Stiri noi

Justiţie beată-muci: Preotul-criminal nu e un pericol social!

Print Friendly, PDF & Email

Prin sentinţă definitivă, dar nu şi irevocabilă, Tribunalul Călăraşi admitea, în data de 29 aprilie 2010, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi, în dosarul nr. 2227/202/2010,

care a avut  ca obiect cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a inculpatului Dumitru Nicolae Bogdan.

Pus în libertate

La această dată, Dumitru Nicolae Bogdan este pus în libertate, nu cunoaştem de către care instanţă, însă e cert că magistraţii, conform unor informaţii, au dispus eliberarea acestuia pe motiv că nu reprezintă un pericol social. Dumitru Nicolae Bogdan e preot şi a avut parohia la “Sf. Dasie”, din fona “Farfuria”. Acesta, în seara zilei de 7 martie 2010, a surprins şi accidentat grav pe Simionescu Maria, de 42 de ani, din Călăraşi, aceasta decedând, ulterior, la spitalul Floreasca, din Bucureşti. Accidentul s-a petrecut pe o trecere de pietoni, iar Dumitru Nicolae Bogdan a fugit de la locul accidentului şi, în plus, după cum s-a stabilit ulterior, avea o alcoolemie de 0,75 la mie.

Arestat ca urmare a mediatizării cazului

Dumitru Nicolae Bogdan a fost prezentat, de către procurori, în faţa magistraţilor, abia în seara zilei de 12 aprilie, la aproape o lună de la comiterea faptei, cu propunere de arestare preventivă. Această măsură s-a luat şi ca urmare a mediatizării acestui caz, de către o televiziune centrală, care a sesizat aspectul că procurorii locali tergiversează soluţionarea dosarului, în vreme ce preotul se sustrăgea urmăririi penale, pretextând că suferă de depresie, în acest sens internându-se la un Spitalul de Psihiatrie Săpunari, unde a stat doar câteva zile, acesta externându-se chiar în Joia Mare de dinaintea Paştelui. Justiţia călărăşeană, din păcate, a reacţionat, în sensul că a aplicat legea abia după ce acest caz a fost mediatizat la nivel naţional.

Feţe bisericeşti necinstite

La acest moment, Dumitru Nicolae Bogdan se află în libertate, deja existând opinii că acesta va suferi o condamnare cu suspendarea executării pedepsei, ca urmare a traficului de influenţă făcut de către feţele bisericeşti, în speţă protoiereul Eugen Bartz, dar şi Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu, câtă vreme tatăl criminalului, şi el tot preot, în parohia “Sf. Alexe”, ocupă o funcţie importantă în cadrul structurilor clericale. Se opinează că magistraţii care judecă acest caz nu sunt deloc imparţiali câtă vreme criminalul Dumitru Nicolae Bogdan se bucură de o asemenea atenţie din partea feţelor bisericeşti, necinstite şi părtinitoare. Mai mult, deşi era în sarcina Protoieriei Călăraşi să delege un alt preot care să se ocupe de parohia “Sf. Dasie”, rămasă fără preot, părintele-protoiereu Eugen Bartz preferă ca slujbele de la această biserică să fie făcute de preotul Dumitru Nicuşor, tatăl lui Dumitru Nicolae Bogdan, acesta împărţindu-se cu slujbele religioase între această parohie şi biserica “Sf. Alexe”, unde activează. În zona “Farfuria”, se vorbeşte deja de faptul că familia de preoţi Dumitru caută să tergiverseze numirea unui alt preot în parohia “Sf. Dasie”, de teamă să nu piardă “această vacă de muls”.

Un criminal nu e un pericol social

E ciudat cum magistraţii au ajuns la concluzia că Dumitru Nicolae Bogdan, după ce s-au liniştit apele în rândul opiniei publice, dar şi al mediei locale şi naţionale, nu reprezintă un pericol social. Se prea poate ca un criminal, beat muci şi care s-a sustras urmăririi penale, să nu reprezinte un pericol social, după viziunea unor magistraţi, aceştia motivându-şi sentinţa, în mod cât se poate de ilar, prin faptul că i s-a ridicat carnetul de conducere şi, din această cauză, Dumitru Nicolae Bogdan nu se mai poate urca la volanul vreunui autoturism. Dacă un astfel de criminal nu este un pericol social, câtă vreme, pe diferite căi, s-a încercat o mediere de ordin material, cu familia victimei, dar atâta timp cât nimeni nu poate garanta faptul că acesta se mai poate sui la volan, chiar dacă nu mai are carnet, şi să mai comită o nouă faptă, pe fondul unui consum intens de băuturi alcoolice, atunci opinăm că mulţi dintre cei care sunt arestaţi pentru cauze mult mai mărunte, sunt ţinuţi în mod nedrept şi ilegal în stare de arest preventiv.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp