Arhiva

Școala "Nicolae Titulescu": Lucien Constantin, profesorul de istorie, își lovește elevii, de nici 12 ani, cu picioarele și cu pumnii

Print Friendly, PDF & Email

Scandal la Școala generală nr. 5 „Nicolae Titulescu”, din Călărași, unde profesorul de educație civică este acuzat că a bătut 3 copii, de clasa a V-a. Este vorba de Lucien Constantin, un individ cu un trecut controversat. Acesta a fost angajat al Serviciului Român de Informații, structură din care a plecat în urma unui scandal fără precedent.

Dat afară de la S.R.I.

Lucien Constantin, ca angajat al Serviciului Român de Informații, cu gradul de căpitan, a reclamat faptul că a fost filat, anchetat și fărțuit de colegii de la Călărași. Faptele s-au petrecut în anul 2001. Din datele noastre, Lucien Constantin era șef de departament în cadrul structurilor informative călărășene și, din această calitate, se întâlnea, pe raza localității Silistra, cu numitul Grigor Șopov, un individ bănuit că ar face parte din Serviciile Secrete bulgare și care ar fi avut legături cu serviciul de informații rus. Constantin afirma că este victima unui complot al ajunctului SRI de la acea dată, maiorul M. Crăciunescu. La data de 13.06.2001, a fost informat că va fi trimis în fața Consiliului de Judecată al Serviciului Român de Informații, instituție care a avansat propunerea ca acesta să fie trecut în rezervă. De atunci, activează ca profesor de educație civică și de istorie, la școala amintită. Corecția aplicată celor 3 copii s-a petrecut în urmă cu o săptămână. Lucien Constantin a fost iritat de faptul că a fost strigat pe nume, chiar în curtea școlii, de micii năzdrăvani. Este vorba de elevii D.O.L., S.N. și V.A.I., toți în vârstă de 12 ani. Doi dintre ei au primit câteva palme în cap, în timp ce S.N., fată, a fost lovită cu picioarele și cu pumnii.

Directoarea-adjunctă nu știe dacă are soțul karatist

S.N. provine din sistemul de protecție socială, fiind încredințată unor asistenți maternali. Spune că a fost lovită de Lucien Constantin astfel: „A dat cu picioarel lui în picioarele mele”. Fata a spus că a fost lovită și cu pumnii în spate și că încă o doare și acum. Declarațiile elevilor au fost consemnate chiar în biroul directorului, Neculai Mirică. La discuții a asistat și directoarea-adjunctă a școlii, Adriana Constantin, nimeni alta decât soția profesorului mardeiaș. Aceasta a încercat să-i ia apărarea profesorului violent, în vreme ce directorul Mirică știa despre eveniment. S.N. confirmă varianta că se afla în sala de sport, pe hol, când a trecut profesorul Constantin. S.A. o aștepta pe profesoară, să intre în sala de sport. Fata, în cele din urmă, recunoaște că ea a fost cea care l-a strigat pe nume, fără un motiv anume. Cei doi băieți nu au avut nici o vină, dar tot au fost altoiți de profesor.” A venit la noi și ne-a dat câte o palmă, după care am plecat în vestiar”. Fata e cea care a suferit corecția cea mai drastică din partea fostului angajat al S.R.I. La ora de istorie, însă, profesorul Constantin, împăciuitor, le-a spus copiilor că a uitat tot și că nu le poartă pică. Directoarea-adjunctă nu știe, însă, dacă soțul ei e karatist. Nu vrea să ne spună dacă se poartă la fel și cu copiii lui.

Anchetă a Inspectoratului Școlar

Lucien Constantin a negat faptul că i-ar fi agresat pe copii. „Dumneavoastră credeți așa, orice vi se spune?” Acesta a repetat faptul că nu i-a lovit, sub nici o formă, pe copii. Lucien Constantin este cunoscut ca un profesor care aplică, drept metodă pedagogică, unele corecții elevilor. „Mă trageți la răspundere pe mine?” De la Inspectoratul Școlar, prof. Silviana Șestacovschi, șefa acestei instituții, ne-a declarat că s-a deplasat, de urgență, la școala în cauză, urmând ca structura de conducere a instituției de învățământ să propună variante de sancționare a profesorului-mardeiaș.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp