Arhiva

Realitatea TV: La Alexandru Odobescu, şeful de post e cap de listă pe caietul de datornici, la magazinul sătesc

Print Friendly, PDF & Email


Postul de televiziune “Realitatea TV” a prezentat, în cursul zilei de marţi, 26 iulie a.c., cazul poliţistului Alexandru Grigore, semnalat şi de publicaţia noastră, acesta fiind şef de post în comuna Alexandru Odobescu, având gradul de agent-şef.

Poliţistul Alexandru Grigore şi Ioana Ţiganca, doi colegi de suferinţă

Alexandru Grigore este, alături de numita Ioana Ţiganca, o altă consăteancă, plină de copii, cap de listă, pe caietul de datornici, la magazinul sătesc, care aparţine primarului Nicolae Eremia. Anterior prezentării cazului de către postul de televiziune “Realitatea TV”, edilul localităţii, într-o discuţie purtată cu reprezentanţii publicaţiei noastre, a afirmat că poliţistul Grigore şi-a achitat integral datoriile pe care le are la magazinul sătesc. În schimb, la data documentării, vânzătoarea a prezentat lista de datornici, unde figura, în continuare, poliţistul Alexandru Grigore, cu datorii vechi de circa un an, în valoare de 886 lei noi. Vânzătoarea magazinului a devenit volubilă în momentul în care a aflat că reporterii “Realităţii TV” sunt de la Sindicatul Poliţiştilor şi că au venit să achite datoriile membrilor săi care se află în situaţii dificile din punct de vedere financiar.

“În mână îmi rămân efectiv undeva în jur de 700 de lei”

Alexandru Grigore nu a mai putut fi contactat, acesta aflându-se în concediul legal de odihnă, însă şi colegii acestuia de la Postul de Poliţie din Alexandru Odobescu s-au plâns de salariile mici pe care le încasează ca urmare a activităţilor prestate. “În mână îmi rămân efectiv undeva în jur de 700 de lei. Mă mai ajută o soră, un frate, un părinte. Asta e!”, a declarat unul dintre poliţişti. Cotactat, viceprimarul localităţii, Gheorghe Dinu, spune că nu poate iniţia o hotărâre de consiliu prin care şeful de post să fie ajutat astfel încât să-şi achite datoriile la magazinul sătesc. “Aşa ceva nu este proiect de hotărâre, nici nu se face. Nici la noi, nici în altă parte. E problema dânsului, personală, dacă are sau nu datorii”.

“Mai greu de-atât nu se mai poate”

Numita Ioana Ţiganca, contactată, iniţial a distrat-o această situaţie, până când a fost gonită din faţa camerelor de luat vederi cel mai probabil de către soţ. În comună, însă, mai precis la cârciumă, sunt exprimate păreri dintre cele mai diverse. “N-are nici o vină şeful de post! Are bancă, are şi el rate, e vai de capul lui! Ăla din ce să trăiască dacă i-a micşorat salariul?” Pe terasa bodegii, sunt în jur de 10 persoane, fie la o bere rece, fie la o halbă cu vin, dar toţi ne confirmă că şi ei consumă respectivele băuturi tot pe datorie. Soţia şefului de post ne explică de ce au ajuns în această situaţie. “Avem credit la bancă pe care luna aceasta, din păcate, nu ştiu cum îl vom plăti. Nu ştiu. Asta este! Mai greu de-atât nu se mai poate! Exact, exact nu mai ştiu dar am înţeles că e pe la 10 milioane. Şi gândiţi-vă dacă deja avem bancă, care duce aproape la 10 milioane, cu ce mai putem trăi? Am început să vindem din bunurile noastre personale. Am tot sperat şi el tot speră că vor veni şi vremuri mai bune”, a spus femeia.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp