Arhiva

Sabin Orcan: Am văzut că aţi scris de Dinu Patriciu, iar el n-are nici o vină

Print Friendly, PDF & Email

Sabin Orcan, directorul de la cotidianul “Adevărul de Seară”, ne spune că nu e normal să-l învinovăţim pe Dinu Patriciu în cazul în care “ziaristele” acestui trust media, de la Călăraşi, ne preiau anumite ştiri sau idei de presă. “Am văzut că aţi scris despre Dinu Patriciu, iar el nu are nici o vină. Ce treabă are el dacă tâmpitele alea de la Călăraşi aşa ştiu să facă presă?”.

Orcan a fost informat că, la Călăraşi, “ziaristele ” de la “Adevărul de Seară” au avut, de-a lungul timpului, numeroase conflicte cu ceilalţi gazetari locali, datorită modului fraudulos şi lipsit de etică în care acestea au fost învăţate să facă presă. “Înţeleg că şi dumneavoastră aţi avut un conflict cu ele, încă înainte de a apărea cotidianul “Adevărul de Seară”, la Călăraşi”, a spus acesta, informaţia fiind, fără discuţie, inexactă.

Publicaţie făcută din ştiri, idei şi fotografii de furat

De altfel, în data de 24 ianuarie 2011, publicaţia noastră s-a adresat inclusiv Clubului Român de Presă, cu o plângere îndreptată împotriva publicaţiei “Adevărul de Seară”. De-a lungul timpului, această publicaţie, în mod repetat, a sustras fotografii, idei sau ştiri de presă, apărute anterior pe site-urile de specialitate locale. În acest sens, exemplificăm cu deja celebrul caz în care, în viziunea “ziaristelor” de la “Adevărul de Seară” Călăraşi, “Dan. B” fusese reţinut pentru trafic cu alcool, acestea dumirindu-se că este vorba de Dan Burducea, fostul şef al Poliţiei municipale Călăraşi, abia după ce noi am publicat acest fapt. Un alt caz este legat de Emil Vieru Burlescu, acesta apărând, la “Adevărul de Seară”, într-un caz de agresiune făcută asupra unui minor, la câteva zile bune după ce noi publicasem un material de presă în acest sens. Se mai poate exemplifica şi cu cazul Nacu şi Bulae şi cu cel al lui Vasile Gheorghe, zis Gelu, şeful AJVPS Călăraşi, când o sursă extrem de greu de abordat ne-a comunicat faptul că armele de vânătoare care i-au fost sustrase acestuia, cu ceva timp în urmă, fuseseră găsite în curtea unei societăţi comerciale de pe Prelungirea Dobrogei, informaţie publicată de noi şi preluată, ulterior, de angajatele de la “Adevărul de Seară” Călăraşi.

Şeful de la “Adevărul de Seară” nu a ştiut să ne spună cum se poate apăra presa locală

În data de 27 martie 2011, însă, am publicat un material legat de cazul preotului Dumitru Nicolae Bogdan, pe o documentare făcută cu o zi înainte, împreună cu colegii de la postul de televiziune “Realitatea TV”. “Adevărul de Seară”, însă, vine abia astăzi, 28 martie 2011, cu un articol exact pe aceeaşi temă, ceea ce certifică afirmaţiile noastre anterioare şi anume că la Dinu Patriciu se face presă prin furt. Sabin Orcan, contactat de noi, nu s-a arătat intrigat de această manieră de lucru: “Am luat legătura şi cu şefele din zona Dobrogea şi nu mi-au spus nimic”. Nu a ştiut să ne spună ce măsuri va lua pentru a stopa această modalitate de lucru. “Şi dumneavoastră aţi publicat, despre fetele de la Constanţa, mai multe lucruri”. Aceasta a fost argumentaţia redactorului-şef de la “Adevărul de Seară”, care nu a ştiut să ne spună care ar fi modalitatea prin care presa corectă se poate apăra de acest mod de de a face presă, care e total lipsit de etică şi e practicat, cu înverşunare, de “Adevărul de Seară”. Vă daţi seama, în lipsa unor materiale furate de la celelalte publicaţii locale, “Adevărul de Seară” din Călăraşi ar relata numai de la grădina zoologică, astăzi fiind al 27-lea material publicat despre această instituţie, sub titlul “Animalele de la zoo ies din bârlog”. N-avem cum să le explicăm că, în fapt, e vorba de cuşti…

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp