Arhiva

Șofer "luat pe sus" și martori amenințați că ajung "în cărucior cu rotile"

Print Friendly, PDF & Email

Un eveniment rutier minor a avut loc marți, 4 februarie a.c., la intersecția dintre bulevardul Republicii și strada Sloboziei. Un conducător auto a fost oprit de un echipaj, motivându-se că nu purta centură de siguranță. Evenimentul era cât pe-aci să degenereze, la fața locului intervenind și polițistul Lilian Tulpan, deși acesta se afla în trecere, într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria.

În timpul liber

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, insp. pr. Ramona Tudor, la acel moment, mai mulți agenți din cadrul Poliției călărășene “au oprit în trafic un conducător auto, care nu utiliza centura de siguranță”. Față de acesta s-a dispus aplicarea unei sancțiuni. Prezența polițistului Lilian Tulpan este motivată astfel: “…În timp ce se afla în timpul liber, înainte de prezentarea la serviciu, acesta a observat atitudinea necorespunzătoare a conducătorului auto față de cei doi agenți de poliție care-l sancționau… Ofițerul de poliție a venit în sprijinul acestora, explicându-i conducătorului auto că are dreptul de a contesta în instanță sancțiunea primită, în situația în care consideră că a fost nedreptățit”. În schimb, versiunea celui sancționat este cu totul alta. “Mi-a făcut semn să opresc”. Acesta venea dinspre localitatea Modelu spre oraș. A fost oprit în trafic și spune că nu s-a dat jos din autoturism. A prezentat actele. Iar polițiștii i-au aplicat o amendă contravențională. “Păi așa vrem noi, că trebuie să ne facem norma”, a fost explicația acestora, motiv pentru care șoferul respectiv s-a arătat siderat.

Te iau pe sus

Șoferul a devenit vehement: “Păi voi vă faceți norma pe banii mei?” La acel moment a intervenit și polițistul Lilian Tulpan, din calitate de simplu participant la trafic. “Fii atent că dacă nu semnezi, te iau pe sus.” Jean Mircea spune că i s-a reproșat că nu a învățat carte cu el. Declarația șoferului făcută publicației noastre e clară: “A încercat să mă lovească. A ridicat mâna la mine.” Cel nervos, spune interlocutorul nostru, era fix Lilian Tulpan. Întreaga scenă a fost filmată. Lilian Tulpan este cunoscut călărășenilor ca polițistul care a lovit bestial un soț de avocată, tot din cauză că acesta, cu ajutorul unui telefon mobil, a filmat o acțiunea a unor polițiști, derulată pe domeniul public. Este vorba de Marius Ștefănescu, acesta fiind internat mai multe zile în spital, în urma corecțiilor aplicate de Lilian Tulpan, atât pe stradă, cât și în sediul Poliției municipiului Călărași. Marius Ștefănescu a avut nevoie de 9 zile de îngrijiri medicale. Lilian Tulpan, declară Jean Mircea, a început să-l amenințe: “Dacă mă pun pe tine!… Îți iau permisul!” Tot cel amendat spune că nu înțelege atitudinea polițiștilor. Acesta afirmă că a fost corect: a prezentat documentele, avea centura pusă, așa că nu înțelege de ce a fost sancționat. Spune că explicația polițiștilor a fost asta: “Păi trebuie să te amendăm, că trebuie să facem norma”.

Intimidare a martorilor

În cazul lovirii violente a lui Marius Ștefănescu, soția acestuia, avocata Daniela Ștefănescu, ne spune că polițistul acuzat de loviri și purtare abuzivă, în speță Lilian Tulpan, întreprinde demersuri de intimidare a martorilor. “Ne-a contactat martorii și i-a amenințat că vor ajunge în căruciorul cu rotile. Tot așa l-a amenințat și pe soțul meu, că ajunge și el în cărucior, în cazul în care nu-și retrage plângerea”. Publicația noastră, de altfel, a cerut conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Călărași să-i explice polițistului năbădăios că filmarea acțiunilor oamenilor legii, într-un loc public, nu este nici contravenție, nici infracțiune. În adresa remisă nouă, IPJ Călărași, prin comisar șef de poliție Ionel Costache, se precizează: “Vă asigurăm că înțelegem și respectăm dreptul tuturor persoanelor la libera exprimare și rolul activ al presei în corecta informare a publicului.”

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp