Stiri noi

Presa de hrubă: Cine e Gusti?

Print Friendly, PDF & Email

Sorin Danciu, colegul nostru de presă, are multe nelămuriri, explicabile, într-un fel, câtă vreme înţelege să facă presă din hruba aceea de birou, de la Direcţia de Cultură, fără să facă minime verificări. Abia acum când, fără să vrem, ne-am aplecat mai mult asupra producţiilor acestui gazetar, realizăm că scriiturile sale n-au, la bază, o documentare prealabilă, fie ea şi superficială. Desigur, e treaba fiecăruia cum îşi înţelege menirea. E treaba fiecăruia să creadă orice, despre oricine, inclusiv despre propria-i persoană. E treaba lui Sorin Danciu dacă doreşte să titreze, despre propria-i publicaţie, că e garantată, că are tirajul cel mai mare, că e lideră pe e-ziare, că dumnealui organizează, tot prin Direcţia aia de Cultură, festivaluri mondiale, galactice, câtă vreme orice medic psihiatru îţi poate spune că toate aceste sintagme se regăsesc în definiţia clasică a paranoiei.
Aici greşeşte Sorin Danciu: nu se documentează. Îşi aşteaptă “clienţii” în hruba aceea de birou de la Direcţia de Cultură, pe care a transformat-o în punct de documentare pentru publicaţia editată de firmele sale. E acesta un neadevăr, domnule Danciu? Cu alte cuvinte, în momentele, zilele, lunile dintre două festivaluri de importanţă ultra, mega, supra, extra, Danciu stă, pe banii Statului Român, deci şi pe banii noştri, în sediul Direcţiei de Cultură, unde, din informaţiile noastre, îşi concepe acele texte lipsite de o minimă documentare cu care, apoi, încearcă întotdeauna să aibă dreptate. De aceea spunem, aici, că Sorin Danciu a pierdut contactul cu realitatea, ceea ce e extrem de trist pentru domnia sa. Ca dovadă este chiar însăilarea din ultimul număr al publicaţiei sale, ediţia de tipografie, unde se întreabă, analizează şi-şi dă cu părerea despre un cetăţean, Gusti Constantin, care a semnat o serie de articole, din zona judeţului nostru, în publicaţia centrală “Atac la Persoană”.
N-am făcut altceva decât să introducem, pe motorul de căutare Google, numele de Gusti Constantin. Astfel am aflat că acesta este un pseudonim folosit de ziaristul Augustin Andreiu, semnatar de articole şi prin defuncta publicaţie centrală “Gardianul”. Apoi am văzut că până şi Corneliu Vadim Tudor, liderul Partidului România Mare, îl urechează, în ultima ediţie a binecunoscutei rubrici “Săptămâna pe scurt”. Din informaţiile noastre, se pare că un alt demnitar local, deputatul Stelian Fuia, îl cunoaşte foarte bine, câtă vreme acesta a fost autorul unor articole despre domnia sa, în perioada când a candidat pentru postul de primar al oraşului Fundulea.
Sorin Danciu, în ultimul număr al publicaţiei sale, ediţia de tipografie, se lansează într-o serie de speculaţii, dar spune şi un adevăr indubitabil fără, însă, a-l proba: anume acela că toţi nebunii scriu în ziare. Sorin Danciu constată că, în publicaţia “Atac la Persoană”, a apărut, acum ceva timp, un articol referitor la casele construite pe terenul Fundaţiei pentru Tineret, de la Călăraşi. Articolul în cauză anunţă, la final, că va continua în numărul următor. De aici, Sorin Danciu se întreabă “de ce nu s-a mai publicat… continuarea”. Tot astfel constată că, “la trei zile după apariţia paginii, adevăraţii jurnalişti de la Bucureşti au venit la Călăraşi”, în speţă fiind vorba de editorii publicaţiei “Atac la Persoană”. Sorin Danciu spune că aceştia au venit pentru a face verificări legate de casele construite pe terenul Fundaţiei pentru Tineret, fapt pentru care aceştia au avut o discuţie cu edilul Nicolae Dragu. Varianta primarului de Călăraşi, din păcate, este cu totul alta. Acesta ne-a spus că “adevăraţii jurnalişti” de la “Atac la Persoană”, veniţi la Călăraşi, i-au făcut primarului anumite propuneri, inclusiv să-i ducă la domnul George Naghi, patronul firmei “Aldis”. Aşa că explicaţia la nelămurirea domnului Sorin Danciu, legată de faptul că “de ce nu s-a mai publicat… continuarea”, e uşor de dedus. Cum primarul Nicolae Dragu nu a marşat la propunerea “jurnaliştilor adevăraţi”, e tot la fel de uşor de dedus că se va publica şi “continuarea”.
Desigur, domnul Sorin Danciu îşi exprimă toate aceste nelămuriri sub semnătura “Departamentul Anchete”. Tot acesta constată că, în publicaţia centrală “Atac la Persoană”, materialele despre zona judeţului nostru, sunt semnate de “nimeni”, chiar dacă articolele respective au, la final, semnătura de “Gusti Constantin”. În mod normal, e deontologic să te semnezi cu un pseudonim cunoscut de gazetarii bucureşteni sau să te ascunzi în spatele unui aşa-numit “Departament Anchete”, domnule Sorin Danciu? Cum puteţi scrie că seria de articole, din “Atac la Persoană”, sunt semnate de “nimeni”, câtă vreme, în cadrul publicaţiei editate de dumneavoastră, singurul material semnat este acea însăilare botezată “editorial”? La dumneavoastră, cine semnează restul articolelor? De aceea vă dăm dreptate şi ne raliem afirmaţiei făcute de dumneavoastră, afirmaţie conform căreia “toţi nebunii scriu în ziare”.
Sorin Danciu ne precizează, apoi, pe considerentul că acest “Gusti Constantin” a semnat un material legat de domnia sa, de deputata Oana Mizil, dar şi de primarul Marian Vanghelie, că “mai mulţi jurnalişti din Călăraşi au pornit în căutarea acestui Gusti Constantin”. Desigur, acesta nu precizează că acelaşi Gusti Constantin a scris că, între domnia sa şi profesoara de la Grupul Şcolar “Danubius”, Loredana Mira, există o relaţie de natură sexuală. Tot astfel, nu ne spune nici care sunt “jurnaliştii din Călăraşi” care s-au apucat să facă un astfel de demers. Făcând un exerciţiu de imaginaţie, parcă îl vedem pe “jurnalistul” Marius Stroe, spre exemplu, căutându-l, cu fervoare, pe Gusti Constantin, bătând coclaurile, pe la Cacomeanca, Mataraua sau Pelinu, întrebănd de acesta în stânga şi-n dreapta, făcându-i portretul robot sau alte asemenea. Ce scenă de filme cu buget redus! Sau pe “jurnalista” Graţiela Soare, tot astfel, căutându-l frenetic pe acest Gusti Constantin, cu intenţia clară de a-i vinde un pachet de ţigări! Vedeţi cât este de ridicol domnul Sorin Danciu? Vedeţi că acesta doar colportează ştiri, fără să facă minime verificări? De aceea spunem, aici, din nou, că Sorin Danciu are dreptate, câtă vreme “toţi nebunii scriu în ziare” direct din hrubă…
Dar “Departamentul Anchete” ajunge şi la o concluzie, anume că Gusti Constantin nu există şi că e vorba de un pseudonim. Dacă ne întreba direct pe noi, îi spuneam că, din contra, Gusti Constantin există dar că, e adevărat, acesta este pseudonimul gazetarului Augustin Andreiu. În schimb, fiindcă l-a întrebat doar pe “jurnalistul” Marius Stroe, Sorin Danciu, în spatele pseudonimului “Departamentul Anchete”, ajunge la concluzia că acest pseudonim “probabil… îi aparţine unui aşa-zis ziarist din Călăraşi””, ziarist care este recunoscut pentru, cităm, modul incalificabil în care practică această meserie, pentru aruncarea unor informaţii false, neadevăruri flagrante, limbaj deşănţat etc. Să fie vorba tocmai de Sorin Danciu? Nu ne dăm seamă, căci acest “Departament Anchete” nu are curajul, atunci când face diverse acuzaţii, să precizeze despre cine este vorba, cu nume şi prenume, de teama unor posibile procese. Vorba lui: “toţi nebunii scriu în ziare”!
Cum am văzut că Sorin Danciu e terorizat, în mod repetat, la gândul că nu se poate edifica cu privire la autorul articolelor din “Atac la Persoană”, l-am sunat pe Augustin Andreiu. Acesta, de altfel, la momentul în care sunam, ne-a spus că tocmai îi scria domnului Sorin Danciu câteva rânduri cu intenţia precisă de a-l scoate din acest delir al supoziţiilor despre persoana sa.Ne-a mai spus că a remarcat că acelaşi Sorin Danciu face aprecieri de ordin juridic, scriind chiar şi enormitatea, fapt remarcat şi de noi, că “nu mai au procurorii cum să-l execute”, cu referire, probabil, la noi, pe motiv că am avut unele neînţelegeri cu un vechi amic, în speţă fiind vorba de primarul Nicolae Dragu. Din păcate, suntem răutăcioşi şi-l lăsăm pe distinsul Sorin Danciu să persiste în astfel de aprecieri, aprecieri conform cărora procurorii fac execuţii, cel mai probabil cu AKM-uri, direct la Canal…

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp