Arhiva

Scandal la Fundulea: Un ziarist a fost bătut de finul deputatului Stelian Fuia

Print Friendly, PDF & Email

“România Liberă” publică, în ediţia sa de joi, 4 noiembrie 2010, un reportaj din oraşul Fundulea, unde un gazetar de investigaţii a încercat să obţină relaţii despre modul în care ar putea să-şi deschidă un butic, în apropierea grupului şcolar din localitate.

Gazetarul respectiv, Daniel Befu, a avut nefericita inspiraţie să-l contacteze, pentru a obţine mai multe informaţii, pe Marius Drăgan, un proprietar de magazin care e finul deputatului PDL Dtelian Fuia, dar şi un apropiat al lui Dorel Dorobanţu, primarul localităţii. La final, gazetarul respectiv a fost snopit în bătaie, doar pentru faptul că a încercat să obţină informaţii referitoare la modalitatea prin care ar putea să-şi deschidă şi el o prăvălie.

Marius Drăgan şi garda care-i stă la picioare

Se arată că, prin magazinul respectiv, Marius Drăgan comercializează produse de tip alcool şi tutun, dar şi produse de tip fast-food, chiar elevilor Grupului Şcolar Fundulea. Printre altele, Marius Drăgan, care a fost înregistrat cu o cameră ascunsă, a făcut următoarele aprecieri: “Cum să vorbeşti cu primarul dacă eu am muncit pentru el să voteze şi l-am pus primar? Cum să treacă primarul peste mine? Dacă vii aici, îi pun pe toţi pe tine. Ţi-o spun din start. Şi gardă, şi şmecherii, şi toată lumea”. Contactat de noi, în schimb, primarul Dorel Dorobanţu ne spune că-l cunoaşte pe Marius Drăgan dar că n-are nici un fel de legătură cu acesta. “Parcă a fost înscris în PSD, nu-mi mai aduc aminte când anume”. Dorobanţu îl apără pe Marius Drăgan şi ne comunică faptul că el nu conoaşte dacă acesta este un om violent. “Dacă sunt certat cu el, pot spune că e un om violent”.

Tu chiar nu înţelegi că deputatul Fuia e naşul meu?

Discuţia cu reporterul ziarului “România Liberă” a continuat pe aceleaşi coordonate: “Băi, tu chiar ai luat-o razna? Doamna directoare e de la PDL, naşu-meu e deputatul Fuia, PDL, şi n-ai să calci aici în veci. Marius Drăgan consideră că are voie să vândă produse de tip fast-food în apropierea unul grup şcolar doar pentru că a băgat mâna în buzunar. “Eu sunt eu şi am muncit şi am pierdut nopţi pentru oamenii ăştia să-i pun acolo”. Interlocutorul consideră că nimeni n-are ce să-i facă, atâta timp cât îi poate suna pe şefii de la Garda Financiară sau de la Mediu. “Tu chiar nu înţelegi că deputatul Fuia e naşul meu? Când noi am muncit de i-am pus şi primar, şi deputat, cum să mă scoată pe mine sau să mă închidă pe mine?” Deputatul Stelian Fuia crede că n-are nici o treabă cu acest scandal. “Da, e adevărat, e finul meu, dar e treaba lui dacă a încălcat legea sau a făcut altceva, n-are decât să răspundă”. Despre chioşcul respectiv, prin care sunt comercializate produse de tip tutun, dar şi alcoolice, elevilor Grupului Şcolar Fundulea, Stelian Fuia ne spune că nu se află în incinta unităţii de învăţământ. “Terenul e al primăriei, şcoala nu are nici o treabă”. Tot deputatul PDL călărăşean apreciază că se face caz pentru un fapt minor câtă vreme întâmplarea n-ar mai fi avut un asemenea impact mediatic dacă nu era vorba de finul său. “Atât îl duce capul pe ăsta. Şi dacă a zis că e finul meu, automat se dă o altă dimensiune evenimentului”.

Constantin Tudor cere aplicarea legii

Directoarea Grupului Şcolar Fundulea, Poliana Soare, ne spune că nu a fost de faţă atunci când a avut loc evenimentul dintre gazetarul Daniel Befu şi comerciantul Marius Drăgan. “Nu s-a întâmplat în prezenţa mea, eu eram la cursuri”. Despre magazinul în cauză, aceasta ne spune că nu se află în perimetrul şcolii, ci la circa 200 de metri distanţă. “Vom analiza situaţia acestui butic, împreună cu autoritatea publică locală”, ne-a comunicat aceasta. Situaţia este cunoscută şi la nivelul Inspectoratului Şcolar, unde şeful acestei instituţii, Constantin Tudor, ne spune că i-a cerut directoarei de la Grupul Şcolar Fundulea să ceară aplicarea legii. “Sunt două buticuri, dar care nu se află în perimetrul şcolii”. Daniel Befu, în schimb, ne precizează că magazinul prin care se comercializează tutun şi alcool elevilor se află la 4 metri de şcoală. “Mă deranjează faptul că directoarea acelei şcoli n-a vrut să-i decline identitatea acelui comerciant care m-a agresat. Sunt mârlăniile lor. Dacă directoarea spune că e problema primăriei, dacă ea e morală, după cum se pretinde, de ce nu se ia de gât cu toţi şi să sesizeze că acolo elevii consumă alcool şi fumează?”.

Nicolae Rogoz n-a ajuns la terasa lui Drăgan

În ziua în care reporterul respectiv a fost la Fundulea, elevii Grupului Şcolar erau la terasa lui Marius Drăgan, consumând băuturi alcoolice. “Asta vreau să văd, câte reclamaţii a depus directoarea aceea împotriva acestui comerciant care nu respectă legile”, ne-a mai spus acesta. Daniel Befu a fost agresat fizic, însă nu are de gând să depună vreo reclamaţie. “Nu am timp de pierdut cu aşa ceva, nu vreau să-i iau nimic acelui individ, ci doar ca legea să fie aplicată”. n tot acest timp, însă, la Călăraşi, presa este bombardată cu comunicate ale poliţiei de proximitate care, în colaborare cu ATOP, unitate condusă de consilierul judeţean Nicolae Rogoz, face razii prin unităţile de alimentaţie publică, în căutarea elevilor chuilangii.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp