Arhiva

Ulmu: Aici sunt banii dumneavoastră – Canalizare de 2,3 milioane lei, absolut inutilă

Print Friendly, PDF & Email

Investiție fantezistă și absolut inutilă, de milioane de lei, în comuna Ulmu, județul Călărași. S-a tocat suma de 2.300.000 lei, pentru doar 3 kilometri de rețea de canalizare și o stație de tratare și epurare a apei, toate nefolosite. Avizul pentru începerea lucrărilor de canalizare, în Ulmu, a fost primit în anul 2009, ne spune primarul Ion Negoiță.

Fără duș și grup sanitar în casă

Lucrările de extindere pentru rețeaua de canalizare nu au mai continuat. Tot primarul este acela care ne spune și de ce: “Din păcate, nici un locuitor nu a vrut să se branșeze.” Punctul de vedere al primarului este că întreaga investiție nu este utilă, câtă vreme populația satului este îmbătrânită și nu-și poate permite costuri pentru un astfel de lux. Înțelegem că lucrarea nu a fost privită cu ochi buni nici de preotul din localitate. Nici acesta nu-și poate convinge enoriașii să se racordeze la proaspăta rețea de canalizare. “Ăsta vine doar să ceară sponsorizări”. Costul lucrării de branșare era de 350 de lei, în 2009. “N-am reușit să-i convingem…” Inițial, s-a avut în vedere branșarea școlilor, a postului local de poliție și a centrelor de plasament aflate pe raza comunei. “Nu s-a reușit nimic.” Concluzia e una singură: deși lucrarea a fost executată și banii au fost tocați, nici o băbuță din Ulmu nu vrea să aibă duș și grup sanitar, în casă.

Mulți preferă să se abțină

Lucrarea, crede primarul, își va dovedi utilitatea abia într-un viitor nedefinit. Mai precis când cei plecați la oraș, se vor reîntoarce în sat. Însă, cei din Ulmu, care au vrut să fie în pas cu timpurile, și-au făcut fose septice, dar nu s-au gândit, măcar o clipă, să se racordeze la canalizare. Investiția a fost votată de consilierii locali. Aceștia au susținut un asemenea proiect, la cererea sătenilor. Stația de epurare stă nefolosită, însă, pe malul lacului Mostiștea. Nu lucrează, câtă vreme nu are “materie primă”. În plus, nici măcar Primăria Ulmu nu s-a racordat la rețeaua de canalizare. Concluzia e mai mult decât evidentă: deși trăim vremuri căcăcioase, mulți preferă să se abțină. S-a vrut chiar extinderea acestei lucrări, cu încă 4 kilometri, dar s-a realizat că aceasta poate fi lungită oricât de mult, că tot nu se va racorda careva. Oricum, primarul nu mai are de gând să continue lucrările la rețeaua de canalizare, nici măcar cu acceptul scris al cetățenilor.

Banii au venit de la centru

Asta ar însemna că Primăria Ulmu să se angajeze în alte cheltuieli inutile, însemnând studiu de fezabilitate și proiect, la care se adaugă costurile efective ale lucrării. Dacă locuitorii din Ulmu i-au mandatat pe consilierii locali să voteze o astfel de investiție, apoi nu au vrut să se folosească de ea, înseamnă că au fost țepari. Ion Negoiță afirmă răspicat, însă, că nu este un proiect cu care să se mândrească. “Nu este proiectul meu de suflet. Dumneavoastră v-ați lăuda cu așa ceva?” Banii au venit de la bugetul de stat. Lucările au fost executate de SC ACIM SA București. Ion Negoiță este primarul localității Ulmu din 2008. Este membru al Partidului Național Liberal.

Arată mai mult

Articole similare

1 Comentariu

  1. In data de 25 mai 2014 in comuna Ulmu, Jud Calarasi, s-a intrat peste alegatorii in varsta, in cabinele de vot, li s-a luat stampila cu forta, si s-a aplicat pe buletinul de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp