Arhiva

Reacție rapidă: Poliția vrea să identifice infractorul care a venit cu cuțit, la miting

Print Friendly, PDF & Email

Poliția municipiului Călărași s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la manifestarea de ieri, 7 mai a.c., din Parcul Dumbrava, unul dintre participanți a avut la el un obiect ascuțit-înțepător, cel mai probabiul un cuțit. Conform Noului Cod Penal, fapta de a purta la vedere, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun, cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, constitie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Între 6 luni și 2 ani

În schimb, fapta de a folosi, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor tăietor-înțepătoare, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă. Redacția noastră a fost solicitată să depună, spre expertizare criminalistică, barca pneumatică folosită, ca o glumă, la mitingul organizat de Partidul Social Democrat, la Călărași. Se consemnează, în procesul verbal de predare-primire, că s-a depus o barcă gonflabilă din material plastic, cu inscripția Victory Cruiser, culoare gri cu roșu și în partea superioară cu sfori de prindere de culoare neagră. “Barca are lungimea de 300 cm și 130 cm lățime, iar la capătul unde se află valva de presurizare/depresurizare prezintă o tăietură pe orizontală de 7 cm”. În cauză, urmează să fie audiați, ca instigatori, Marius Dulce, viceprimarul PSD al municipiului Călărași, Virgil Diaconu, consilierul personal al prefectului George Iacob, dar și primarul comunei Gălbinași, numitul Paul Radu.

S-a suparat Ponta

Reacția liderului PSD și, totodată, premier al României, în fapt Victor Ponta, în cazul de la Călărași, a fost una uluitoare. Acesta, pe pagina personală de pe un cont de socializare, a prezentat mai multe fotografii cu mitingul la care a participat, la Călărași. Reprezentanții redacției noastre i-au postat, drept comentariu, textul din care rezultă comportamentul dement al unor membri PSD locali. Reacția lui Ponta a fost aceea de a șterge comentariul și de a se bloca opțiunea de a mai posta astfel de texte. Acesta este un semn clar că nici Victor Ponta nu știe de glumă, mai ales că situația a devenit una extremă, câtă vreme unii membrii PSD au proferat, în mod clar, amenințări cu moartea la adresa jurnaliștilor care au avut inspirația să vină cu o barca pneumatică, la miting. Redacția noastră, pe această cale, ține să mulțumească tuturor colegilor de presă care au relatat în mod onest evenimentul.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp