Arhiva

Petre Dinei nu mai e nici cetăţean de onoare al comunei Belciugatele

Print Friendly, PDF & Email


Din data de 9 iunie 2011, Petre Dinei nu mai este nici cetăţean de onoare al comunei Belciugatele. La această oră, vă reamintim, acesta aşteaptă un ordin emis de prefectul Emil Muşat, prin care urmează să fie eliberat şi din funcţia de primar al acestei comune, pentru motivul că şi-a schimbat domiciliul de pe raza localităţii unde deţinea respectiva funcţie.

Şedinţă cu scântei

Şedinţa de consiliu local, aveam să constatăm, s-a desfăşurat în sala Căminului cultural “Mihai Eminescu”, din centrul localităţii, în fapt o construcţie veche, din chirpici, împărţită într-un spaţiu destinat unei farmacii, un altul destinat bibliotecii comunale, nefunţionale la ora 15:00, dar şi o sală care, după aranjamente, este folosită pentru activităţi gen discotecă. Într-o atmosferă densă, la lumina chioară a unui neon, cei 11 consilieri locali, din comuna Belciugatele, au luat loc împrejurul unei mese unde, dacă nu am fi fost prezenţi, cel mai probabil că lucrurile ar fi degenerat. Au fost de faţă şi numeroşi săteni, iar singurul incident ieşit din comun a fost taxat imediat de poliţiştii din Belciugatele, un singur cetăţean, aflat într-o vizibilă stare de ebrietate, fiind condus la sediul postului de poliţie.

Ce i se reproşează

Ordinea de zi a şedinţei a cuprins 3 puncte, printre care un proiect de hotărâre privind retragerea titlului de cetăţean de onoare al comunei Belciugatele, acordat lui Petre Dinei. Fostul primar a devenit cetăţean de onoare prin HCL nr. 1/1996, emisă de CL Belciugatele. Consilierii majoritari i-au reproşat cetăţeanului de onoare Petre Dinei că are o atitudine nepoliticoasă faţă de cetăţenii comunei, că foloseşte extrem de des un limbaj suburban, trivial, în acest sens exemplificându-se cu mai multe declaraţii de presă făcute de acesta, la adresa unor cetăţeni ai comunei sau la adresa unor personalităţi publice de talie naţională, că gestionează defectuos patrimoniul public şi privat al comunei, fapte confirmate şi de instanţele de judecată, în mod repetat, dar şi că şi-a folosit funcţia de primar doar pentru propria prosperitate sau a familiei sale. Acest punct de pe ordinea de zi a fost adoptat, în urma votului secret exprimat, cu o majoritate de 6 pentru şi 5 contra. Prezent la şedinţă, Petre Dinei a afirmat că va ataca această hotărîre în instanţă.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp