Arhiva

Actualizat: George Naghi, patronul firmei Aldis, a murit într-un accident nautic, pe Borcea

Print Friendly, PDF & Email


George Naghi, patronul firmei Aldis, a murit astăzi în timp ce se plimba cu o barcă, pe braţul Borcea. Era însoţit de soţia sa, Alina. Comandantul Poliţiei municipiului Călăraşi, comisar şef Vasile Luchian, ne-a confirmat decesul acestuia.

Barca s-a lovit de un cap de podAccidentul s-a întâmplat în zona plajei din dreptul restaurantului Podul 4, în aval, spre canalul Siderurgic, unde cei doi se plimbau cu o ambarcaţiune de agrement. Aceasta era condusă de George Naghi şi se opinează că acestuia i s-ar fi făcut rău, urmarea fiind pierderea direcţiei de mers şi intrarea bărcii într-un cap de pod. Ce doi se deplasau dinspre Călăraşi, spre zona Chiciu, pe Dunăre, unde şi-au construit o casă impunătoare. Decesul patronului George Naghi a fost înregistrat în jurul orei 16:00, la faţa locului deplasându-se reprezentanţi ai Poliţiei de Transporturi Fluviale. S-a crezut că acesta a murit înecat, însă acest fapt e improbabil câtă vreme soţia acestuia, Alina, în urma acidentului, are numeroase coaste rupte şi a fost, iniţial, intubată. Starea acesteia nu este comatoasă. A fost, deja, transportată, pentru investigaţii suplimentare, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

George Naghi – coastele i-au strîpuns plămânii

Aseară, trupul neînsufleţit al patronului firmei Aldis a fost supus expertizei medico-legale, constatându-se faptul că acesta, înainte de tragedie, n-a acuzat vreun stop-cardiac sau vreun atac vascular cerebral. În momentul accidentului, acesta conducea o barcă dotată cu un motor extrem de puternic, de 240 CP, iar în dreptul canalului Siderurgic, ambarcaţiunea a lovit un dâmb de nisip. George Naghi a murit pe loc, suferind mai multe fracturi costale, coastele perforîndu-i plămânii.

Zi de doliu pentru Călăraşi

Marian Dinulescu, un apropiat al familiei Naghi, ne spune că Alina este conştientă, dar că nu ştie ce s-a întâmplat, fiind în stare de şoc. Familia Naghi făcea dese escapade cu barca, pe Dunăre şi pe braţul Borcea. Primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, şi-a exprimat compasiunea pentru ceea ce i s-a întâmplat patronului firmei Aldis. “Am copilărit cu el. A fost coleg cu fratele meu”. Acesta a aflat de teribilul accident în timp ce se afla la o mănăstire, pe raza judeului. “Vom declara zi de doliu pentru municipiul Călăraşi”. În prezent, la grupul de firme Aldis lucrează 1.400 de călărăşeni, iar familia Naghi face parte din Top 500 miliardari ai României. Alina şi George Naghi s-au căsătorit pe mandatul primarului Nicolae Dragu. Alina are o fată, dintr-o căsătorie anterioară, în vreme ce George Naghi ajuta un tânăr, pe considerentul că-i era fiu nelegitim. Senatorul Vasile Nedelcu ne spune că, pe timpul vieţii, George Naghi făcea tratament împotriva psoriazisului, în vreme ce despre Alina Naghi se spune că se trata, regulat, de depresie anxioasă. “Lucrau câte 14-16 ore pe zi”, afirmă N. Dragu, care-i era extrem de apropait patronului de la Aldis.

Afacere estimată la 28 de milioane de euro


Vasile Ţăranu, directorul şi, totodată, omul cu care George Naghi a pus pe picioare, iniţial, afacerea Aldis, nu a vrut să intre în direct, la Realitatea Tv, motivând că nu are ce să spună şi că el abia a ieşit de sub duş. Afacerea Aldis este estimată la suma de 28 de milioane de euro, fabrica Aldis fiind al treilea mare producător de mezeluri din România. George Naghi avea 58 de ani.

Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
WhatsApp WhatsApp