Stiri noi

Să vină procurorii! Demonstraţia prăduirii banului public, cu acte!

Print Friendly, PDF & Email

La Direcţia pentru Sport a judeţului Călăraşi, prăduirea banului public îmbracă o formă penală. Vă reamintim, la această instituţie, în luna decembrie a anului trecut,

a fost achiziţionată o mătură electrică, pentru suma de 13.100 de euro, la cursul zilei de 18 decembrie a anului trecut. Pe factura emisă de către firma distribuitoare, dar şi pe contractul încheiat între aceasta şi Direcţia pentru Sport a judeţului Călăraşi, denumirea produsului achiziţionat poartă denumirea de “maşină de curăţat gheaţa”.

Modelul LC şi modelul BC

În aceste acte, după cuma remarcat şi subprefectul Emil Muşat, însărcinat de Instituţia Prefectului cu lămurirea acestui caz flagrant de prăduire a banului public, în condiţiile unei austerităţi profunde, nu se specifică marca produsului achiziţionat, fapt de care s-a prevalat directorul-coordonator al Direcţiei pentru Sport a judeţului Călăraşi, Mihai Stroe, acesta arătând că nu e vorba de o mătură electrică tip Vispa 35 E, ci de o maşină electrică tip Crystal 495 LC.  Dacă maşina tip Vispa are un preţ de magazin de 2346 de euro, cu TVA inclus, maşina tip Crystal 495 LC este mai ieftină, în show-room-urile firmei distribuitoare “Maer Toos” putând fi achiziţionată cu suma de 2295 euro, cu tot cu TVA. Răzvan Popa, reprezentantul compartimentului de marketing de la firma Maer Tools, ne-a informat că maşina de măturat tip Crystal 495 este de două feluri, modelul LC şi modelul BC, asta însemnând că una se alimentează la priză şi că cealaltă este alimentată de o baterie proprie.

Marius Marinaş: Nimeni nu mi-a spus că e vorba de un patinoar artificial

Directorul-coordonator al Direcţiei pentru Sport a judeţului Călăraşi se laudă că are toate documentele în regulă privind această achiziţie, câtă vreme are 4 oferte făcute de diferite firme de specialitate. Una dintre acestea este firma “Dreams Serv-Com”, din Bucureşti, cu adresa strada Tache Gheorghe, nr. 8, bloc B4, scara 2, apartament 24. Reprezentantul legal al acesteia, Marius Marinaş, ne-a comunicat că reţine faptul că a făcut o ofertă de preţ, cuprinzând mai multe elemente, printre care şi pe cea legată de o “maşină de curăţat gheaţa”. Acesta ne declară că niciodată nu i s-a spus că este vorba de o ofertă de preţ pentru o maşină de curăţat gheaţa, pentru un pationoar artificial. “Am crezut că se doreşte achiziţionarea unei maşini specializate, pentru un patinoar normal, nimeni nu mi-a spus că este vorba de un patinoar artificial”. Astfel explică acesta de ce oferta făcută de firma pe care o reprezintă a fost de 49.890 lei noi, fără TVA. “Am crezut că vor o maşină profesională, asta de care vorbesc eu e un tractoraş în toată regula, d-aia costă atâta”.

“Mekos Design” n-are nici o treabă cu măturile electrice

O altă ofertă este făcută de firma “Mekos Design” SRL Bucureşti, firmă situată în strada Bălăşescu Nifon, nr. 16, sector 2. De aici, Mihai Coşmaciuc ne-a comunicat că această firmă este specializată  în producţia publicitară, de tipul inscripţionării de materiale textile, pixuri, bannere. “Nu ştiu cum a ajuns o ofertă de-a noastră la Direcţia pentru Sport a judeţului Călăraşi. Nici nu ne ocupăm, n-avem în obiectul de activitate livrarea de echipamente electrice, cu atât mai puţin de mături sau maşini de curăţat gheaţa. Cred că este o neînţelegere la mijloc”, ne-a declarat acesta.

La “Verticalis”, firma din Zalău e asociată

În schimb, ce-a de-a treia ofertă este făcută de firma “Verticalis” , din Cluj-Napoca, cu următoarele date de identificare: CUI – RO 24203940, nr. Registrul Comerţului – J12/3077/2008.  Firma are doi asociaţi persoane juridice: “Vest Sport” SRL şi “O&N Business Comunication” SRL, cea din urmă fiind exact firma care a câştigat această pretinsă “selecţie de oferte”. De la firma “Verticalis”, ni s-a confiirmat, şi telefonic, prezenţa în cadrul structurii asociaţilor a firmei “O&N Business Comunication” SRL, fapt care dă o altă turnură, de-a dreptul penală,  cazului de achiziţie a “maşinii de curăţat gheaţa” din cadrul Direcţiei pentru Sport a judeţului Călăraşi. Din acest punct de vedere, în mod logic, demonstraţia de prăduire a banului public e cât se poate de clară. Aşteptăm organele de anchetă!

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp