EXCLUSIV

Se strânge funia de par: Vasile Iliuță e tot mai aproape de pușcărie!

Print Friendly, PDF & Email

Un nou termen s-a derulat, ieri, la Tribunalul București, ca instanță de fond, în dosarul nr. 4871/3/2021, în care figurează drept inculpat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și liderul Organizației județene a Partidului Social Democrat.

Acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și șantaj la adresa unui magistrat, Vasile Iliuță, la Călărași, în spațiul public, se prezintă extrem de jovial. Ieri, însă, părea extrem de stingher în sala de judecată. A fost însoțit de Mihai Bogdan, un fost membru PLUS, partid înființat de Dacian Cioloș, pensionat, la 44 de ani, pe caz de boală și reangajat tot în sistemul public, ocupând diverse poziții tot în cadrul Consiliului Județean Călărași.

Până la audierea singurului martor prezent, Florin-Alexandru Bărbulescu, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în prezent judecător în cadrul Judecătoriei Buftea, avocatul apărării a insistat în citarea și audierea fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași, Marian Dinulescu.

Situația medicală a acestuia este una extrem de precară, fapt cunoscut în mediul public. Inculpatul Vasile Iliuță, prin avocat, a insistat ca acesta să fie audiat. Cererea acestuia a fost șocantă și a părut, mai degrabă, o formă de tergiversare a cauzei. A fost admisă proba cu audierea lui Marian Dinulescu, deși acesta, în ultimul timp, a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale și cu greu poate articula cuvinte.

„ȘTIU CĂ E BINE, E SĂNĂTOS, MUNCEȘTE ȘI VINE LA ȘEDINȚELE CONSILIULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI”.

Aceasta a fost susținerea președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, fapt care a stârnit mânia aparținătorilor.

„ILIUȚĂ, GOLANULE, DUPĂ CE AI DAT VINA PE COMPARTIMENTUL JURIDIC, UN COMPARTIMENT “CHEIE” AL ORICĂREI INSTITUȚII, MAI CU SEAMA CA VORBIM DESPRE CONSILIUL JUDEȚEAN, AZI AI TĂBĂRÂT PE UN ALT OM, CARE NU ȘTIU CÂT MERITĂ LAȘITATEA ȘI PERVERSIUNEA DIN MINTEA AIA A TA DE CIOBAN.”

Reacția a fost a fiicei lui Marian Dinulescu, Andreea Dumitrașcu.

Mărturia testimonială a fostului procuror Florin-Alexandru Bărbulescu pare că l-a-ngropat definitiv pe liderul PSD. Acesta a declarat cum Iliuță Vasile a refuzat, în mai multe rânduri, deși fusese citat, să se prezinte la audieri, pentru a-i fi adusă la cunoștință calitatea de suspect în dosar, invocând pretexte că e audiat, în calitate de martor, de Direcția Națională Anticorupție sau că e citat de o comisie care analizează cazurile de abuzuri de la nivelul justiției.

Venit la audieri, în jurul orei 18:00, Florin-Alexandru Bărbulescu spune că a fost amenințat, înjurat și șantajat de președintele Consiliului Județean Călărași, astfel:

  • angajează o firmă de detectivi pentru a-i afla trecutul și pentru a-l compromite
  • va plăti televiziuni pentru a-l denigra
  • dacă va da clasare în dosar, își va retrage plângerile făcute împotriva acestuia la SIIJ

„M-A ÎNTREBAT DACĂ ESTE OPRITĂ CAMERA, DUPĂ CARE A ÎNCEPUT SĂ URLE, ÎNTREBÂNDU-MĂ DACĂ SUNT NEBUN ȘI DACĂ NU ȘTIU CINE ESTE EL, CE PERSOANE SUNT ÎN SPATELE LUI, CE POLITICIENI SUNT ȘI CĂ ARE ÎN SPATE MAI MULTE SERVICII DE INFORMAȚII.”

Chestionat de complet, Florin-Alexandru Bărbulescu a spus că nu a emis, la data faptelor, ordonanță de reținere și nu a întocmit actele pentru a fi propus pentru arestare preventivă, pentru că s-a pierdut cu firea.

„Am lucrat, ca polițist, la investigații criminale, vreme de 7 ani, ulterior ca procuror, din 2017. Am avut de-a face cu tâlhari, violatori și criminali. Dar niciodată nu m-am confruntat cu o astfel de situație.”

Audierea a durat 20 de minute. Început în jurul orei 10:30, termenul din data de 16.01.2023 a fost finalizat în jurul orei 11:00. S-a stabilit ca următorul termen de judecată să fie pentru data de 13.02.2023, când se va încerca audierea martorului Marian Dinulescu și a 3 persoane vătămate.

Aproape 90 de minute a stat Vasile Iliuță, pe holurile Tribunalului București. A încercat să iasă pe alte căi de acces, secundare, pentru a nu i se pune întrebări de către reprezentanți ai presei. O astfel de atitudine a părut pur și simplu halucinantă, câtă vreme acesta se afișează drept un om curajos și plin de tupeu, la Călărași. Bogdan Mihai, într-un târziu, a fost trimis să vină cu autoturismul în fața tribunalului, pentru ca distanța parcursă de Iliuță, până să se facă nevăzut, să fie cât mai mică. Bogdan Mihai s-a bucurat și el de „respectul” celor care-l așteptau pe inculpatul Iliuță să iasă din sediul Tribunalului București.

Iliuță nu a vrut să spună de ce a venit, în interes personal, cu mașina de serviciu a Consiliului Județean Călărași, condusă de Mihai Bogdan. Pentru această nouă faptă, redacția noastră va sesiza parchetul competent. Alergat de celebrul Marian Ceaușescu, Iliuță a avut aceeași stare ca pe tot parcursul în care a fost prezent în sala de judecată: timorat, speriat, gata să fugă. După cum decurg lucrurile, e din ce în ce mai aproape de pușcărie.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp