Stiri noi

Vasile Nedelcu este propus pentru funcţia de ministru al Agriculturii

image_pdfimage_print

Senatorul călărăşean Vasile Nedelcu ar putea fi viitorul ministru al Agriculturii, într-un guvern alcătuit din PDL şi UNPR, ne confirmă surse apropiate ministrului Gabriel Oprea. La acest moment, ne declară Nicolae Dragu, primarul municipiului Călăraşi şi unul dintre apropiaţii liderilor UNPR, se poartă negocieri, la nivel central, pentru acordarea unor posturi în structura centrală a aparatului de stat.

Nicolae Dragu îl susţine pe Vasile Nedelcu

Astfel, UNPR ar urma să primească 3 fotolii de minştri, după următoarea structură: ministerul Apărării, ministerul Muncii şi ministerul Agriculturii. Gabriel Oprea va rămâne, pe mai departe, ministrul Apărării, Marian Sârbu ar urma să ocupe fotoliul de ministru al Muncii, în vreme ce călărăşenii şi-au aţintit privirea pe scaunul de la ministerul Agriculturii. “Noi facem absolut toate demersurile necesare astfel încât senatorul Nedelcu să ocupe această funcţie”, ne-a precizat Nicolae Dragu. Acesta ne-a spus ca Vasile Nedelcu are şanse deosebite să fie impus ca ministru în viitorul Guvern Boc remaniat, câtă vreme nu e prima dată când a fost luată în discuţie o asemenea opţiune. Senatorul călărăşean a mai fost pe lista unor posibili miniştri ai Agriculturii şi după consumarea alegerilor prezidenţiale, din toamna anului trecut. De altfel, tot atunci s-a luat în discuţie ca acesta să ocupe fie scaunul de ministru al Agriculturii, fie pe cel de ministru secretar de stat, ca preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare.

Sorin Danciu e pe făraş

La Călăraşi, în schimb, reprezentanţii UNPR şi cei ai PDL au ajuns la un acord privind numirea de directori coordonatori ai unor structuri deconcentrate. În mod cert, filiala călărăşeană a UNPR va numi directori-coordonatori la Direcţia Sanitară Veterinară şi la Direcţia de Cultură. Pentru Direcţia de Cultură, probabilitatea menţinerii actualului director-cooronator Sorin Danciu este nulă. Chiar senatorul PDL Constantin Dumitru a precizat că nu mai doreşte să-l susţină pe acesta câtă vreme înţelege să-şi rezolve problemele de ordin juridic prin atacarea copiilor acelora care au semnalat că acesta ar putea fi acuzat de fapte de natură penală. “E păcat dacă aşa a înţeles el să-şi rezolve problemele. Gestul acestuia, de a ataca prin ziar probleme atât de derizorii, dovedeşte că e un om care are o atitudine de neînţeles”, ne-a precizat acesta. Mai mult, surse din cadrul UNPR ne-au confirmat faptul că se are în vedere inclusiv numirea lui Cornel Dumitru în acest post, câtă vreme nu poate exista o umilinţă mai mare pentru Sorin Danciu. Cornel Dumitru e şi rudă, prin alianţă, cu senatorul Vasile Nedelcu, iar acest fapt l-ar inflama şi mai mult pe Sorin Danciu. Pentru acest post, e posibilă fie numirea acestuia, fie numirea unui reputat critc de artă.

Confirmări de la PDL

Vali Gâdea, secretarul-general al Organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal ne-a confirmat că formaţiunea pe care o reprezintă a ajuns la un acord cu filiala călărăşeană a UNPR privind acordarea a trei posturi de directori coordonatori, la DSV, la Direcţia pentru Cultură şi la OPC. Numirile pe posturi, cel mai probabil vor avea loc de săptămâna viitoare.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Îți recomandăm și

Close
Back to top button
Close
Close
WhatsApp WhatsApp