Arhiva

Realitatea Tv: Transparenţă totală la grupul sanitar

Print Friendly, PDF & Email


Postul de televiziunhe Realitatea Tv, în colaborare cu publicaţia noastră, a prezentat, în cursul zilei de 7 iunie 2011, cazul de la Colegiul Economic Călăraşi unde, de mai bine de 10 zile, uşile de la toaletele elevilor au fost decupate, de la jumătate.

Soluţie pentru depistarea fumătorilor


“Transparenţă totală la un liceu din Călăraşi: uşile toaletelor au fost tăiate pe jumătate, ignorându-se astfel dreptul la intimitate al elevilor”, a precizat postul de televiziune amintit. Cazul s-a petrecut la grupul sanitar amplasat în incinta Şcolii Generale nr. 2, de pe strada Griviţa, din municipiu, iar motivaţia directorului Iulian Bobeică a fost aceea că, prin această soluţie, nu doreşte altceva decât să-i depisteze pe fumători. În schimb, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Călăraşi, Constantin Tudor, spune că jumătăţile de uşi reprezintă o adevărată provocare pentru băieţi.

“Le mai lăsăm puţin aşa, să simtă şi ei”


Un salariat al Colegiului Economic, prezent la faţa locului, explică, pe un ton recalcitrant, că nu poţi vedea nimic, chiar dacă uşile sunt tăiate pe jumătate. “Uitaţi până unde-mi ajunge! Până mai sus de buric. Şi cred că fetele alea nu-s mai mari ca mine, vă spun eu”. Pe lângă faptul că, prin această metodă, ar fi urmat să fie depistaţi elevii fumători, muncitorul respectiv explică şi faptul că uşile de la grupul sanitar au rămas fără partea de sus fiindcă elevii le-au distrus. Acelaşi lucru îl afirmă şi directorul Bobeică: “Arată aşa din cauza elevilor. Au dat cu pumnul în ele… Le mai lăsăm puţin aşa, să simtă şi ei. Fumează acolo şi nu au voie să fumeze, deci distrug. N-am mai văzut aşa ceva”. Directorul spune că nu el nu violează intimitatea elevilor, pe motiv că nu ajunge la Şcoala generală nr. 2, care face parte din cadrul Colegiului Economic. “La urma urmei te interesează să nu vezi ceea ce trebuie să nu vezi”.

Mulţumiri de la Inspectoratul Şcolar


Inspectorul şef Constantin Tudor a rămas siderat de o astfel de năzdrăvănie: “M-am informat după ce am văzut şi eu câteva imagini filmate de către dumneavoastră. Directorul mi-a confirmat că aceasta este situaţia. N-am ştiut”. Tudor a mulţumit reporterilor care au semnalat această situaţie jenantă. “Imaginaţi-vă la cuşetele fetelor ce provocarte este pentru băieţi! La fete, derbedeii se duc şi se uită”. La Călăraşi, Colegiul Economic este cunoscut şi pentru faptul că, în cursul anului trecut, o elevă de-aici a fost depistată că făcea trafic de droguri iar, mai nou, prin faptul că o altă elevă de-aici a fost snopită în bătaie chiar în faţa unităţii de învăţământ.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp