100.000 de euro. La momentul respectiv, mai precis la data începerii construirii lui, în luna februarie 2011, s-a prezentat faptul că acesta era construit de liderul Organizației locale a PDL Budești, Jan Păun, zis și Beleaua. La emisiune au fost prezenți Petre Roman, fost premier al României, Adrian Rădulescu, fost consilier prezidențial, Tinel Gheorghe, PDL, Cristian Teodorescu, în calitate de jurnalist, și Daniel Savu, membru PSD. Corpul de control al Guvernului a descoperit faptul că în localitatea Nana, unde președintele Traian Băsescu desfășoară activități agricole, s-au dat bani pentru construirea unui parc. Hotărârea de finanțare a fost semnată de Elena Udrea, din calitatea de ministru al Mediului. La acel moment, s-au finanțat peste 180 de parcuri, în mai multe localități rurale din țară. La Nana, parcul este format din câteva alei, câteva băncuțe și niște leagăne. Parcul respectiv a fost construit prin firma Taliom SRL, aceasta fiind subantreprenor. Construirea parcului de la Nana, în 2011, a fost o șmechereală de partid, Jan Păun și primarul din Nana, Gheorghe Dobre, având aceeași culoare politică. Jan Păun are 3 firme, dintre care SC Taliom SRL, unde este asociat cu soţia sa, Mariana Păun, având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi a materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare. Acelaşi obiect de activitate şi cu aceiaşi asociaţi cuprinde şi firma Temy Jean SRL, tot cu sediul în oraşul Budeşti, firmă care, spre exemplu, în 2007, a avut o cifră de afaceri de peste 5 miliarde de lei vechi. O altă firmă unde Jan Păun este asociat, conform datelor noastre, este Foresta Nin Jean SRl, însă aceasta are activitatea suspendată.

Pușcărie la greu

La prezentarea acestui caz, Jan Păun a făcut o declarație năucitoare: “Să ştiţi că vă fac denunţ la DNA, dacă mai continuaţi în maniera asta”. Tot la acel moment, prin doi vicepreședinți de-ai săi, bugetul de stat fusese păgubit cu suma de 15 milioane de euro. Prin firma “Dealu Negru” SRL Budești, în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2008, au efectuat achiziţii intracomunitare de carne şi produse din carne de pasăre, fără să se înregistreze, în evidenţele contabile şi în deconturile de TVA, cu taxa pe valoarea adăugată colectată aferentă acestor activităţi comerciale. Prin această modalitate, firma “Dealul Negru” SRL Budeşti s-a sustras de la plata unor obligaţii fiscale faţă de bugetul consolidat al statului în sumă de 5.948.505 lei. Tot în aceeaşi perioadă, prin aceeaşi firmă s-a mai cauzat un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 3.429.163 lei, prin înregistrarea unor operaţiuni fictive de livrare intracomunitară de mărfuri. În schimb, la 6 ani închisoare și interzicerea unor drepturi a fost condamnat Nicolae Nacu, cunoscut drept Bulae din Oltenița, zis și Regele Balastierelor. Pe numele lui Nacu, Tribunalul Prahova a emis mandat de arestare încă din luna iunie a anului 2010. Polițiștii prahoveni au derulat cercetări cu privire la activitatea a 3 firme coordonate de Nacu: Metal Construct Trading, Mega Metal Inox şi Agregate Sorturi Balast, iar punctele de lucru, balastierele, erau situate în localitatea Strejnic, comuna Târgşorul Nou, județul Prahova. La acel moment, lui Nacu i s-a reținut în sarcină exploatarea ilegală de agregate minerale. Numai pentru activitățile comerciale din județul Prahova, lui Nacu i s-au reținut următoarele prejudici: 1.800.000 lei, pentru neplata impozitelor și taxelor, pentru perioada martie 2009 – iunie 2010; 240.000 lei reprezentând neplata contribuțiilor și impozitelor angajaților; 85.000 lei rambursări ilegale de TVA. Nu s-a putut stabili prejudiciul real câtă vreme actele contabile ale firmelor lui Bulae au ars într-un incendiu, existând suspiciunea unei incendieri intenționate.

Oamenii lui Gagu

Pentru parcul de la Nana, Gheorghe Dobre, primarul localităţii, spune că a avut un proiect care prevedea amenajarea acestuia. “Pe baza acestui proiect, s-au făcut licitaţiile corecte, concludente, deci fără şmechereală. N-am avut preferenţiaţi”. În fapt, lucrarea a fost câştigată de o firmă bucureşteană, dar primarul spune că, din motive medicale, aceasta a fost dată în subantreprinză firmei lui Jan Păun. Gheorghe Dobre, deşi nu a fost chestionat în acest sens, a ţinut să precizeze că, la el, nu a venit nimeni cu intervenţii. La Nana, părerile sunt împărțite. Lumea se plânge de lipsa locurilor de muncă. Tinel Gheorghe spune că Jan Păun, în cazul în care mai este membru PDL, este o pată neagră. Petre Roman nu poate estima care este costul real al parcului de la Nana. “Uniunea Europeană ar putea verifica dacă este o bătaie de joc”. S-a consemnat și părerea Elenei Udrea, acuzată direct de finanțări masive și neconforme cu realitatea: “Finanțarea a fost de 460 de mii de lei. Dacă cumva, cineva, spune că e prea scump, să verifice actele, asta nu mai e treaba mea. Domnul Victor Ponta a spus că aici nu s-a făcut nici un parc și că banii au fost luați de primar. Ei, aici este un parc și oamenii stau în parc”. PSD-istul Savu, unul dintre invitații emisiunii, a precizat ceea ce a constatat Corpul de control al Guvernului: “Una e să faci un parc care se putea face cu muncă patriotică de la copiii de la școală, ca să-și amenajeze un parc, și alta este să te coste 100 de mii. Trebuie să vedem devizele”. Acesta a continuat: “Este ciudat că unul zis Beleaua, este un nume pitoresc, dar e culmea că a câștigat licitația șeful organizației PDL. Și dacă era de la PSD, dacă PSD-ul dădea banii și câștigă șeful organizației PSD, este un prim lucru foarte ciudat”. Exact acest lucru, iată, s-a întâmplat la Călărași, unde o licitație de mai multe zeci de milioane, pentru amenajare de canalizări și reabilitare străzi, a fost câștigată de firma baronului PSD de Buzău, Ionel Gagu, cu care mai mulți membri PSD călărășeni derulează afaceri. Lucrările câștigate de Gagu, la Călărași, prin caietul de sarcini întocmit de viceprimarul PSD Marius Dulce, au fost date în subantrepriză firmelor membrilor PSD Călărași.

Țepe marca PSD

Tinel Gheorghe, membru PDL, a punctat: “Dacă ăștia au greșit, să plătească”, referindu-se la situația parcului de la Nana și la devalizarea bugetului de stat de către locotenenții lui Jan Păun, zis Beleaua. S-a precizat cu obstinație că Jan Beleaua face parte din lumea interlopă. La emisiune, cireașa de pe tort a fost pusă de fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu. “Beleaua ăsta, la momentul ăsta, e mebru PSD”, uluiala fiind una generală. Jan Beleaua fiind asociat de senatorul PSD Dumitru Savu cu criminalitateai economico-financiară. Cooptarea lui Jan Păun în stafful PSD de la Călărași s-a făcut de către secretarul-general al acestei organizații, Virgil Diaconu. Acesta a vrut să țepuiască, printr-o firmă proprie, bugetul de stat cu suma de 1 milion de lei. Cu această sumă s-a constituit parte creditoare Agenția Națională de Administrare Fiscală, în urma controalelor derulate la societatea comercială “Prodindpest”, firmă aflată în procedură de insolvență. Conoform unor date, firma “Prodindpest”, administrată, în acte, de Daniela Crețu, a raportat date false Fiscului, date referitoare la stocurile de produse existente. Acestea existau doar scriptic, însă nu se aflau și în depozitele firmei. În acest mod, s-a evitat declararea taxei pe valoarea adugată care trebuia plătită către bugetul de stat. Firma “Prodindpest” a aparținut pesediștilor Ifrim Pascu și Diaconu Virgil. Cel din urmă, printr-o înșelătorie devenită de notorietate, a păcălit un bătrân analfabet și bolnav de TBC, decedat între timp, mințindu-l că-l pune să semneze pentru a i se da o locuință socială, în schimb acesta semnând pentru cesionarea părților sociale deținute de Virgil Diaconu la firma “Prodindpest”, aceasta, la acel moment, înregistrând debite către bugetul de stat și către terți de peste 3,5 milioane lei.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp