Stiri noi

Cancerul – declaraţii iresponsabile şi noua formă pesedistă de tortură psihică

Print Friendly, PDF & Email

Prin “Unitatea Mobilă de Diagnostic” – Renaşterea, în perioada 26 mai – 25 iunie 2010, au fost efectuate, în municipiul Călăraşi, 340 de mamografii şi 650 de teste Babeş-Papanicolau.

Această unitate de diagnosticare a beneficiat de sprijinul Primăriei municipiului Călăraşi, în sensul că s-au făcut racorduri la energia electrică şi la apă curentă, dar s-a asigurat, prin Direcţia Generală Poliţia Comunitară, şi paza permanentă.

Reprezentanţii Fundaţiei “Renaşterea” spun că 3 paciente au cancer, Oana Mizil spune că sunt 97

Fundaţia “Renaşterea” este condusă, din calitatea de preşedinte, de Mihaela Geoană, soţia fostului lider al Partidului Social Democrat, Mircea Geoană. La Călăraşi, unitatea mobilă de diagnosticare a  acestei fundaţii, a ajuns prin intermediul Oanei Mizil, la acea dată, actuala lideră a Organizaţiei judeţene a PSD candidând pentru acest post. Conform datelor din ziua de 28 iunie, puse la dispoziţie de Cătălina Negară, specialistul în relaţii publice al Fundaţiei “Renaşterea”, în urma testelor efectuate prin această “Unitate Mobilă de Diagnostic”, “3 paciente au fost diagnosticate cu cancer la sân şi au fost îndrumate către Institutul Oncologic din Bucureşti, pentru tratamentul adecvat”. Se afirmă clar că au fost efectuate, cum am spus, 340 de mamografii şi 650 de teste Babeş-Papanicolau. În schimb, Oana Mizil declară că au fost efectuate 780 de teste Babeş-Papanicolau şi 470 de mamografii. Tot Oana Mizil declară că “97 de femei au fost diagnosticate cu o formă sau alta de cancer”.

A doua declaraţie: 5 paciente au fost primit indicaţie de consult oncologic

În ideea de a clarifica aceste declaraţii contradictorii, ne-am adresat din nou reprezentanţilor Fundaţiei “Renaşterea”, cu rugămintea de a ni se preciza numărul exact al mamografiilor  şi al testelor Babeş-Papanicolau, efectuate de “Unitatea Mobilă de Diagnostic” pe raza municipiului Călăraşi. Totodată, pentru a clarifica şi cifra exactă a diagnosticelor pozitive privind o formă sau alta de cancer, respectiv cancer mamar şi cancer de col uterin, am solicitat să ni se precizeze şi câte femei care au beneficiat de astfel de consultaţii au fost depistate cu acest diagnostic. În răspunsul remis, ni se specifică faptul  că au fost efectuate, în regim de gratuitate, 340 de mamografii şi 682 de teste Babeş-Papanicolau, date care vin în contradicţie cu declaraţiile liderei PSD, Oana Mizil. Tot reprezentanţii Fundaţiei “Renaşterea” ne-au comunicat şi faptul că, până în data de 2 iulie a.c., s-au interpretat mai puţin de jumătate din numărul consultaţiilor efectuate.  Aceştia ne-au specificat că sub nici o formă nu este vorba de 97 de femei care au fost diagnosticate cu cancer mamar sau cancer de col uterin, cum declară Oana Mizil, într-un mod absolut iresponsabil. “Cinci paciente au primit indicaţie de consult oncologic şi au fost îndrumate către Institutul Oncologic Bucureşti pentru a fi diagnosticate”, ni se precizează.

A treia declaraţie: Nici o pacientă cu cancer, Fundaţia “Renaşterea” oferă doar indicaţii

Faptul că, într-un comunicat, reprezentanţii Fundaţiei “Renaşterea”, după încheierea campaniei de teste gratuite efectuate în Călăraşi, declară că “3 paciente au fost diagnosticate cu cancer la sân”, însă, ulterior, la insistenţele noastre, aceştia recunosc că respectivele paciente au primit doar indicaţii de a efectua un test oncologic, ne demonstrează neseriozitatea acestei acţiuni.  Abia după ce am solicitat lămuriri suplimentare, reprezentanţii acesti fundaţii precizează că ei oferă doar indicaţii de consult oncologic, iar diagnosticul de cancer mamar sau de col uterin este pus de Institutul Oncologic din Bucureşti. Ni se mai precizează că, în cazul nefericit în care o femeie este diagnosticată cu o formă sau alta de cancer, Fundaţia “Renaşterea” asigură doar “ghidaj şi consiliere”, dar nu şi costul tratamentului sau pe cel al operaţiei, cum în mod absolu gratuit afirmă lidera PSD, Oana Mizil.

Nicolae Dragu a luat o măsură justă

Din aceste raţiuni, considerăm că măsura dispusă de primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, prin care nu s-a mai prelungit şederea acestei caravane intitulate în mod mincinos “Unitate Mobilă de Diagnostic”, ni se pare justă. Această, după cum aţi văzut, nu este o unitate de diagnosticare, ci doar de îndrumare. Astfel de acţiuni şi de declaraţii iresponsabile, făcute de astfel de politicieni de tipul Oanei Mizil, prin care aproximativ 10 la sută din femeile consultate sunt bolnave de cancer, nu sunt altceva decât forme extreme de tortură psihică.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp