Arhiva

Tragedie la Oltenița: Patru tineri morți ca urmare a intoxicării cu o substanță necunoscută

Print Friendly, PDF & Email

Patru tineri au murit, cu doar câteva zile înainte de Anul Nou, în Oltenița. Este vorba de doi băieți și două fete, care formau cupluri, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani. Întreaga grozăvie a fost descoperită de un alt tânăr.

Pregătiri pentru Revelion

Aceștia s-au găsit, conform relatărilor făcute de postul de televiziune România Tv, pentru a stabili detaliile petrecerii de Revelion. Primarul din Olteniţa, Petre Ţone, a spus că tinerii – două fete în vârstă de 17 ani şi doi băieţi de 20 şi 21 de ani – erau singuri în casă şi pregăteau petrecerea de Revelion, ei fiind găsiţi decedaţi cel mai probabil după ce s-au intoxicat cu gaz de la o butelie de aragaz. “Erau două perechi de tineri care pregăteau Revelionul. Nici vorbă de tentativă de sinucidere sau ceva de genul acesta. Mama unuia dintre băieţi i-a dat sms şi a vorbit cu el”, a spus primarul. Purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, a declarat că la ora 14.09 a fost primită o sesizare să se intervină în cazul a patru tineri “intoxicaţi cu o substanţă necunoscută”, înaintea sosirii echipajului ISU ajungând o echipă de la Ambulanţă care a constatat decesul celor patru tineri. Trupurile celor patru tineri au fost ridicate de anchetatori, sâmbătă seară, şi duse la Serviciul Medico-Legal din Călăraşi pentru necropsie, principala ipoteză fiind o intoxicaţie cu gaz provenit de la o butelie.

Probe suplimentare

La fața locului, oamenii legii i-au găsit pe cei patru tineri decedați. Fetele se aflau în pat, în vreme ce băpieții erau întinși pe jos. În cameră se afla o sticlă de whisky, golită pe jumătate. Se aflau și sticle de suc. În curte, fusese pregătit un grătar. Ca instalație de încălzire, a fost folosit un arzător legat la o butelie. S-a presupus că tinerii au murit fie intoxicați cu gaz-metan, fie intoxicați cu monoxid de carbon. Necropsiile efectuate în cursul zilei de duminică, 29 decembrie, la Serviciul de Medicină Legală Călărași, au infirmat aceste supoziții. Primele concluzii ale necropsiei făcute în cazul a doi din cei patru tineri găsiţi morţi sunt că aceştia s-au intoxicat cu o substanţă neprecizată, urmând să fie prelevate probe suplimentare şi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală. Vor fi prelevate probe de sânge de la cei patru tineri, care vor fi trimise pentru analize suplimentare, inclusiv pentru analize toxicologice, la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici” din Bucureşti. De asemenea, medicii legişti au mai constatat că tinerii nu aveau urme de violenţă pe corp.

Înmormântați înainte de Anul Nou

„La examinarea sumară a cadavrelor nu au fost evidenţiate leziuni vizibile de violenţă. În imobil a fost găsită o butelie de aragaz, cu robinetul în poziţia deschis, care avea montat un arzător artizanal fără flacără. Cadavrele au fost transportate la S.M.L. Călăraşi”, a fost comunicatul emis de IPJ Călărași. Victimele nu aveau semne de violenţă pe cap, gât, trunchi şi membre. S-a prezumat ca diagnostic “intoxicaţie acută cu substanţă neprecizată”. Concluziile raportului de necropsie vor fi înaintate după primirea rezultatelor examenelor paraclinice (toxicologic general, histopatologic, serologic). S-a întocmit dosar penal, pentru moarte suspectă, acesta fiind înregistrat cu număr unic la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Cei patru tineri găsiți decedați sunt Mădălina M., Florentina R, , Adrian B. și Răzvan I. Înmormântarea va avea loc azi, 30 decembrie.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp