info

Accidente feroviare în lanț: Bătrână călcată de tren / Video

Print Friendly, PDF & Email

Tragedie la Ștefan Vodă: Bătrână călcată de tren / Video

O femeie, în vârstă de 62 de ani, a fost călcată de tren, în localitatea Ștefan Vodă. Tragedia s-a întâmplat în data de 8 octombrie, în jurul orei 14:30. S-a vehiculat ideea că s-a sinucis.

Minori din familie destrămată

Se numește Liliana Stoian, cunoscută drept a lui Sică. A vrut să treacă peste calea ferată, să ducă o scrisoare unei vecine. Pe stradă, sătenii cunosc tragedia. Spun că femeia era necăjită și că avea în îngrijire trei nepoți, două fete și un băiat, toți minori. Provin dintr-o familie destrămată, mama acestora fiind plecată în Italia, de mai mult timp. Se făceau demersuri pentru a se obține bani, de la Casa Județeană de Pensii Călărași, bani necesari înmormântării. Femeia a fost îngropată în cursul zilei de ieri. Cei trei copii au fost sub ocrotirea bunicii vreme de mai mulți ani. Copiii sunt îngrijiți, deși s-a vehiculat ideea că aceștia, după decesul bunicii, ar rămâne abandonați. “Nu i-a părăsit, că a avut-o pe mă-sa”.

Povești inventate de gura satului

Mama plecată în Italia s-a întors imediat cum a aflat de tragedie. În tot acest timp, copiii au stat la o vecină. E extrem de revoltată. “Copiii nu sunt abandonați. Se zicea că nu vine mă-sa. Au stat la mine două zile. I-am ținut că am vrut eu. Cum a venit femeia, a luat copiii. I-am protejat de lume”. În sat, s-au inventat povești care de care mai ciudate. S-a făcut în așa fel încât copiii să nu-și vadă bunica călcată de tren. “Am protejat copiii de lume. Că e tăiată, că e spart gâtul, că e nu știu ce. Eu am fost primul care am văzut-o”. La fața locului, s-au deplasat organele de cercetare penală. S-a deschis dosar de moarte suspectă. Ieri, până în prânz, vecinii se minunau că, după o astfel de moarte cumplită, bătrâna călcată de tren zâmbea din coșciug.

Vrute și nevrute

Acasă la Liliana Stoian erau adunate rudele, extrem de puține. Tatăl celor trei minori ne confirmă: “Copiii nu sunt abandonați. Sunt bine. Nu avem nici o problemă în privința copiilor”. Ni se spune că, într-un sat mic, lumea vorbește vrute și nevrute și că, în general, lumea este extrem de rea. Casa e curată, iar curtea este îngrijită. “Chiar dacă ar veni Protecția Copilului, nu are de ce, copiii au mamă, au tată”.

Accidente feroviare în lanț

Este un alt eveniment de acest gen, petrecut pe ruta Ciulnița – Călărași, în numai câteva luni. La data de 17 august, un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a fost călcat de tren, pe raza municipiului Călărași, în zona cunoscută drept 10 Nivele. Bărbatul a fost tăiat în două. La data de 30 mai, tot în acest an, un copil, în vârstă de nici 2 ani, în jurul orei 9:08, în zona Saint Gobain, a fost lovit de trenul Regio 8691, care circula pe ruta Ciulnița – Călărași Sud. Copilul a murit câteva ore mai târziu.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp