Stiri noi

Vlada Ion, victima sau agresor?

Print Friendly, PDF & Email

În dimineaţa zilei de 9 iunie a.c., conform informaţiilor furnizate de primarul municipiului Călăraşi, de către reprezentanţii Direcţiei Generale Poliţia Comunitară şi de către Inspectoratul de Poliţie

al judeţului Călăraşi, prin Biroul de presă, vă relatam că Nicolae Dragu, edilul în funcţie, a fost lovit, cu capul, în zona gurii, de către Vlada Ion, unul dintre locatarii evacuaţi din blocul N9, de pe strada Ştirbei Vodă.

Primarul urla să mă dea afară

În noaptea de 9 spre 10 iunie, am reuşit să-l contactăm pe presupusul agresor, numitul Vlada Ion, care are o cu totul altă versiune. Acesta declară că, de dimineaţă, i-au pătruns în locuinţă mai mulţi poliţişti, fiind îndemnaţi în acest sens de către primar. “Am fost lovit în mod repetat de către aceştia”. Vlada Ion ne spune că a depus o plângere la poliţie, prin care reclamă comportamentul abuziv al salariaţilor acestei instituţii, dar şi o alta, pentru abuz în funcţie, îndreptată împotriva edilului Dragu. “Au dat cu picioarele în uşă, au spart uşa şi au pătruns peste mine”. Vlada spune că i s-a dat cu gaz iritant în ochi şi că un salariat al Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ, înarmat cu un topor, i-a distrus toată mobila. “Nu eu am avut topor, ci ei. Primarul urla să mă dea afară, iar ăsta dădea cu toporul în mobilă”. Vlada ne descrie faptul că avea mobilierul suspendat de pereţi, cu ajutorul unor holtşuruburi. “Mi-au distrus tot”.

Primarul le-a cerut poliţiştilor s-o ducă la balamuc

La Poliţia municipală, unde a fost dus după ce a fost încătuşat, acesta a declarat că nu a vrut să-l lovească pe primar. “Eu eram încătuşat în acel moment, iar Dragu dădea cu picioarele în mine. Eram ţinut de poliţişti, ăştia mă ţineau de cap, iar în acea busculadă, când m-am zbătut, e posibil să-l fi atins, neintenţionat, pe primar”.  La acest moment, soţia acestuia se află internată la Spitalul de Psihiatrie Săpunari, unde a fost dusă de către lucrătorii Poliţiei municipiului Călăraşi. “Primarul le-a cerut poliţiştilor s-o ducă la balamuc”. Acest fapt ne este confirmat şi de vecinii situaţi într-un alt bloc, peste stradă. “A fost un fest de forţă. Primarul urla s-o ducă la balamuc, iar poliţiştii s-au executat”.

8 plângeri penale pentru abuz în funcţie

La acest moment, Vlada Ion, împreună cu fratele lui, cu fata, Vlada Mihaela, stau în faţa blocului, unde sunt păziţi de 3 poliţişti comunitari. Mobila este împrăştiată pe trotuarul din faţa blocului. Vlada Ion ne arată mâinile pline de vânătăi. La Poliţia municipală, unde a fost dus, nu i-au fost scoase cătuşele decât în momentul în care a venit comandantul Vasile Luchian. Nu a mai fost agresat. Astăzi, n-au mâncat nimic. O vecină le-a făcut cafea, pe care o au într-o sticlă de Coca-Cola. Sunt înconjuraţi de vecini, iar unul dintre aceştia ne spune că, pe ceea ce s-a întâmplat, în ultimul timp, la blocul M9, primarul Nicolae Dragu s-a ales cu 8 plângeri penale pentru abuz în funcţie. Ni se spune şi că Gheorghe Cioocârlan, directorul Serviciului Public Centrale Termice şi Administgrare Fond Locativ, în dimineaţa de 9 iunie, a avut un comportament abuziv, folosind şi un limbaj suburban, chiar dacă, de faţă, erau şi copii.

Nu a ocupat abuziv apartamentul în care locuieşte [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=obfpa3xQnjk]

Prin Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ, lui Vlada Ion i s-a făcut plângere penală pentru comiterea infracţiunii de tulburare de posesie, prin faptul că ar ocupa, fără drept, apartamentul numărul 17, de la etajul 4, din blocul M9.  Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi a reţinut că Vlada Ion ocupă apartamentul în baza unor ordine de cazare trimestriale, eliberate de Siderca SA, la acel moment această firmă fiind proprietara de drept. În 2007, apartamentul a fost preluat de Primăria municipiului Călăraşi, tot în această perioadă aducându-i-se la cunoştinţă că singura modalitate legală de a intra în posesia imobilului este aceea ca Vlada Ion  să-şi depună un dosar pentru obţinerea unei locuinţe sociale. Cum Vlada Ion a fost proprietarul unui apartament, pe care l-a pierdut în favoarea unei bănci, Primăria Călăraşi, prin Consiliul local, nu i-a acceptat dosarul pentru obţinerea unei noi locuinţe. În final, Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi a reţinut că Vlada Ion nu a ocupat abuziv apartamentul în care locuieşte, ci în baza unui contract de închiriere, care a fost reziliat din motive care nu-i sunt imputabile.

D.I. Tărăcilă spune una, N. Enciu zice alta

Consiliul local Călăraşi a încercat, în mai multe rânduri, să emită hotărâri privind repartizarea de locuinţe sociale. Una dintre acestea este cea cu numărul 85, din 30 iulie 2009, privind repartizarea unor locuinţe cu destinaţia de locuinţe sociale, iar alta este cea cu numărul 39, din 10 aprilie 2009. Doru Ioan Tărăcilă, la acel moment prefect al judeţului, a constatat că ambele hotărâri au fost adoptate cu încălcarea  Legii locuinţei, motiv pentru care au fost returnate, “în vederea revocării”. În schimb, hotărârea numărul 85, din 30 iulie 2009, a fost găsită perfect legală de către Niculae Enciu, prin adresa nr. 6608, din 21.10.2009, Niculae Enciu ocupând această funcţie după demiterea prefectului DI Tărăcilă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp