Arhiva

S-a deschis sezonul de înşelăciuni, în numele oficialităţilor locale

image_pdfimage_print


În preajma Paştelui din acest an, sesizam faptul că, în numele lui Dan Drăgulin, vicepreşedinte al Consiliului judeţean Călăraşi, o persoană necunoscută solicita societăţilor comerciale de pe raza municipiului, diverse sume de bani, necesare unei intervenţii chirurgicale în străinătate pentru un oarecare Ianache Costel. La acel moment, Dan Drăgulin a ieşti inclusiv în cadrul unei conferinţe de presă, să nege aceste aspecte. Reţeta inşelăciunii se desfăşura după următorul traseu: persoana care urma să fie înşelată primea un telefon de la cineva care se recomanda angajat al Consiliului judeţean Călăraşi, vorbind în numele vicepreşedintelui Drăgulin şi cerând ca un oarecare Ianache să fie sponsorizat c-o sumă de minim 1 milion de lei vechi.

Enciu Costel, de la Primăria Călăraşi

De această dată, în preajma sărbătorilor de iarnă, reţeta de înşelat fraierii s-a modificat un pic, în sensul că, acum, de pe telefonul mobil 0733613156, sună un individ care se recomandă Enciu Costel şi care pretinde că este angajat al Primăriei Călăraşi, în cadrul Direcţiei de asistenţă socială. Acest Enciu Costel solicită diverse sume de bani, la societăţile comerciale de pe raza municipiului, pretinzând că este abilitat să facă acest demers de primarul Nicolae Dragu. Acset pretins angajat al Serviciului de asistenţă socială solicită bani pentru o persoană de care noi mai auzisem: exact Ianache Costel, cel care solicita bani, în perioada Sărbătorilor Pascale, în numele lui Dan Drăgulin. În schimb, la Primăria Călăraşi ni se confirmă că nu există nici un angajat cu numele de Enciu Costel. Cu “patronul” de la firma noastră, acest Ianache Costel a rămas să se vadă în jurul orei 16:00.

Sacoşa cu handicap

În schimb, ne-am văzut, la ora 17:30, cu un individ care a pretins că se numeşte Ianache Costel şi care, dintr-o sacoşă, ne-a scos şi ne-a prezentat mai multe hârtii. Din acestea, am reţinut că numitul Ianache nu are vreo formă de handicap, ci doar a luat parte la o altercaţie, în Spania, ulterior fiind internat la un spital din această ţară, unde a suferit o intervenţie chirurgicală datorată unei duble fracturi de mandibulă. E născut în 6.03.1986, iar în 6.03.2004 i s-a eliberat o adeverinţă prin care Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului certifică faptul că nu se mai află în situaţia de a fi asistat deoarece a împlinit 18 ani. Se legitimează doar cu paşaportul ROY 13957848. Certificatul de externare din spitalul spaniol i-a fost tradus şi autentificat de un traducător autorizat şi, în baza acestei traduceri, pretinsul Ianache solicită, iată, diverse sume de bani, pe considerentul că este bolnav.

Fazanii din Slobozia, Feteşti şi Călăraşi

Numai în acest an, începând cu luna septembrie, Ianache Costel a încasat sume consistente de bani de la firme din Slobozia, Feteşti şi Călăraşi. Aprotehnic Slobozia l-a sponsorizat cu 500 de lei, reprezentând cost “intervenţie chirurgicală”. Tot 500 de lei a plătit şi Agromec Tractorul Cuza Vodă. Alte firme care l-au ajutat pe Ianache: Itaro Slobozia – 600 lei; Consfer Slobozia – 500 lei; Lactosta Slobozia – 500 lei; Dumbravă Impex Feteşti – 1.000 lei; Denval Auto Slobozia – 200 lei; Geotest Slobozia – 500 lei; Rorom Slobozia – 700 lei; Comind Slobozia – 300 lei; Evivet Slobozia – 200 lei; Pet Star Holding Slobozia – 400 lei; Fitocon Slobozia – 500 lei; Terasim Prod Feteşti – 100 lei. Din Călăraşi, a reuşit să se lipească de firma Optimar 03 AZV SRL, de pe strada Flacăra, nr. 175, CUI RO 12701470, J/51/36/2000, asta în data de 30.09.2010, când a plătit suma de 400 lei.

Poliţia a demarat procedurile

La acest moment, Poliţia municipiului Călăraşi a demarat procedurile de identificare a acestui individ care, iată, în numele unor oficialităţi locale, pretinde sume de bani pentru o operaţie pe care a suferit-o în Spania, în urmă cu mai bine de doi ani. Cel mai probabil, se va întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Back to top button
Close
Close
WhatsApp chat